Dabar populiaru

Agurkai - visi receptai 2 puslapis

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais 1 asm.

Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Keptuvėje žuvies gabalėlius...
Užkandis „Lapeliai“

Užkandis „Lapeliai“ 2 asm.

Iš baltos duonos riekelės išpjaunami lapeliai – iš vienos riekelės išeina du lapeliai. Juos apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus. Tada dalį lapelių ištrinkite (abi puses arba vieną) česnaku (bet nebūtina, jeigu nepatinka kvapas ar užkandis bus...
Salotos su ropėmis

Salotos su ropėmis 2 asm.

Ropes ir agurkus supjaustykite šiaudeliais, susmulkinkite salotas, krapus. Viską sumaišykite ir pagardinę druska, pipirais bei grietine, skanaukite.
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis 4 asm.

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Gaivinančios arbūzų salotos

Gaivinančios arbūzų salotos 2 asm.

Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu

Salotos su vištiena ir pikantišku persikų padažu 4 asm.

Vištieną apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais, palikite marinuotis (geriausia per naktį ar bent kelioms valandoms). Paruošiamas padažas: persikus sutrinkite virtuviniu trintuvu (jei atrodo per...
Baltoji šaltsriubė su ridikėliais

Baltoji šaltsriubė su ridikėliais 2 asm.

Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite...
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu

Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu 2 asm.

Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.   Avokadų sviestu ištepkite...
Raugintų agurkų sriuba

Raugintų agurkų sriuba 2 asm.

Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Tuno ir raugintų agurkų mišrainė

Tuno ir raugintų agurkų mišrainė 2 asm.

Agurkus, avokadą, papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais, susmulkinkite porą. Visas daržoves suberkite į dubenį, sukrėskite tuną (tik prieš tai nusunkite sultis). Majonezą sumaišykite su jogurtu, pagardinkite maltais pipirais, dūminių paprikų...
Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais

Užkepti dešrainiai su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Kiekvieną bandelę įpjaukite išilgai, patepkite majonezu ir išklokite lydytu sūreliu. Į vidurį dėkite po dešrelę. Ant viršaus uždėkite garstyčių, marinuotų agurkėlių ir tarkuoto fermentinio sūrio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol sūris iš...
Kiniškos salotos

Kiniškos salotos 4 asm.

Agurką supjaustykite šiaudeliais, makaronus paruoškite kaip nurodyta ant pakuotės. Visus padažo ingredientus gerai sumaišykite. Padažą užpilkite ant daržovių, makaronų ir mėsos, gerai sumaišykite. Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Pikantiški rauginti agurkėliai

Pikantiški rauginti agurkėliai 5 asm.

Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o...
Greitai užraugti agurkėliai maišelyje

Greitai užraugti agurkėliai maišelyje 5 asm.

Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai...
Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais

Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais 5 asm.

Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius. Pasūdykite...
Šviežiai raugti agurkai

Šviežiai raugti agurkai 10 asm.

Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...
Greitai užraugti agurkėliai iškylai

Greitai užraugti agurkėliai iškylai 4 asm.

Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Liekninamasis imbierų gėrimas

Liekninamasis imbierų gėrimas 1 asm.

Paimkite imbiero šaknį, nuplaukite ją po tekančio vandens srove, nusausinkite ir smulkiai sutarkuokite. Galite ir supjaustyti imbierą griežinėliais. Beje, šaknis neturi būti storesnė kaip 4 centimetrai. Nuplaukite šviežią agurką, nuskuskite žievelę...
Prieskoninė varškė su daržovėmis

Prieskoninė varškė su daržovėmis 1 asm.

Agurką ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite. Svogūnų laiškus susmulkinkite, krapus smulkiai sukapokite. Visas paruoštas daržoves ir varškę sudėkite į dubenėlį. Sudėkite natūralų jogurtą (galite naudoti...
Ispaniška trintinė (gaspačas)

Ispaniška trintinė (gaspačas) 4 asm.

Batoną supjaustykite kubeliais, pakepinkite ant aliejaus. Pomidorus ir agurkus nulupkite ir susmulkinkite. Išimkite saldžiųjų paprikų sėklas, susmulkinkinkite. Visus produktus ir pakepintus batono kubelius smulkintuvu susmulkinkite iki vientisos...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką