Dabar populiaru

Biskvitas - visi receptai

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis 8 asm.

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.

 

Gaivus persikų tortas su varške

Gaivus persikų tortas su varške 10 asm.

Šį desertą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė sveikatingumo centras „Dainava“, veikiantis pačiame Druskininkų miesto centre, netoli pagrindinės kurorto pėsčiųjų gatvės – Vilniaus alėjos.

 

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais 8 asm.

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.

Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu

Biskvito vyniotinis su uogomis ir grietinėlės kremu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jums reikės vos keleto kasdienių ingredientų ir elektrinio virtuvinio kombaino. Susuktas į ritinį ir užpildytas plaktos grietinėlės kremu bei šviežiomis uogomis, toks desertas papuoš bet kurį vasarišką stalą!

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu

Šokoladinis biskvitas su karštu pienu 6 asm.

Pagrindinis biskvito ingredientas yra oras, todėl tešlos maišymui verčiau naudoti ne medinį, o metalinį šaukštą. Taip pat patartina naudoti kuo šviežesnius kiaušinius, nes jie turi daugiau oro.

Paprastas klasikinis biskvitas

Paprastas klasikinis biskvitas 6 asm.

Purų ir skanų biskvitą galima pagaminti iš mums įprastų, kiekvienoje parduotuvėje randamų produktų. Žinoma, jau išmokus gaminti pagal paprasčiausią receptą, jį visada galima paįvairinti įvairiais pagardais, tačiau tai reiktų daryti jau mokant kepti įprastą biskvitą.

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais 2 asm.

Garų vonelėje išlydykite šokoladą, sumaišykite su kambario temperatūros grietine. Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus. Biskvitus pertepkite gautu glajumi. Papuoškite uogomis. Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.
Zefyrų tortas su braškėmis

Zefyrų tortas su braškėmis 6 asm.

Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite. Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudė...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis

Biskvitinis vyniotinis su kremu ir uogomis 4 asm.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų, trynius ištrinkite su cukrumi,o baltymus išplakite iki standžių putų. Į trynius įmaišykite miltus ir sudėkite baltymus, atsargiai pamaišykite. Kepimo popieriumi išklokite kvadratinę kepimo formą (40 x...
Šventinis migdolų tortas

Šventinis migdolų tortas 4 asm.

1. Į du puodus įberkite po 400 g cukraus, įpilkite po 1,5 stiklinės vandens ir virkite, kol cukrus ištirps. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite ir sumalkite. 3. Migdolų miltus suberkite į puodą, sudėkite tarkuotą šokoladą, supilkite citrinų sultis...
Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis

Biskvitiniai pyragaičiai su kremu ir uogomis 4 asm.

1. Baltymus išplakite su cukrumi. Supilkite pravėsusį ištirpintą sviestą, suberkite miltus. Maišykite, kol pasidarys vientisa, blizgi, grietinės tirštumo tešla.  2. Skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Tešlą šaukštu sudėkite skrituliukais....
Ypatingas kriaušių pyragas

Ypatingas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraš...
Biskvitinis slyvų pyragas

Biskvitinis slyvų pyragas 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite stambiais griežiniais. 2. Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo. 3. Kiaušinius sudėkite į plakti skirtą indą ir elektriniu plakikliu išplakite iki putų....
Tropinių vaisių sluoksniuotis

Tropinių vaisių sluoksniuotis 4 asm.

1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.  2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu. 3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
Klasikinis biskvitas

Klasikinis biskvitas 6 asm.

1. Pirmiausia iki 200 laipsnių įkaitinkite orkaitę. 2. Kiaušinius labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada kruopščiai atskirkite baltymus nuo trynių. 3. Citrinų sultimis pagardintus baltymus šiek tiek paplakite, po truputį...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką