Dabar populiaru

Bulvių apkepas - visi receptai

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Itališkas apkepas „Gatto di patate“

Itališkas apkepas „Gatto di patate“ 4 asm.

Šis apkepas kilęs iš Neapolio, jis kiek panašus į prancūziškąjį, tačiau išvengiama bulvių pjaustymo plonyčiais griežinėliais. Kaip ir prancūziškąjį „pusbrolį“, jį taip pat galima gardinti įvairiais priedais – pavyzdžiui, riekelėmis pjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis.

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“

Prancūziškas bulvių apkepas „Gratin Dauphinois“ 4 asm.

Šis apkepas Prancūzijoje paprastai ruošiamas kaip garnyras, tačiau tiems, kam užtenka bulvių suteikiamo sotumo, jis gali tapti savarankišku patiekalu.

Bulvės normaniškai

Bulvės normaniškai 4 asm.

Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais

Bulvių apkepas su rūkyta lašiša ir žirneliais 4 asm.

1. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Bulves stambiai supjaustykite, dėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nusunkite ir palikite atvėsti. 2. Lašišą supjaustykite juostelėmis. Didesniame dubenyje iki putų išplakite kiaušinius (...
Kalakutienos ir bulvių apkepas

Kalakutienos ir bulvių apkepas 6 asm.

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu. 2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių. 3.Keptuvė...
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena

Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena 4 asm.

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite. 2....
Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais

Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes. Pasū...
Grybų ir bulvių apkepas

Grybų ir bulvių apkepas 2 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais...
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės

Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės 2 asm.

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite. 2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite...
Bulvių ir voveraičių apkepas

Bulvių ir voveraičių apkepas 2 asm.

1.Į įkaitintą keptuvę dėkite nuvalytus grybus, apkepkite, sudėkite pjaustytą kumpį ir žiedais pjaustytus svogūnus. Viską lengvai apkepkite. 2.Išplakite kiaušinius, sumaišykite su pienu. Apkeptą grybų mišinį dėkite į skardą, išteptą sviestu, ant...
Bulvių ir porų apkepas

Bulvių ir porų apkepas 4 asm.

1.Bulves nulupkite ir supjaustykite centimetro storio griežinėliais. Nesvylančioje keptuvėje, kurią galima pašauti į orkaitę, įkaitinkite aliejų, sudėkite bulvių griežinėlius ir kepkite apie 10 minučių ant nedidelės ugnies. 2.Porus nuvalykite ir...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Griežinėlius vėl nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sudėkite į dubenį. 2. Česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, pipirais, druska, bulvių prieskoniais ir...
Bulvių apkepas su mėsa

Bulvių apkepas su mėsa 4 asm.

Tai tikrai sotus ir populiarus patiekalas. „Piemenų pyragas“, tiksliau – vienas iš gausybės šio pyrago variantų, mėgstamas Didžiojoje Britanijoje. Jam galima naudoti bulvių košės likučius. 1. Gilioje sunkioje keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Bulvių ir lašišos apkepas

Bulvių ir lašišos apkepas 4 asm.

1. Bulves nulupkite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Jei naudosite šviežius špinatus, juos gerai nuplaukite, sudėkite į kiaurasamtį ir perliekite iš pradžių verdančiu, paskui šaltu vandeniu. Palikite šie tiek nusivarvėti ir dar kartą...
Sotusis bulvių apkepas

Sotusis bulvių apkepas 4 asm.

1. Į plakiklio indą įmuškite kiaušinius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išplakite. Plakdami supilkite pieną, po šaukštą suberkite miltus. Plakite, kol masė pasidarys vienalytė ir neliks sausų miltų gumulėlių. 2. Bulves nuskuskite,...
Bulvių apkepas

Bulvių apkepas 6 asm.

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką