Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Receptai pagal ingredientą „Voveraitės“

Su voveraitėmis troškintas triušis

Su voveraitėmis troškintas triušis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis triušienos receptas – prancūziškas. Bet pabandžiau prancūzų naudojamus pievagrybius pakeisti voveraitėmis. Rezultatas pranoko visus lūkesčius. Siūlau išbandyti, kai voveraičių galima prisirinkti ar nusipirkti.

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais 8 asm.

Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.

Sidre troškintas triušis

Sidre troškintas triušis 6 asm.

Miško žvėrys: Desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela

Skrebučiai su voveraitėmis ir mocarela 4 asm.

Miško žvėrys: Puikus, originalus užkandis, jei turite bent porą saujų šviežių voveraičių.

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis

Rizotas su šviežia lašiša ir voveraitėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Jeigu jau gaminame „mare e monti“ – jūrą ir mišką, svarbu, kad nei jūra, nei miškas vienas kito neužgožtų. Šio rizoto atveju reiktų prižiūrėti, kad švelnaus voveraičių aromato nenustumtų į šoną intensyvus lašišos skonis.

„Conchiglioni“ pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu „gorgonzola“

„Conchiglioni“ pasta su voveraitėmis ir pelėsiniu sūriu „gorgonzola“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Voveraitės, sūris ir pasta – tai ideali triada „fusion“ stiliaus „Lietuva – Italija“ patiekalui. Jeigu italai turėtų po ranka lietuviškų voveraičių, kainuojančių porą eurų už litrą, manau, jas valgytų kasdien. Bet neturi. 

Voveraičių „carpaccio“

Voveraičių „carpaccio“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Kadangi tai visiškai nenuodingas (nebent būtų kokios nors individualios alergijos atvejis), lengvai virškinamas ir nekirmijantis grybas mes siūlome su juo elgtis – per favore ne dzūkiškai, o švelniai – itališkai. Nevirti, nekepti, netroškinti ir nekankinti. Marinuoti ir valgyti žalią.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką