Dabar populiaru

Braškės - visi receptai 6 puslapis

Braškės rabarbarų ežerėliuose

Braškės rabarbarų ežerėliuose 8 asm.

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
Saldūs kukulaičiai

Saldūs kukulaičiai 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min....
Vanilinis kremas su braškėmis

Vanilinis kremas su braškėmis 4 asm.

1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgremžkite minkštimą. 2. 6 šaukštus pieno, krakmolą ir trynį sumaišykite viename indelyje. 3. Likusį pieną, grietinėlę, vanilės ankšties minkštimą, cukrų ir žiupsnelį druskos užvirinkite. Maišant supilkite...
Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai

Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai 5 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min. 2. Dešimt dantytų...
Plokštainis su želė

Plokštainis su želė 8 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. 2. Paruoštą tešlą sukrėskite į...
Itališkas braškių desertas

Itališkas braškių desertas 6 asm.

1. Kavos pupeles iš vakaro užpilkite grietinėle ir laikykite šaldytuve. 2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius su cukrumi išsukite iki purumo. Į juos įmaišykite maskarponę, citrinų sultis. 3. Kavos pupeles išgriebkite iš grietinėlės....
Sluoksniuotas desertas

Sluoksniuotas desertas 4 asm.

1. Nuplaukite ir nuvarvinkite uogas. Stiklinę braškių sutrinkite su dviem šaukštais cukraus. 2. Iš maskarponės sūrio, grietinėlės, cukraus ir vanilinio cukraus elektriniu plakikliu suplakite purų kremą. Prieš tiekdama šiek tiek atšaldykite. 3. Į...
Plikytos tešlos pyragaičiai

Plikytos tešlos pyragaičiai 6 asm.

1. Puode užvirinkite 300 ml vandens, įmaišykite sviestą, užvirinkite. Suberkite miltus, maišykite, kol tešla atšoks nuo puodo kraštų. Nukaiskite puodą nuo ugnies, tešlą atšaldykite. 2. Maišydama tešlą elektriniu plakikliu, įmuškite vieną kiaušinį,...
Maskarponės sūrio tortas

Maskarponės sūrio tortas 8 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite....
Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais

Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų. 3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.
Desertas „Labas rytas“

Desertas „Labas rytas“ 4 asm.

1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).   2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
Braškių uogienė

Braškių uogienė 10 asm.

Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti. Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis. Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus...
Pavlova su braškėmis

Pavlova su braškėmis 4 asm.

1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus. 2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C...
Maskarponės putėsiai su braškėmis

Maskarponės putėsiai su braškėmis 6 asm.

Braškes atšildykite, iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu su ruduoju cukrumi, citrinos sultimis ir nutakuota citrinos žievele, tada pertrinkite per sietelį, kad neliktų sėklyčių. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, išbrinkinkite ir iš...
Lietiniai su maskarpone

Lietiniai su maskarpone 5 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Tešlą iki vientisos masės išplakite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką