Dabar populiaru

Baklažanai - visi receptai

Baklažanų „šniceliai“

Baklažanų „šniceliai“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Baklažanų „šniceliai“ – tai arčiausia, kas tik gali būti, šalia tikrojo austriško šnicelio! Jei esate valgę tą plonytį mėsos kepsnį, dar spirgantį ištrauktą iš keptuvės ir bebaigiantį kepti lėkštėje, su nežmoniškai traškia plutele ir dar nežmoniškiau sultingu vidumi, tai žinote, apie ką aš čia dabar kalbu. Su bulvių koše ir su gerai įrūgusiais lietuviškais agurkais – svajonių vakarienė.

 

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis

Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis 6 asm.

Puikus vegetariškas užkandis, tiksiantis ir vakarėliui, ir bet kokiai šventei. 

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis

Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nors ir neturtingi kalorijų, tačiau sotūs. Ši baklažanų savybė ypač patiks tiems, kurie rudens šaltyje greitai išalksta, bet mėsą valgo saikingai. Todėl įdaryti baklažanai su dviem sūriais taps savarankišku karštu patiekalu sočiai (ir tuo pat metu lengvai) vakarienei.

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė

Baklažanų ir pomidorų užtepėlė 4 asm.

Baklažanus lietuviai spėjo pamėgti, nes jie nebrangūs, itin greitai paruošiami ir nekaloringi. Baklažanų skonis geriausiai atsiskleidžia tada, kai jie yra jauni ir švieži.

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu

Sicilietiški makaronai su baklažanais ir rikotos sūriu 4 asm.

Paprastai pagaminamas ir labai skanus patiekalas patiks mėgstantiems itališką virtuvę. Jo receptu pasidalino restorano „Graal Club Wine Bar“ Palerme virtuvės šefas Domenico Basile.

Baklažanų suktinukai su feta

Baklažanų suktinukai su feta 4 asm.

Miško žvėrys: Kartais norisi ko nors įdomesnio, subtilesnio, ypač savaitgaliais ar per šventes. Išmėginkite šiuos suktinukus: minkštas baklažanas traškioje riešutų plutelėje su pikantišku sūriu ir drauge su saldžiu ir kvapniu pomidorų padažų. Juos galima valgyti ir šaltus, bet skaniausi – šilti, tiesiai iš orkaitės. Skanaus!

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru

Baklažano suktinukai su sūrio įdaru 4 asm.

Daržovių užkandžiai – lengvai pagaminamas ir puikiai gamtoje tinkantis maistas. Vienas iš galimų variantų – baklažano suktinukai.

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“

Itališkas baklažanų apkepas „parmigiana“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Parmidžana (parmigiana) – italų nacionalinės virtuvės patiekalas, įvairiais pavadinimais paplitęs visame pasaulyje. Italijoje parmidžana dažniausiai siejama su Pietų Italijos Kampanijos regionu. Kaip dažnai būna, yra ir kitokių versijų. Parmos miestas yra Šiaurės Italijoje ir būtent su šio miesto pavadinimu sietinas patiekalo vardas – „parmigiana“ reiškia Parmos stilių.  

Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Galiu drąsiai teigti, kad baklažanų suktinukai yra pats mėgstamiausias mano patiekalas! Kai tik grįžtu į Tbilisį, skubu skanauti šių suktinukų. Juos galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nei vienų Kalėdų neįsivaizduoju be jų. Gruzijos virtuvėje labai svarbią vietą užima būtent baklažanai ir graikiški riešutai. Yra daugybė patiekalų su baklažanais, tačiau šis – mano mėgstamiausias. Močiutė man netgi išdavė savo kulinarinę paslaptį, kaip gaminti suktinukus, kokį sūrį geriausia naudoti, kad jie būtų neapsakomo skonio!”

Ant grotelių kepti baklažanai

Ant grotelių kepti baklažanai 4 asm.

Baklažanus nuplaukite ir perpjaukite pusiau ir peiliu padarykite įpjovas minkštime. Dubenėlyje išmaišykite aliejų, juoduosius ir kajeno pipirus, druską, pusę susmulkinto rozmarino. Šiuo mišiniu įtrinkite baklažanų minkštimą ir palikite pasimarinuoti...
Grybais įdaryti baklažanai

Grybais įdaryti baklažanai 2 asm.

Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Baklažanai turkiškai

Baklažanai turkiškai 4 asm.

Nuplautus baklažanus supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite 20 min., po to nuplaukite ir nusausinkite. Faršą pasūdykite, sudėkite prancūziškų žolelių mišinį, čiobrelius, mėtas. Į indą sudėkite baklažanus su faršu ir už...
Gardusis baklažanų apkepas

Gardusis baklažanų apkepas 2 asm.

Aliejų pakaitinkite ir sudėkite išspaustą česnaką, suberkite druską ir Provanso žoleles. Palikite kelioms minutėms pastovėti. Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų. Į baltymus dėkite po...
Daržovių bokšteliai su mocarela

Daržovių bokšteliai su mocarela 4 asm.

Cukiniją ir baklažaną nuplaukite, supjaustykite riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje. Į dubenėlį sukrėskite majonezą, pagardinkite jį žolelių prieskoniais, česnakiniais pipirais, jei reikia, pasūdykite ir gerai išmaišykite. Skardą iš...
Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“ 6 asm.

Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais 4 asm.

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 4 asm.

Baklažanus supjaustykite išilgai ne storesniais kaip 1 cm “liežuviais” ir pamerkite bent pusvalandžiui į stipriai pasūdytą vandenį. Apkepkite iš abiejų pusių aliejuje. Leiskite atvėsti. Česnaką susmulkinkite ir įmaišykite į majonezą. Česnako...
Skrebučiai su ukrainietišku užtepu

Skrebučiai su ukrainietišku užtepu 4 asm.

Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką