Dabar populiaru

Apelsinai - visi receptai 3 puslapis

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais

Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais 4 asm.

Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą....
Morkų salotos su apelsinais

Morkų salotos su apelsinais 2 asm.

Apelsinus nulupkite ir aštriu peiliu, kad neištekėtų daug sulčių, supjaustykite gabalėliais. Morkas sutarkuokite šiaudeliais. Česnakus sutrinkite. Sezamų sėklas suberkite į sausą keptuvę ir pakepinkite kelias minutes, kol taps rusvai gelsvos. Dubenė...
Apelsininis keksas

Apelsininis keksas 10 asm.

Kiaušinius plakite su cukrumi, kol taps vientisa gelsva mase. Į cukraus ir kiaušinių plakinį po truputį supilkite aliejų, sudėkite grietinę, suberkite apelsino žievelę ir supilkite apelsinų sultis. Viską gerai išmaišykite, suberkite miltus, sumaiš...
Apelsininiai biskočiai su migdolais ir spanguolėmis

Apelsininiai biskočiai su migdolais ir spanguolėmis 15 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cukrumi, riešutais ir spanguolėmis. Kiaušinius plakite porą minučių, kol išeis šviesi, gelsva masė, įberkite tarkuotą apelsino žievelę. Po truputį, nuolat maišydami, suberkite miltų mišinį. Tešlą išverskite...
Kokteilis „Žalios energijos gurkšnis“

Kokteilis „Žalios energijos gurkšnis“ 1 asm.

Nuo vaisių nulupkite žievę. Špinatus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. Visus išvardintus produktus suberkite į elektrinį smulkintuvą. Įpilkite šlakelį kokosų pieno – jis kokteiliui suteiks malonaus prieskonio ir aromato. Pagal tai,...
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse

Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse 2 asm.

Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite...
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas 6 asm.

Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną. Aguonų...
Vaisiniai keksiukai su riešutais

Vaisiniai keksiukai su riešutais 6 asm.

Spanguoles užpilkite karštu vandeniu, palaukite, kol išbrinks ir nusausinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, visais prieskoniais ir spanguolėmis. Sviestą ištirpinkite ir išplakite su kiaušiniu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis. Į...
Persikinis maskarponės tortas

Persikinis maskarponės tortas 12 asm.

Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje...
Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai

Šokoladiniai ir apelsininiai naminiai ledai 4 asm.

Sudėkite kiaušinius, trynius ir cukrų į karščiui atsparų dubenį. Pastatykite dubenį virš vos verdančio vandens prikaistuvio ir plakite elektriniu plaktuvu 6–8 minutes arba kol mišinys taps šviesus ir sutirštės. Tada nuimkite prikaistuvį nuo ugnies...
Vanilės ir apelsinų skonio kanelės

Vanilės ir apelsinų skonio kanelės 6 asm.

Reikės 20 formelių, 4,5 cm skersmens. 1 diena: Prikaistuvyje sumaišykite sviestą, pieną ir druską. Įmaišykite cukraus miltelius ir vanilinį cukrų. Pieno mišinį pašildykite, bet neužvirkite. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite atvėsti....
Apelsininis limonadas

Apelsininis limonadas 4 asm.

Nulupkite apelsinus ir citrinas, sudėkite viską į virtuvės kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite cukraus. Gautą masę praskieskite vandeniu. Skonio intensyvumą galite reguliuoti papildomai pridėdamos apelsinų ir  citrinų...
Apelsininiai triufeliai su cinamonu

Apelsininiai triufeliai su cinamonu 4 asm.

Į dubenėlį sudėkite gabalėliais laužytą šokoladą ir atidėkite į šalį. Į nedidelį prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol grietinėlė beveik užvirs, t. y....
Zefyrai šokolade

Zefyrai šokolade 6 asm.

Susmulkinkite riešutus ir šiek tiek pakepinkite. Pašildykite šokoladą virš verdančio vandens arba mikrobangų krosnelėje (nustatę mažą galią). Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės, aitriųjų paprikų ir sumaišykite. Suberkite riešutus ar pasirinktus...
Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis

Traškus kiaulienos kepsnys, marinuotas su „ancho“ aitriosiomis paprikomis 4 asm.

Aštriu peiliu kas 5 mm negiliai įpjaukite mėsos paviršių. Sumaišykite visus prieskonius ir įtrinkite jais kiaulieną. Apverskite mėsą ir apipilkite citrinų bei apelsinų sultimis. Apsukite mėsą vyniojamąja plėvele ir marinuokite pernakt. Kitą dieną...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Šventiški keksiukai

Šventiški keksiukai 6 asm.

Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles. Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Po truputį tešlos krėskite į...
Karštas ožkų pieno sūris

Karštas ožkų pieno sūris 2 asm.

Česnako skiltelę nulupkite ir sutraiškykite. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. 2 šaukštu sulčių pilkite į indelį su česnakais, suberkite rozmarinus, supilkite vyną, viską pagal skonį pasūdykite ir...
Aštrios burokėlių salotos

Aštrios burokėlių salotos 2 asm.

2 burokėlius iškepkite orkaitėje (bet neperkepkite), nulupkite, supjaustykite šiaudeliais. Likusius burokėlius nulupkite, sutarkuokite smulkia trintuve. Riešutus sukapokite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. Svogūną nulupkite,...
Marinuotos alyvuogės

Marinuotos alyvuogės 6 asm.

Nuo visų alyvuogių nupilkite skystį ir visas rūšis atskirai suberkite į užsukamus indus. Česnakus nulupkite, sukapokite. Apelsiną labai gerai nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Citrinos žievelę nutarkuokite. Aitriąją...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką