Dabar populiaru
15min be reklamos

Aguonos - visi receptai 3 puslapis

Štrudelis su aguonomis

Štrudelis su aguonomis 8 asm.

Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir, uždengę drobe, 15 min. laikykite šiltai. Iš...
Nesaldūs sausainėliai

Nesaldūs sausainėliai 6 asm.

Pieną pašildykite iki 40`C, jame ištirpinkite cukrų, paskui įmaišykite mieles. Uždenkite ir šiltoje vietoje palaikykite 10 min. (masė turi suputoti). Miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite pieną su mielėmis ir...
Keksiukai su citrinomis ir aguonomis

Keksiukai su citrinomis ir aguonomis 6 asm.

Į didesnį indą išsijokite miltus, kepimo miltelius, suberkite aguonas, cukrų ir citrinų žieveles. Viską gerai išmaišykite. Kitame inde paplakite kiaušinius, supilkite likusius skystus produktus. Viską sumaišykite. Skystą masę supilkite į sausus...
Kokosiniai rutuliukai su aguonomis

Kokosiniai rutuliukai su aguonomis 6 asm.

Sumaišykite visus ingredientus rankomis. Paimkite gabalėlį tešlos į ranką ir formuokite rutuliukus. Sudėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 15–20 min. pašaukite į iki 160–170 °C įkaitintą orkaitę. Stebėkite, kad rutuliukai nesudegtų....
Vaniliniai varškėčiai su aguonomis

Vaniliniai varškėčiai su aguonomis 2 asm.

Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas, citrinos žieveles, citrinos sultis ir druską. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų delnų suformuokite...
Šokoladu glaistyti bananai

Šokoladu glaistyti bananai 12 asm.

Padėklą ar didelę lėkštę išklokite kepimo popieriumi. Atidėkite į šalį. Juodąjį šokoladą ištirpinkite ant „garų vonelės“: kaitinkite nuolat maišydamos, kol šokoladas virs vientisa mase. Išjunkite ugnį, tačiau dubenėlį su šokoladu palikite ant puodo (...
Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru

Mielinės tešlos pyragas su aguonų įdaru 6 asm.

Mielinei tešlai: Pieną užvirinkite ir atvėsinkite iki kūno temperatūros. Mieles moliniame dubenėlyje sutrupinkite, užpilkite 2 šaukštais pieno ir žiupsniu cukraus, palaukite, kol suputos. Miltus persijokite per sietelį, suberkite druską ir cukrų,...
Bulviniai virtiniai su aguonomis

Bulviniai virtiniai su aguonomis 5 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės. Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite,...
Šventinė  pynutė su aguonomis

Šventinė pynutė su aguonomis 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite dubenyje, vandenį pašildykite iki 37 laipsnių. 2. Mieles iš pradžių ištirpinkite nedideliame kiekyje vandens, vėliau supilkite likusį. 3. Suberkite pusę miltų, gerai išmaišykite, vis minkydami po truputį supilkite ir...
Aguonų pyragas

Aguonų pyragas 4 asm.

1. Citrinas nuplauti trinant šepetėliu, nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu. Kiaušinius ir trynį išplakite. 2. Sviestą su cukrumi sukite tol, kol pasidarys puri masė. Nuolat maišydami po...
Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu

Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu 4 asm.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį...
Jogurto tortas su mandarinais

Jogurto tortas su mandarinais 6 asm.

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu. 2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 3....
Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Paruoškite keksiukų formeles: į naudojamą metalinę ar silikoninę keksiukų formą sudėkite keksiukų popierėlius. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų. Atidėkite dubenį į š...
Desertas su aguonomis ir mandarinais

Desertas su aguonomis ir mandarinais 2 asm.

1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais. 2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. 3. Paruoškite karamelę:...
Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu

Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki). 2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu. 3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro....
Kalėdinis aguonų vyniotinis

Kalėdinis aguonų vyniotinis 8 asm.

1. Į dubenį sudėkite mieles, įberkite šaukštą cukraus ir šaukštu patrinkite, kol masė suskystės. Supilkite maždaug 30°C šiltumo vandenį, įberkite apie 100 g miltų ir išmaišykite. Paviršių apibarstykite miltais, dubenį uždenkite švaria šluoste ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką