Dabar populiaru

Bulvės - visi receptai

Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais

Dilgėlių sriuba su bulvių kukuliukais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios skaisčiai žalios dilgėlių sriubos receptas – iš tikros virtuvės žvaigždės Clauso Meyerio repertuaro. Jei nesate mėginę gaminti patiekalų su dilgėlėmis, galite pradėti nuo šio nesudėtingo recepto.

Kad nedilgintų, dilgėles reikia nuplikyti verdančiu vandeniu. Galite įmerkti į verdančio vandens puodą ir palaikyti 30 s, tada iškart išgriebti ir merkti į ledinį vandenį: taip augalai išlaikys skaisčią žalią spalvą. Net jei dar jas šiek tiek pavirsite, dilgėlės išliks skaisčiai žalios! Tačiau nevirkite dilgėlių ilgiau nei 2-3 minutes, tiek visai pakaks, kad jos suminkštėtų, o ir išlaikytų naudingas medžiagas.

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė 2 asm.

Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas

 

Tradiciniai bulviniai blynai

Tradiciniai bulviniai blynai 2 asm.

Bulviniams blynams gaminti reikėtų rinktis krakmolingas bulves, kurios išskirtų kuo mažiau skysčio. Jei tokių bulvių neturite, bulvių masę galima nusunkti ir taip išvengti per didelio drėgmės kiekio. Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu

Bulviniai piršteliai su špinatais ir garstyčių padažu 4 asm.

Šiuose bulviniuose piršteliuose dera skirtingos tekstūros bei skoniai: piršteliai traškūs išorėje, minkšti ir purūs viduje. Švelnų bulvių saldumą papildo pikantiškas grietinėlės ir garstyčių padažas, o špinatai patiekalui suteikia kiek daugiau spalvų ir naujų skonių.

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše 8 asm.

Krosnys iš daugelio šiuolaikinių namų išgaravo, tačiau puikaus ragaišio galima išsikepti ir orkaitėje. Šis, mūsų siūlomas, ypatingas dar ir savo tekstūra, skaniu drėgnumu – viskas dėl į tešlą dedamos bulvių košės.

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Moliūgų ir bulvių blynai

Moliūgų ir bulvių blynai 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Labai mėgstu paprastus bulvinius blynus, bet taip pat mėgstu įvairovę. Šįkart bulves sumaišiau su moliūgais ir nepasigailėjau. Saldžiai aromatingi, sotūs ir gardūs blynai praskaidrins net ir labiausiai darganotą žiemos vakarą – ne tik savo skoniu, bet ir saulėta spalva.

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos 8 asm.

Silkės, bulvės ir rauginti agurkai – klasikinis receptas, žinomas ne tik Lenkijoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Ruošiant šias salotas griežtų taisyklių nėra: galima įdėti kietai virtą kiaušinį ar rūgštų obuolį, o majonezą maišyti perpus su grietine.

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu 3 asm.

Miško žvėrysKai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės 5 asm.

Šiek tiek pastangų ir kruopštumo gaminant įdarytas bulves prireiks, tačiau rezultatas nustebins ir viską atpirks. 

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais

Įdarytos bulvės su gražgarstėmis ir graikiniais riešutais 6 asm.

Nemažai įdomių priedų, tarp kurių ir riešutai, bazilikai, pavers šį patiekalą nekasdieniu. 

Špinatais įdarytos bulvės

Špinatais įdarytos bulvės 6 asm.

Nesunkiai pagaminamas bulvių patiekalas, o pikantiškumo jam suteikia pelėsinis sūris. 

Purus ir skanus kugelis

Purus ir skanus kugelis 6 asm.

Jei jums yra tekę ragauti pilko, kieto, beskonio kugelio, tokia patirtis galėjo ir visai atgrasyti nuo šio patiekalo. Iš tiesų sudėtingų produktų ir didelio virtuoziškumo šis patiekalas nereikalauja, tačiau ir šykštėti jam pieno, kiaušinių, riebalų ir kitų pagardų, nereikėtų.

Porais įdarytos bulvės

Porais įdarytos bulvės 4 asm.

Bulves galima paruošti ir kaip įdomų savarankišką patiekalą, ne tik kaip garnyrą. Išbandykite!

Žuvis su bulvytėmis pagal britišką rceptą

Žuvis su bulvytėmis pagal britišką rceptą 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Fish and chips“ – visame pasaulyje žinomas ir įvairiai gaminamas nacionalinis anglų patiekalas, gruzdinta menkė tešloje su bulvėmis. Nežinia, iš kur atsiradęs ir kieno sugalvotas, bet pirmą kartą minimas rašytiniuose šaltiniuose 1860 metais. Patyrę anglų jūreiviai visais laikais sakydavo – skaniausias „fish and chips“ yra ten, kur matosi jūra.

Itališkas apkepas „Gatto di patate“

Itališkas apkepas „Gatto di patate“ 4 asm.

Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“ 4 asm.

Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.

Bulvės normaniškai

Bulvės normaniškai 4 asm.

Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys

Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys 2 asm.

Sotus, tačiau neapsunkinantis, greitai pagaminamas troškinys, kurį nuostabiai pagardina prieskoniai.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką