Dabar populiaru

Avinžirniai - visi receptai 3 puslapis

Baklažanų ir avinžirnių salotos

Baklažanų ir avinžirnių salotos 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. 2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. 3. Į lėkštę dėkite keptus...
Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais 6 asm.

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro. 2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų. 3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas –...
Avinžirnių bokšteliai

Avinžirnių bokšteliai 4 asm.

1. Avinžirnius nuvarvinkite, labai gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, suberkite į plakti skirtą indą. 2. Ten pat suberkite kapotus česnakus, prieskonius, supilkite aliejų ir citrinos sultis. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu...
Avinžirnių užtepėlė

Avinžirnių užtepėlė 1 asm.

1. Daigintus avinžirnius, kmynus ir petražoles suberkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. 2. Į masę įkrėskite tahini pastą, supilkite aliejų, citrinų sultis, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 4 asm.

1. Avinžirnius iš vakaro pamerkite. 2. Išmirkusius išvirkite ir sutrinkite trintuve kartu su vandeniu, kuriame virė. Suberkite smulkintą svogūną, kapotus krapus, tarkuotą sūrį, burnočių sėklas, miltus, karį, pagal skonį pasūdykite. Masę gerai iš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką