Dabar populiaru

Braškės - visi receptai 2 puslapis

Braškių ir bananų ledai

Braškių ir bananų ledai 8 asm.

Ledų formelės yra viena geriausių investicijų, kurią galite skirti sau ir savo šeimai. Ši investicija sieks iki 5 €, o atsipirks keleriopai. Žinoma, ne grynaisiais, tačiau galėsite savo namuose visus vaišinti skaniais ir sveikais ledais. Šiems ledams naudojau šaldytas braškes, kurios šaldiklyje guli nuo praeito sezono. 
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 4 asm.

3 kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilkite aliejų. Dėkite miltus ir kepimo miltelius. Išmaišykite. Į tešlą dėkite šilauoges ir susmulkintas braškes. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite iki 180 laipsnių į...
Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis

Vištienos salotos su ementalio sūriu, braškėmis, saulėgrąžų daigais, sultenėmis ir moliūgų sėklomis 2 asm.

 Į puodą įpilkite 150 ml vandens ir užvirkite. Į puodą įstatykite indą su skylutėmis, skirtą virti garuose, sudėkite vištienos filė, uždenkite dangčiu ir garinkite 20–25 min. 
 Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu....
Vaniliniai ledai su braškėmis

Vaniliniai ledai su braškėmis 4 asm.

Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės,...
Nekeptas braškių tortas

Nekeptas braškių tortas 4 asm.

Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir...
Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele

Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele 3 asm.

Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje). Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode. Vanilės ankštis...
Braškių šaltsriubė

Braškių šaltsriubė 1 asm.

Braškes gerai nuplaukite, nusausinkite. 3-4 braškes atidėkite į šalį, visas kitas berkite į elektrinį plakiklį. Į jį taip pat suberkite cukrų, supilkite pieną. Suplakite iki vientisos masės. Likusias nesutrintas braškes perpjaukite į kelias dalis ir...
Zefyrų tortas su braškėmis

Zefyrų tortas su braškėmis 6 asm.

Želatiną sumaišykite su 4 valg. š. pieno ir palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų. Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite. Grietinėlę plakite apie 1 minutę elektriniu plakikliu, kol nepradės tirštėti, tuomet supilkite pieną ir sudė...
Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė

Aromatinga rabarbarų ir braškių uogienė 6 asm.

Ši uogienė – gardus užteptas ant trapučio ar varškės sūrio. Puikiai tinka jogurtui, pusryčių varškei gardinti, pertepti sausainiams bei pyragams.

Žaliasis kiaulpienių kokteilis

Žaliasis kiaulpienių kokteilis 1 asm.

Ingredientus suberkite į elektrinį smulkintuvą, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Kokteilį galite pasaldinti medumi arba įberti truputį cinamono. Receptas iš žurnalo „Edita“.  
Plikytų sausainių tortas

Plikytų sausainių tortas 4 asm.

Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės. Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti. Tuo metu,...
Pyragas su braškėmis

Pyragas su braškėmis 12 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi, tada nuolat maišydami supilkite aliejų, suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Viską labai gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus gražiai išdėliokite braškes (...
Virtinukai su braškėmis

Virtinukai su braškėmis 4 asm.

Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį. Viską gerai išplakite. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą. Minkoma...
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis

Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis 7 asm.

Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet...
Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis

Ryžių miltų trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis 2 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C tempratūros. Braškes supjaustykite gabalėliais. Rabarbarus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite poros centimetrų dydžio gabalėliais. Dubenyje sumaišykite braškes, rabarbarus, rudąjį cukrų,...
Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“

Morenginis tortas su braškėmis „Mostachon“ 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi arba folija išklokite 16 cm skersmens kepimo indą. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinio baltymą. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite minkštas baltas putas. Toliau plakdami,...
Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis

Baltojo šokolado putėsiai su braškėmis 6 asm.

Baltąjį šokoladą, sulaužytą gabalėliais, ir sviestą sudėkite į nedidelį dubenėlį. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje, patikrindami kas pusę minutės ir pamaišydami, kol gausite vientisą masę. Neperkaitinkite. Atidėkite į šalį. Kiaušinių baltymus ir...
Šokoladiniai vaisiai

Šokoladiniai vaisiai 8 asm.

Mažas gardus ir gundantis desertas. Jei norite sodresnio ar prašmatnaus deserto, į receptą įtraukite kitus šokoladu dengtus vaisius ir bri sūrį. Lėkštė su desertu atrodys šauniai.

Blynų tortas

Blynų tortas 4 asm.

Kiaušinių baltymus atsargiai atskirkite nuo trynių. Trynius, pieną, cukrų ir druską gerai išplakite. Pamažėle suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite ir palikite 15–20 min. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite. Baltymus...
Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi

Vafliai su vaisiais, grietinėle ir milteliniu cukrumi 4 asm.

Braškes supjaustykite skiltelėmis, bananus – griežinėliais. Grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Nenustodami plakti, pamažu berkite cukrų. Išplakite iki standžių putų. Perdėkite grietinėlę į konditerinį maišelį su norimos...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką