Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Žalioji citrina“

Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata

Liucinos Rimgailės gaivus tortas su matcha arbata 10 asm.

Šį lengvą, gaivų, nuostabiai atrodantį tortą Liucina Rimgailė paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu 4 asm.

Gardi ir netikėta sriuba, kurią pagaminti šefą Gian Lucą Demarco įkvėpė Azijos šalių virtuvė. 

Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais

Ypač žalios ir skanios sultys su ananasais 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Man labai patinka saldumo ir gaivumo balansas šiose sultyse, o salierai čia nevaidina dominuojančio vaidmens, kaip kad kartais nutinka kitąkart, kai jie naudojami.

 

Smėlinis pyragas

Smėlinis pyragas 8 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose.

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta 4 asm.

Miško žvėrysŠias gaivias salotas galite ruošti tiek su smulkiu, tiek su perliniu kuskusu – tiesiog žiūrėkite, kokio turite spintelėse. Jei nemėgstate cukinijų, keiskite jas šviežiu ilgavaisiu agurku, žinoma, jo apkepti nereikia, tad reikės mažiau aliejaus. Tokiu atveju migdolus galite keisti konservuotais arba orkaitėje keptais avinžirniais, kurie geriau derės prie agurkų. Ir niekada nepakenks žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių!

Krevetės su mango padažu

Krevetės su mango padažu 4 asm.

1. Išdarinėkite krevetes – labai svarbu išpjauti juodus siūlus iš krevetės nugaros ir priekio. Nuplaukite ir gerai nusausinkite. Užtarkuokite 1 žaliosios citrinos žievelę, užberkite druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. 2. Į elektrinį trintuvą (...
Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“

Indonezietiški kepti ryžiai „nasi goreng“ 2 asm.

FeedMySister.com: Keliaudami po Indoneziją „nasi goreng“ rasite kieviename meniu – tai greitai kepti ryžiai su įvairiomis daržovėmis, imbieru, česnaku, čili, indonezietišku „kecap manis“ padažu ir keptu kiaušiniu ant viršaus. Spalvinga, skanu, sveika ir tikrai nesunku pasigaminti namuose.

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu

Kepta žuvis su pomidorais ir žolelių padažu 2 asm.

Neturite laiko iš vakaro pasiruošti sveikų pietų kitai dienai į darbą? Po ilgos dienos nebeužtenka jėgų pasigaminti maistingos ir skanios vakarienės? Šie pasiteisinimai nepadės, nes tikriausiai sunku būtų sugalvoti greičiau pagaminamą ir tokį gardų karštąjį patiekalą nei šis.

Krevetės su pomidorų padažu

Krevetės su pomidorų padažu 2 asm.

Užkandis, kuris tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. 

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos

Kukurūzų burbuolės iš Gvatemalos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai „demokratiškas“ užkandis – kiekvienas gali pasigardinti kukurūzų burbuoles pagal savo skonį, sūriau ar aštriau. Galima patiekti ir kaip fondiu – dėkite ant stalo karštų burbuolių, pagardų ir užkandžiaukite kaip kas mėgsta.

Speltos arba perlinių kruopų salotos

Speltos arba perlinių kruopų salotos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Spelta labai greitai nuramdo alkio jausmą. Užvalgei saują speltos su alyvuogių aliejumi – ir į kovą. Kūnas lengvas. Jėgos – kiek reikia. Štai kodėl „insalata“ iš speltos subalansuota moterims, bet labai tinka vyrams.

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas

Gaivinantis žaliųjų citrinų šerbetas 4 asm.

Atsigaivinti karštyje padės šerbeto ledai. Jie gaivesni ir turintys mažiau kalorijų, tad tiks sveikesnį gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Žalioji citrina turi natūralaus saldumo, tad ledai nebus labai rūgštūs.

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina 8 asm.

Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė. Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.

Šalta pomidorų sriuba su bazilikais

Šalta pomidorų sriuba su bazilikais 2 asm.

Ši šalta sriuba labai paprasta ir greitai pagaminama, tačiau turi du įdomius akcentus – tai švieži bazilikai ir šiek tiek žaliosios citrinos sulčių. 

Vietnamietiška fo sriuba

Vietnamietiška fo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Įvairiuose pasaulio virtuvių sąrašuose fo sriuba patenka į pirmus dešimtukus. Jos gerą skonį labiausiai lemia du dalykai – ypatingas stiprus nuoviras ir žuvies padažas (fish sauce). Dabar šio padažo nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje Lietuvos parduotuvėje. Skonis jo – keistas ir iš pirmo žvilgsnio net nelabai patiks. Nors teisingiau būtų sakyti – iš pirmo kvapo. Jis gaminamas ilgai fermentuojant žuvį ir Vietname jo rasi ant bet kurio valgomojo stalo.

Karibietiški krevečių sklindžiai

Karibietiški krevečių sklindžiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.

Keptas paršelis „Lechon“

Keptas paršelis „Lechon“ 8 asm.

V. Radzevičius: Tai bene pagrindinis argentiniečių Kalėdų patiekalas. Paplitęs ne tik Argentinoje, bet ir kitose Lotynų Amerikos šalyse. Prieš kepimą jis kruopščiai marinuojamas, kad būtų išryškinamos geriausios kiaulienos savybės.

Užkandžių rinkinys „Picada“

Užkandžių rinkinys „Picada“ 6 asm.

V. Radzevičius: Tai užkandžių rinkinys iš įvairių sūrių, kumpių ir daržovių. Mūsų ruošiama „Picada“ ypatinga tuo, kad bus gaminama tik iš įvairių daržovių.

Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką