Dabar populiaru

Artišokai - visi receptai

Artišokų carpaccio

Artišokų carpaccio 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Artišokų aktyvioji medžiaga – cinarinas atstato kepenų ląsteles. Todėl Romoje juokaujama: išgėręs per daug vyno, suvalgyk vienu artišoku daugiau. Artišokuose gausu ląstelienos, todėl ši daržovė gana neblogai pasotina, o kalorijų „dovanoja“ mažai – vos 40. Išvada? Moterų maistas...

Granjano „petukai“ su artišokais ir speko kumpiu

Granjano „petukai“ su artišokais ir speko kumpiu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Saugokite manikiūrą! Taip, – nes artišokuose yra daug geležies, kalio, fosforo. Jūsų pirštai kaipmat pajuoduos. O ir patys artišokai supjaustyti po pusvalandžio pradės keisti spalvą. Todėl juos tenka „konservuoti“ vandenyje su citrinos sultimis.

„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Užkandėlė artišokuose

Užkandėlė artišokuose 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių. 2. Svogūnus ir česnakus...
Artišokai su padažu

Artišokai su padažu 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sudėkite artišokus koteliais į viršų į puodą su vandeniu, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir virkite apie 40 minučių, tada iš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką