Dabar populiaru

Apkepas - visi receptai

Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais

Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais 4 asm.

Skanus ir maistingas veganiškas apkepas su obuoliais ir bananais puikiai tiks ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei.

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas

Žiemiškas įvairiausių daržovių apkepas 4 asm.

Įvairiausių daržovių likučiai puikiai tiks sveikuoliško žiemos apkepo gaminimui, o porcijoje šio vegetariško patiekalo yra daug kasdienai būtinų ir šaltuoju metų laiku taip organizmui trūkstamų naudingųjų medžiagų.

Bulvių ir svogūnų apkepas su ančių taukais

Bulvių ir svogūnų apkepas su ančių taukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Praūžė Kalėdų šventės, prisiminimuose liko keptos žąsys, antys ir kalakutai. Tačiau, greičiausiai, po šventinio šeimininkavimo jums liko itin aromatingų anties arba žąsies taukų. Jų jokiais būdais nereiktų išpilti, o sustingę taukai gali būti puikus pagardas, padedantis paprastus patiekalus kilstelti į naujas aukštumas!

 

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“

Žuvies apkepas su bulvių košės „kepure“ 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Angliškai jis vadinamas „piemenėlių pyragu“, prancūziškai – tiesiog pyragu. Populiariausi šio patiekalo variantai yra su mėsa, užklota bulvių koše. Šiomis moderniomis dienomis paprastas bulves dažnai keičia saldžiosios bulvės, žiediniai kopūstai ar moliūgai. O aš šiandien mėsišką apkepo garnyrą iškeičiau į žuvį. Rinkitės bet kokią baltą, aš šįkart naudojau menkę iš šaldiklio.

 

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“

Prancūziškas kalafiorų apkepas „gratin“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Užimtomis dienomis mane dažnai gelbsti gratinai – Prancūzijos virtuvėje populiarios daržovių užkepėlės, kurios tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas. Bene populiariausias gratinas ruošiamas iš plonytėmis juostelėmis supjaustytų bulvių, kepamų pieno ir grietinėlės plaikinyje ir pagardinamas tarkuotu sūriu.

 

Dzūkiškas grikių apkepas su kefyru ir lašinukais

Dzūkiškas grikių apkepas su kefyru ir lašinukais 4 asm.

Grikius įprasta virti ir skanauti jų košės – be priedų ar su jais. Kai kas įsigudrina iš grikių kruopų kepti ir kotletukus, taip pat ir grikių miltai pastaruoju metu populiarėja. Mėgstantiems šias maistingas kruopas verta pasidomėti ir senaisiais lietuviškais receptais, pavyzdžiui, išbandykite sotų grikių apkepą, koks kepamas Dzūkijoje, kur grikiai visada gerai derėjo.

Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas

Nesudėtingas, bet įdomus varškės, morkų ir obuolių apkepas 4 asm.

Mėgstamą varškės apkepo receptą turi beveik kiekvieni namai, tačiau kodėl šio patiekalo nepaįvairinus netikėtais priedais? Siūlome išsikepti puikiai rudeniui tinkantį apkepą su obuoliais ir morkomis. Idealiai tiks lengvai vakarienei ar savaitgalio pusryčiams.

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas 6 asm.

Rudenį, kai karaliauja obuoliai, ir kai savaitgalį turime kiek daugiau laiko, verta išsikepti paprastutį, tačiau gardų apkepą iš avižinių dribsnių, obuolių ir kelių kitų priedų. Jis pakvėpins namus, pasotins ir nuteiks gerai dienai.

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Madame Chantal cukinijų apkepas

Madame Chantal cukinijų apkepas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta 6 asm.

Veganiška klasikinio britiško patiekalo variacija patiks tiems, kas nori valgyti šiek tiek lengviau. 

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“ 4 asm.

Ruošiant klasikinį „Piemenėlių pyragą“ naudojamas tirštas, prieskoniais ir daržovėmis pagardintas mėsos troškinys ir bulvių košė. Rodos, ne pats tinkamiausias derinys, jei norisi valgyti lengvą, nekaloringą maistą. Tačiau visada galima rasti alternatyvą, pavyzdžiui, vasarą kepti modifikuotą „Piemenėlių pyrago“ variantą. Išbandykite!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką