Dabar populiaru

Apelsinai - visi receptai

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu

Makaronai su vištienos, ančiuvių ir apelsinų padažu 4 asm.

Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarco nekelia triukšmo, jog jam trūksta kokių nors itališkų ingredientų – makaronų galima pasigaminti pačiam, o prie jų tiks ir lietuviška vištiena. TV laidoje jis pademonstravo, kaip pasigaminti naminių makaronų su vištiena ir netradiciniu apelsinų-ančiuvių padažu. Pastarajame, beje, nėra nei druskos, nei pipirų!

Su apelsinais keptas viščiukas

Su apelsinais keptas viščiukas 4 asm.

Paukštiena, palyginus su kitais mėsos patiekalais, gana greitai ir lengvai pagaminama, todėl ruošiantis kokiai progai nereikės gaišti laiko virtuvėje, tik retkarčiais užmesti akį į orkaitę.

Apelsinų pyragas su spanguolėmis

Apelsinų pyragas su spanguolėmis 12 asm.

1. Nuplaukite apelsinus, užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 70 minučių ant mažos ugnies (du kartus, vis užvirus vandeniui, jį pakeiskite ir virkite iš naujo). Apvirtus apelsinus supjaustykite gabalais ir sutrinkite smulkintuvu, atvė...
Apelsinų uogienė

Apelsinų uogienė 6 asm.

Gardi, kvepianti uogienė, kurios bus smagu atsidaryti žiemą, kai už lango pilka ir vėsu. Be to, stiklainėlis šio skanėsto gali tapti ir puikia dovana.

Cukruotos apelsinų žievelės

Cukruotos apelsinų žievelės 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Turiu jus perspėti, kad prie šio saldumyno labai lengvai priprantama – kai pradedi valgyti, tiesiog nebegali sustoti!

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais

Pastarnokų pyragas su anyžiais ir apelsinais 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir didžioji dalis daržovių pyragų, šis taip pat yra gana klasikinis: su riešutais ir razinomis, panašios į kitus tekstūros bei skonio, užteptas riebiu kremu. Tik gal išsiskiria naudojamais prieskoniais – muskatu ir anyžiumi. Na, bent jau mano akis nebuvo užkliuvusi už tokių prieskonių anksčiau.

Angliškas apelsinų marmeladas

Angliškas apelsinų marmeladas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jūs tik įsivaizduokite – keli karšti skrebučiai, šaukštas marmelado, kvapni rytinė Earl Grey arbata, didelis laikraštis, Kalėdų nuotaika prie stalo. Tai jaukus ritualas, be kurio sunku įsivaizduoti Angliją. Nors viskas keičiasi, vis dažniau marmeladą keičia koks nors šokoladinis ar riešutų sviestas, pagardintas E priedais.

Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo

Šokoladinis apelsininis pyragas be glitimo 10 asm.

Miško žvėrys: Šiam pyragui visuomet perku ekologiškus apelsinus, nes naudojamas visas apelsinas su odele. Kuo plonesnė apelsino odelė, tuo mažiau pyrage jausis kartumas. Nors man tas kartumas patinka, tad specialiai tos plonos odelės neieškau. Tuo labiau kad mūsų parduotuvėse dažniausiai būna tik vienos rūšies ekologiški apelsinai. Pyragas labai šokoladinis ir sodrus, tad nedidelio jo pakanka dideliam valgytojų kiekiui. Ir ruduo iškart pasidaro mielesnis!

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais 6 asm.

Gali būti, kad šių dailiai atrodančių biskvitinių pyragėlių nuotraukomis gėrėjotės „Instagram“ tinkle, o gal pamenate juos iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“. Jei suklusote, kuo jau jie tokie ypatingi, pasiduokite šiam smalsumui ir pagaliau išsikepkite madlenų patys!

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais 8 asm.

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.

Apelsinų duona iš Karibų

Apelsinų duona iš Karibų 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Žodį apelsinai „nusišovėme“ iš olandų kalbos – matyt, kažkada į Lietuvą juos atgabendavo olandų pirkliai. Netikite? Tokia žodžio sandara: „apelsinas“ kilęs iš olandiško appelsien, o šis savo ruožtu sudarytas iš appel – „obuolys“ ir sien (Sina – „Kinija“). Tokia mada kažkada Europoje buvo – vaisius vadinti obuoliais. Panaši, tik itališka, ir žodžio „pomidoras“ kilmė – pomo d’oro, lietuviškai „auksinis obuolys“.

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba 4 asm.

Spalvinga ir švelniai pikantiška sriuba – ne tik skani, bet ir pakelianti nuotaika, sušildanti. 

Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai

Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai 4 asm.

Labai paprastas, tačiau nuostabus patiekalas, varškėčiai, gali kvepėti citrusiniais vaisiais. Ir tam prireiks tik vieno priedo, išbandykite!

Apelsinų ir buratos salotos su cukinijomis ir paprikomis

Apelsinų ir buratos salotos su cukinijomis ir paprikomis 2 asm.

FeedMySister.com: Burata yra dieviško skonio sūris, kurio kartą paragavus norisi vėl. Jis panašus į mocarelą, o pagrindinis skirtumas – vidinė konsistencija, kuri yra skystesnė, kremiškesnė. Dažniausiai buratą valgome su druska, šviežiai grūstais pipirais, tyru alyvuogių aliejumi ir šviežia čiabata. Tai tobuliausias būdas jai valgyti, kol... atsivalgysit. O tada prasideda improvizacijos, kurios džiugina gomurį

Kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu

Kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu 6 asm.

Puikus pyragas su prieskoniais ir džemu – skanuss ir vėsią, ir saulėtą dieną.

Sicilietiškos pankolių ir apelsinų salotos

Sicilietiškos pankolių ir apelsinų salotos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ši paprasta, spalvinga, vitaminų pritvinkusi kombinacija tinka vietoje deserto. Tinka nuplauti „pecorino“ skonį po to, kai suvalgysite spagečius „cacio e pepe“. Tinka prisiminimams apie vasarą.

Antis balto vyno ir apelsinų padaže

Antis balto vyno ir apelsinų padaže 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Kaip ir visoje Europoje, Italijoje ant kalėdinio stalo karaliauja antis. Ji gali būti gaminama įvairiais būdais, su pačiais įvairiausiais padažais, tačiau būtent apelsinų kvapas man labiausiai asocijuojasi su Šv. Kalėdomis. Būtent tokią antį prisimenu iš savo vaikystės.“

Karštas vynas

Karštas vynas 8 asm.

Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis. Atsargiai pakaitinkite ant lengvos ugnies ir palikite bent 20 min. Suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Atsargiai...
Karštas baltasis vynas

Karštas baltasis vynas 7 asm.

Sumaišykite vyną, cukrų, imbiero ir apelsino gabaliukus, cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies 5 min. Pilkite džiną ir patiekite. Receptas „DANSUKKER“
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais

Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais 6 asm.

Toks pat receptas, kaip ir skrudintų migdolų (2–4 žingsniai), tik reikia pridėti prieskonių ir pagardų (atliekant 1 žingsnį).

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką