Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Žalioji citrina“ 3 puslapis

Aviečių uogienės kokteilis

Aviečių uogienės kokteilis 4 asm.

Šiek tiek brandesnis receptas šios vasaros aviečių derliui.

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai  su avokadų pagardu

Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai su avokadų pagardu 4 asm.

Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais. Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją. Tada...
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Keksas su džiovintomis spanguolėmis

Keksas su džiovintomis spanguolėmis 6 asm.

Spanguoles sudedame į nedidelį puodą, užpilame 100 ml limonado ir 2 minutes verdame. Nukošiame skystį ir atidedame. Margariną išsukame su cukrumi, vanile, smulkiai nutarkuotomis citrinų žievelėmis. Po vieną įplakame kiaušinius ir kelis šaukštus...
Gaivus nekeptas tortas

Gaivus nekeptas tortas 4 asm.

Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai...
Gaivus velykinis tortas

Gaivus velykinis tortas 4 asm.

Sumalkite sausainius su riešutais. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g). Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia....
Juodųjų lęšių salotos su vištiena

Juodųjų lęšių salotos su vištiena 2 asm.

Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Suberkite nuplautus lęšius, sudėkite nuplautas petražoles. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite žaliosios citrinos skilteles ir vištienos filė, uždenkite dangčiu ir...
Sevičė

Sevičė 6 asm.

1. Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir nuimkite odelę. Minkštimą smulkiai sukapokite, vandens perteklių nupilkite. 2. Nulupkite ir smulkiai sukapokite svogūną. 3. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai. Iš vienos dalies pašalinkite sėklas ir...
Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė

Žaliųjų citrinų ir imbierų uogienė 2 asm.

Citrinas nuplaukite, nulupkite, išpjaukite minkštimą (pašalinkite visas plėveles) ir susmulkinkite. Sutarkuokite žieveles. Nulupkite ir sutarkuokite imbierus. Vaisių gabalėlius, žieveles ir imbierus sudėkite į prikaistuvį ir užpilkite vandeniu....
Arbūzų limonadas

Arbūzų limonadas 4 asm.

Įrankiai: Elektrinė kokteilinė/smulkintuvas ar trintuvas, Gabalėlis merlės arba sietelis. Gaminimas: Arbūzo minkštimą išskobti, išrinkti sėklas ir elektriniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Sutrintą arbūzą sudėti į medžiagos koštuvą arba...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Vegetariškas daržovių troškinys

Vegetariškas daržovių troškinys 2 asm.

Pagal nurodymus ant dėžutės išvirkite ryžius. Kol verda ryžiai, susmulkinkite morkas, papriką, svogūną, salierą ir česnaką. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir maišydami mentele pakepinkite morkas su kitais ingredientais tol, kol svogūnas pasidarys...
Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais

Salotos su karštai rūkyta vištiena ir kietojo sūrio bei petražolių dribsniais 4 asm.

Gaminame salotas:  Obuolius supjaustykite plonais šiaudeliais kartu su odele, išimkite avokado kauliuką ir padalinkite jį į 4 dalis, viską sudėkite į lėkštę. Ant viršaus sudėkite plėšytą karštai rūkytą šlaunelių mėsą, paskui sudėkite plonais griežinė...
Šviežių dilgėlių majonezas

Šviežių dilgėlių majonezas 2 asm.

Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių š...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Greitai užraugti agurkėliai iškylai

Greitai užraugti agurkėliai iškylai 4 asm.

Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Nerealiai skanus vištienos marinatas

Nerealiai skanus vištienos marinatas 4 asm.

Galit juoktis, galit netikėti, bet šiame marinate pabuvusios vištienos skonis - tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus.

Indiškas limonadas

Indiškas limonadas 4 asm.

Sumaišykite visus ingredientus dideliame ąsotyje, atvėsinkite. Pagal skonį pridėkite ledukų. Galite įmaišyti ir žiupsnelį cinamono.
Pieno ir avokadų  ledai

Pieno ir avokadų ledai 6 asm.

Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir...
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis

Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis 4 asm.

Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką