Dabar populiaru

Apkepas - visi receptai

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas 6 asm.

Rudenį, kai karaliauja obuoliai, ir kai savaitgalį turime kiek daugiau laiko, verta išsikepti paprastutį, tačiau gardų apkepą iš avižinių dribsnių, obuolių ir kelių kitų priedų. Jis pakvėpins namus, pasotins ir nuteiks gerai dienai.

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Madame Chantal cukinijų apkepas

Madame Chantal cukinijų apkepas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta 6 asm.

Veganiška klasikinio britiško patiekalo variacija patiks tiems, kas nori valgyti šiek tiek lengviau. 

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene

Sviestinių ragelių apkepas su kalakutiena ir bruknių uogiene 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“

Vegetariškas „Piemenėlių pyragas“ 4 asm.

Ruošiant klasikinį „Piemenėlių pyragą“ naudojamas tirštas, prieskoniais ir daržovėmis pagardintas mėsos troškinys ir bulvių košė. Rodos, ne pats tinkamiausias derinys, jei norisi valgyti lengvą, nekaloringą maistą. Tačiau visada galima rasti alternatyvą, pavyzdžiui, vasarą kepti modifikuotą „Piemenėlių pyrago“ variantą. Išbandykite!

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais 6 asm.

Kartais tobulam patiekalui reikia vos kelių produktų, šis – kaip tik toks. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad jis riebokas ir labiau skirtas šaltajam sezonui. Tačiau būtinai išbandykite jį vasarą – su šviežiomis bulvėmis, daug krapų. Galų gale, niekas neverčia suvalgyti pusės apkepo – dėkitės mažą gabaliuką, šalia tupdykite mėgstamų žalių salotų ir – skanaus!

Fritata su daržovėmis

Fritata su daržovėmis 4 asm.

Strelkabelka.lt: Fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingisi gaminti, tinka, kai nesinori išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperki per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai norisi valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys. Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.

Briuselio kopūstų apkepas

Briuselio kopūstų apkepas 6 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Parmidžana (parmigiana) – italų nacionalinės virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Italijoje parmidžana dažniausiai siejama su Pietų Italijos Kampanijos regionu. Kaip dažnai būna, yra ir kitokių versijų. Parmos miestas yra Šiaurės Italijoje ir būtent su šio miesto pavadinimu sietinas patiekalo vardas – „parmigiana“ reiškia Parmos stilių.  

Tobulasis švediškas varškės apkepas

Tobulasis švediškas varškės apkepas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šis švediškas apkepas yra tobulas dėl vieno dalyko – jis yra be proto paprastas. Ir, aišku, skanus. Priklausomai nuo jūsų apsukų virtuvėje, jam pagaminti užtenka daugiau mažiau 10 minučių. Na, kepa jis 1 valandą, bet čia jau mums nieko daryt nebereikia. Tobulai tinka savaitgalio pusryčiams, tobulai tinka kaip desertas, tobulai tinka net ir vakarienei.

Klasikinis purus varškės apkepas

Klasikinis purus varškės apkepas 6 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Tradiciniai varškės patiekalai ir desertai man primena vaikystę. O ypatingas kepinys, dėl kurio net nelabai mėgstamoje mokyklos valgykloje nusidriekdavo eilė, būdavo varškės apkepas! Apkepą dažnai kepu ir pati, ir visuomet didesnę porciją: atvėsęs apkepas kitą dieną tinka kaip lengvas ir gardus užkandis saldžiai popietei.

Gardusis baklažanų apkepas

Gardusis baklažanų apkepas 2 asm.

Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Į baltymus dėkite po...
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota 4 asm.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką