Dabar populiaru

Brendis - visi receptai

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis 6 asm.

Per sietelį išspauskite kiek įmanoma daugiau vandens iš varškės, įdėkite į marlę ir, pakabinę virš indo, palikite per naktį. Vyšnių brendį (likerį) sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite, tada dėkite vyšnias, dar šiek tiek palaikykite ir nuimkite nuo...
Kokosinės rikotos spurgytės

Kokosinės rikotos spurgytės 4 asm.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, kokoso drožles, druską, degtinę ir rikotą. Suplakite iki vientisos masės. Iš lėto berkite miltus ir kepimo miltelius, užmaišykite tešlą. Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, ant viryklės...
Šokoladinis fondantas

Šokoladinis fondantas 2 asm.

Keksiukų formeles patepkite sviestu, kad nepriliptų. Išplakite kiaušinius su cukrumi iki purumo. Į puodą su vandeniu įdėkite kitą indą ir jame ištirpinkite šokoladą. Sviestą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į šokolado masę. Įpilkite brendį ir...
Vėžių sriuba su brendžiu

Vėžių sriuba su brendžiu 2 asm.

Supilkite du trečdalius sultinio į puodą ir jame išvirkite ryžius. Mažais kubeliais susmulkinkite morkas ir svogūnus. Į puodą įdėkite pusę sviesto (75 g) ir pakaitinkite daržoves, kol suminkštės. Įmeskite čiobrelio ir lauro lapų. Padidinkite ugnį ir...
Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis

Sūrio pyragas su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Naudosime 26 cm skersmens tortinę. Jei turite laiko, slyvas užpilkite brendžiu ir palaikykite nors ir per naktį, recepto autorė taip jas „brandino“ vos kelias valandas. Džiovintas slyvas pasmulkinkite peiliu, užpilkite vaniliniu cukrumi, citrinos...
Kalėdinis kiaušinių gėrimas

Kalėdinis kiaušinių gėrimas 2 asm.

Šis gėrimas labai universalus, gali gerti ir suaugusieji, ir vaikai. Alkoholį įpilam prieš patiekiant, todėl šį žingsnį galim praleisti, jei tik norim pavaišinti mažuosius. O jiems turėtų labai patikti, saldu, gardu ir dar su grietinėlės kepurėle, niam. Cukraus kiekį galite pareguliuoti pagal save, taip pat, kaip ir alkoholį. Recepto autorė yra naudojusi šviesų romą ir brendį, abu tiko. Nemanome, kad bus didelė klaida įpilti viskio ar net šlakelį degtinės. Manome, kad labai tiktų amaretto likeris.
Tiramisu tortas

Tiramisu tortas 6 asm.

Biskvitui: Kiaušinius, išplakite su cukrumi kol taps balta masė, tada berkite persisijotus miltus ir plakite, kol tešloje matysis burbuliukai. Biskvitą kepkite 170C orkaitėje iki 30 min. Kremui: 3 kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki standž...
Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai 4 asm.

Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų. Tada jų vidų išskobkite.  Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių...
Damų kokteilis

Damų kokteilis 1 asm.

Smagu ir paprasta juo pavaišinti netikėtus svečius. Paprastai ypač jis patinka moterims.

Trapūs krepšeliai

Trapūs krepšeliai 6 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį,...
Apelsininis pyragas su migdolų riešutais

Apelsininis pyragas su migdolų riešutais 6 asm.

Migdolus susmulkinkite virtuviniu kombainu (recepto autorė smulkina taip, kad dalis būtų labai smulki, bet ir liktų stambesnių gabalėlių), nuo apelsinų nutarkuokite žievelė ir išspauskite sultis, sviestą ištirpinkite. Kiaušinius išplakite su...
Abrikosų ir riešutų tyrė

Abrikosų ir riešutų tyrė 8 asm.

Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite. Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val. Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite...
Šokoladinė suflė

Šokoladinė suflė 6 asm.

Šokoladą ištirpinkite puodelyje virš garų, sumeskite pjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite.  Kiaušinių trynius išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, paskaninkite brendžiu.  Kitame dubenyje elektriniu plakikliu arba šluotele iki purumo...
Vyšnių pagardas prie mėsos

Vyšnių pagardas prie mėsos 4 asm.

Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Obuolių gardėsis

Obuolių gardėsis 6 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, susmulkinkite ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir brendyje pamirkytomis razinomis. 2. Šaltą sviestą labai smulkiai sukapokite peiliu,...
Įdarytas kiaulienos kumpis

Įdarytas kiaulienos kumpis 4 asm.

1. Kumpyje aštriu peiliu įpjaukite kišenę. Mėsą įtrinkite druska, prieskoniais, su brendžiu išmaišytu aliejumi ir palikite šaltoje vietoje 3 valandas marinuotis. 2. Atšaldytą sūrį stambiai sutarkuokite, kedrų riešutus ir špinatų lapus...
Vasaros asorti

Vasaros asorti 10 asm.

1. Šį skanėstą galima gaminti visą vasarą, į dailius stiklainius vis įdedant šviežiai sunokusių vaisių ir uogų. Vaisių odeles nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti gabaliukais. Iš vyšvių, slyvų, abrikosų, persikų reikia išimti kauliukus,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką