Dabar populiaru

Citrina - visi receptai 3 puslapis

Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas

Moliūgų cukatos ir moliūgų sirupas 4 asm.

Moliūgą supjaustykite kubeliais (nemažais), užpilkite cukrumi ir laikykite apie pusę paros, kol susidarys nemažai skysčio. Susidariusias sultis nupilkite į puodą, išspauskite citrinų sultis ir jas supilkite į puodą, skystį užvirinkite ir vėl už...
Spalvingos bolivinių balandų salotos

Spalvingos bolivinių balandų salotos 2 asm.

Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Salotos su pavasario žalumynais

Salotos su pavasario žalumynais 2 asm.

Salotų, špinatų ir kiaulpienių lapus švariai nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei reikia, suplėšykite smulkesniais gabalėliais. Avokadą nulupkite, pomidorus nuplaukite. Supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Sūrį ir nuluptą obuolį sutarakuokite š...
Sūrio pyragas su citrinomis

Sūrio pyragas su citrinomis 4 asm.

Avižinius sausainius smulkiai sutrupinkite ir sumaišykite su maltais riešutais, minkštu sviestu. Gautą masę verskite į kepimo formą (recepto autorė naudojo 24 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi, paskirstykite po paviršių ir šiek tiek suslėkite...
Detoksikuojantis sulčių kokteilis

Detoksikuojantis sulčių kokteilis 1 asm.

Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis. Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis. Įmaišykite cinamoną. Galiausiai supilkite aliejų. Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims....
Manų kruopų apkepas su rikota

Manų kruopų apkepas su rikota 4 asm.

Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Lęšių humusas

Lęšių humusas 2 asm.

Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasū...
Pikantiški kiaulienos iešmeliai

Pikantiški kiaulienos iešmeliai 6 asm.

Paprikas nuplaukite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais, kad būtų lengva mauti ant iešmelių. Apšlakstykite aliejumi, šviežiai spaustomis citrinų sultimis, česnakų milteliais, druska ir žolelių mišiniu. Palikite 1 valandai marinuotis. Kivius...
Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis

Moliūgų širdelės su gruzdintomis krevetėmis 2 asm.

Atriekite dvi vienodo storio moliūgo riekes. Pagardinkite jas pipirais, smulkintais rozmarinais, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite aliejumi ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol suminkštės. Pilkite į keptuvę aliejų, įdėkite sviestą. Kai...
Citrininė „varškė“

Citrininė „varškė“ 6 asm.

Nors iš anglų kalbos išvertus šis populiarus citrininis kremas vadinamas citrinine varške, iš tiesų į jį nededama nė trupučio varškės.

Gaivios salotos su lašiša

Gaivios salotos su lašiša 2 asm.

Gūžines salotas nuplaukite, nusausinkite ir, suplėšę nedideliais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje. Avokadą ir lašišos filė supjaustykite kubeliais ir taip pat suberkite į lėkštę. Paruoškite padažą: mėlynąjį svogūną supjaustykite labai plonais ž...
Dietiniai vegetariški sumuštiniai

Dietiniai vegetariški sumuštiniai 1 asm.

Burokėlį sutarkuokite, apšlakstykite citrinų sultimis, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite  pipirais. Duonos riekes perpjaukite perpus, kad taptų trikampio formos. Ant duonos trikampėlio tepkite šauktą varškės sūrelio, uždėkite tarkuotų burokėlių,...
Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas 6 asm.

Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną. Aguonų...
Naminis imbierinis vynas

Naminis imbierinis vynas 6 asm.

Cukrų suberkite į puodą ir maišydami kaitinkite. Kai jis pradės lydytis, pamažu, vis maišydami, supilkite vandenį. Citrinas švariai nuplaukite ir su visomis žievelėmis supjaustykite gabalėliais. Imbiero šaknį sutarkuokite smulkesne tarka. Citrinas,...
Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu

Sultingas vištienos kepsnys su spanguolių padažu 2 asm.

Vištienos krūtinėlę apšlakstykite citrinų sultimis, įtrinkite kajeno paprikos, 2 česnako skiltelių bei druskos mišiniu ir 10–15 min. palikite pastovėti. Apibarstykite vištieną sezamų sėklomis, dėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatū...
Džiovintų obuolių kisielius

Džiovintų obuolių kisielius 2 asm.

Džiovintus obuolius nuplaukite ir pamirkykite , kol suminkštės. Išmirkytus obuolius suberkite į verdantį vandenį, įmeskite gvazdikėlius ir išvirkite.  Pertrinkite obuolius per sietelį. Skysčio, kuriame virė, neišpilkite. Pertintus obuolius supilkite...
Persikinis maskarponės tortas

Persikinis maskarponės tortas 12 asm.

Biskvitui: Kiaušinius išplakite su cukrumi, į juos įmaišykite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, suberkite apelsino ir citrinos žieveles. Viską gerai išmaišykite, tešlą supilkite į kepimo formą ir biskvitą kepkite ~10 min 200 laipsnių orkaitėje...
Karamelinis sūrio pyragas

Karamelinis sūrio pyragas 6 asm.

Reikės 24 cm apvali kepimo forma su išimamu pagrindu Pradėkite ruošti karamelinį padažą. Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, sirupą ir virkite, kol masė sutirštės. Nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir nuolat maišydami pilkite grietinėlę ir įmaiš...
Greitai užraugti agurkėliai iškylai

Greitai užraugti agurkėliai iškylai 4 asm.

Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas...
Šalta juodoji arbata su persikais

Šalta juodoji arbata su persikais 5 asm.

Vandenį užvirkite ir užpilkite juo penkis pakelius juodos arbatos. Suberkite rudąjį cukrų ir išmaišykite. Palaukite apie 10 minučių, tuomet arbatos pakelius išimkite. Supilkite citrinos sultis, persikų sultis ir išmaišykite. Palikite, kol visiš...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką