Dabar populiaru

Braškės - visi receptai 3 puslapis

Kokosiniai saldainiai su braškėmis

Kokosiniai saldainiai su braškėmis 6 asm.

Savo gamybos saldainiais galite nustebinti savo svečius... Ant silpnos ugnies maišydami virkite pieną su 200 g. cukraus apie 30 min. kol sutirštės. Įdėkite grietinėlę ir maišydami kelias minutes pavirkite. Atskirame inde išsukite kiaušinį su 2 š...
Jogurtiniai ledai su braškiniu pagardu

Jogurtiniai ledai su braškiniu pagardu 4 asm.

Jogurtą sumaišykite su medumi ir padėkite į šaldiklį dviem valandoms, kas pusvaladį ištraukite ir pamaišykite. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius, supjaustykite į keturias dalis (šaldytas tik atšildykite), sudėkite į dubenėlį ir užpilkite...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 4 asm.

Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas...
Gražūs ir labai skanūs ledai

Gražūs ir labai skanūs ledai 4 asm.

Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir...
Ledų desertas su trintomis braškėmis

Ledų desertas su trintomis braškėmis 4 asm.

Suplakite pasaldintą grietinėlę. Braškes sutrinkite ir sumaišykite su vynu bei cinamonu. Į desertines taures sluoksniais dėkite ledus, trintas braškes ir plaktą grietinėlę. Papuoškite plakta grietinėle, braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.  
Ledai su karšta uogiene

Ledai su karšta uogiene 4 asm.

Išplakite grietinėlę su cukrumi. Dėkite ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Papuoškite raudonaisiais serbentais. Prie ledų patiekite karštą uogienę. Ją užpilkite prieš pat valgydami...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 3 asm.

Gražgarstes ir špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir išdėliokite į kelis dubenėlius. Sūrį nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Braškes nuplaukite, nuskabykite, perpjaukite pusiau, išdėliokite ant salotų ir fetos,...
Braškių salotos su vytintu kumpiu

Braškių salotos su vytintu kumpiu 4 asm.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite ir perpjaukite per pusę, didesnes – į keturias dalis. Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Avokadus nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliuką, apš...
Braškių salotos su rūkytu sūriu

Braškių salotos su rūkytu sūriu 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, didesnes suplėšykite ir išdėliokite lėkštelėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant salotų. Iš citrinos sulčių, sojų padažo, medaus, aliejaus ir acto užmaišykite padažą, juo...
Braškių salotos su riešutais

Braškių salotos su riešutais 3 asm.

Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apš...
Salotos su braškėmis, špinatais ir varške

Salotos su braškėmis, špinatais ir varške 4 asm.

Špinatus ir braškes gerai nuplaukite. Braškes perpjaukite per pusę ir kartu su špinatais bei varške sudėkite į dubenį, pasūdykite, įberkite raudonėlių, įspauskite citrinos sulčių ir pabarstykite cukrumi, jei reikia. Prie šių salotų puiku...
Želė su uogomis ir putojančiu vynu

Želė su uogomis ir putojančiu vynu 4 asm.

Į 4 mažus indelius arba vieną didelį pridėkite uogų ir padėkite į šaldytuvą. Uogos, dubenėliai ir vynas privalo būti šalti, kad stingstant želė liktų burbuliukų ir valgant jie šnypštų burnoje. Nedideliame kiekyje vandens užmerkite želatiną ir...
Saldžioji sriuba

Saldžioji sriuba 3 asm.

Makaronus išvirkite, kad būtų kietesni.Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Iš apelsinų išspauskite sultis. Uogas nuplaukite, jei reikia – atšildykite. Į puodą įpikite litrą vandens, suberkite rabarbarus ir uogas, cukrų ir visus...
Citrinų ir braškių gėrimas

Citrinų ir braškių gėrimas 6 asm.

Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir...
Paprastasis miško uogų pyragas

Paprastasis miško uogų pyragas 4 asm.

Pirmiausiai Jums reikia pasigaminti biskvitą. Gerai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki baltumo. Įmaišykite kepimo miltelius į miltus ir dėkite į kiaušinių ir cukraus masę. Puikiai išplakite kiaušinių baltymus ir dėkite...
Braškių ir maskarponės desertas

Braškių ir maskarponės desertas 8 asm.

Dubenėlyje išplakite grietinėlę, sudėkite kambario temperatūros maskarponę, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų ir išsukite elektriniu plakikliu. Supjaustykite braškes, dalį jų atidėkite, o likusias sudėkite į kremą. Į desertinius indelius...
Jogurtiniai ledai

Jogurtiniai ledai 3 asm.

Sutrinkite braškes iki vientisos masės arba galite smulkiai supjaustyti, sumaišykite su jogurtu, sultimis, vanilės ekstraktu ir mėlynėmis. Tuomet supilkite į specialias formeles ir šaldykite šaldiklyje apie valandą. Ištraukite, įsmeikite medinius...
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis

Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis 6 asm.

Sūrio tortų gerbėjai šiam desertui tikrai neliks abejingi. Desertas kreminis, tirpstantis burnoje, su puikiai jaučiamu braškių skoniu ir aromatu. Žinoma, naudodami lygiai tuos pačius produktus, galite paruošti ir standartinio dydžio nekeptą sūrio tortą (tik tuomet nepamirškite šaukštelio želatinos, kad būtumėte tikri dėl torto stabilumo), tačiau tokie nedideli desertai atrodo ir patraukliau, ir valgyti juos patogiau.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 6 porcijas sūrio torto deserto su braškėmis.

Varškės ir braškių tortas

Varškės ir braškių tortas 4 asm.

1. Sausainius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės. Išmaišykite su lydytu sviestu.     2. Pasiruoškite nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir išklokite sausainius, suformuokite kraštus.     3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kepkite...
Lietiniai su braškių uogiene

Lietiniai su braškių uogiene 4 asm.

1. Kiaušinius, pieną, druską ir miltus gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Atsargiai įmaišykite lydytą sviestą ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Jeigu ji per tiršta, atskieskite pienu. 2. Įkaitintą keptuvę ištepkite aliejumi ir iškepkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką