-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Citrinos - visi receptai 3 puslapis

Naminiai ledai

Naminiai ledai 6 asm.

Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo. Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno...
Antis a la Angelė

Antis a la Angelė 4 asm.

Sukapokite antį vidutinio dydžio gabaliukais ir įtrinkite druska, pipirais, ir, svarbiausia, - mairūno prieskoniais. Užspauskite citrinos sulčių ir aptepkite medumi (užteks gero šaukšto, ne daugiau). Pabučiuokite antytę ir palikite pasimarinuoti...
Vyšnių pagardas prie mėsos

Vyšnių pagardas prie mėsos 4 asm.

Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Citrinų ir braškių gėrimas

Citrinų ir braškių gėrimas 6 asm.

Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir...
Citrininiai triufeliai

Citrininiai triufeliai 5 asm.

1. Baltą šokoladą, sviestą ir grietinėlę pakaitinkite ant garų vonelės ar mikrobangų krosnelėje, kol ištirps ir gausite vientisą masę. • Jei tirpinate „garų vonelėje“. Pasiruoškite „garų vonelę“: į vidutinio dydžio puodą įpilkite šiek tiek vandens....
Pomidorų ir migdolų košė

Pomidorų ir migdolų košė 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrė...
Nektarinų ir graikinių riešutų košė

Nektarinų ir graikinių riešutų košė 6 asm.

Nektarinus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais, sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite porą valandų. Citriną taip pat nuplaukite, nutarkuokite žievelę, o sultis išspauskite ant nektarinų. Į puodą su nektarinais...
Klasikinis grogas

Klasikinis grogas 2 asm.

Į stiklinę karštos juodosios arbatos supilkite romą ir viską gerai išmaišykite. Grogas tiekiamas storo stiklo stiklinėse arba puodukuose su šaukšteliu. Kulinaro patarimas. Dabar grogas retai gaminamas paisant klasikinio recepto – dažniausiai jis...
Rizotas su parmezanu ir citrinomis

Rizotas su parmezanu ir citrinomis 4 asm.

Sultinį supilkite į puodą ir užkaiskite. Susmulkinkite svogūną. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir troškinkite 5 minutes. Išspauskite citrinų sultis ir nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį. Suberkite ryžius, iš...
Žuvis po traškia plutele

Žuvis po traškia plutele 4 asm.

Žuvį pabarstykite druska, pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Dubenėlyje sumaišykite džiūvėsėlius, tarkuotą parmezaną, suberkite petražoles, svogūnų laiškus, nutarkuotas  žieveles, kubeliais pjaustytus pomidorus, išmaišykite ir paruošta...
Ledinė kava su prieskoniais

Ledinė kava su prieskoniais 4 asm.

1. Sudėkite į indą prieskonius. 2. Užpilkite ką tik pagaminta karšta kava. 3. Palikite atvėsti 1 val. 4. Kavą perkoškite. 5. Į indelius įdėkite ledukų ir užpilkite kava. 6. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinos žievelių.
Graikiška citrinų sriuba

Graikiška citrinų sriuba 6 asm.

1. Sultinį nukoškite, užvirinkite, suberkite makaronus ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės (maždaug 5 min.). 2. Citriną perpjaukite, atpjaukite kelis griežinėlius sriubai papuošti, iš likusių puselių išspauskite sultis. 3. Kiaušinius...
Sausainiai su šviežiu apelsinų džemu

Sausainiai su šviežiu apelsinų džemu 4 asm.

1. Iš anksto išvirkite džemą: apelsinus kruopščiai nuplaukite karštu ir nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Daržovių skustuku plonai nuo vaisių nulupkite odeles (be baltosios dalies), susmulkinkite. Nuo apelsinų minkštimo pašalinkite didž...
Marinuoti sprandinės kepsneliai

Marinuoti sprandinės kepsneliai 2 asm.

1. Aliejų išsukite su citrinų sultimis, medumi, sutrinta česnakų skiltele ir rozmarinais. Sudėkite mėsą ir palikite marinuotis. 2. Mėsos gabalėlius iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje. Supilkite obuolių sultis ir kepkite 5–7 minutes....
Citrininė menkė

Citrininė menkė 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apšlakstykite balzaminiu actu ir palikite 15 minučių. 2. Batono riekes sulaužykite, sutrinkite rankiniu ar elektriniu grūstuvu iki trupinių. Taip pat sugrūskite...
Citrininis tiramisas

Citrininis tiramisas 8 asm.

PARUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ 1. Prikaistuvyje sumaišykite citrinų sultis, tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį cukrų, kambario temperatūros sviestą ir kiaušinius. Suplakite iki vientisos masės. Prikaistuvį su produktais kaitinkite ant silpnos ugnies,...
Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile

Aviečių ir persikų krepšeliai su vanile 4 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite sviestą ir išmaišykite. Supilkite kiaušinių trynius, apelsinų sultis, įberkite tris šaukštus cukraus, druskos. Užminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite valandą šaldytuve. 2. Vaisius perpjaukite...
Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis

Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis 4 asm.

1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieš...
Pyragas su citrinomis

Pyragas su citrinomis 6 asm.

1. Margariną arba sviestą atšaldykite ir stambiai sutarkuokite. Sudėkite visus tešlai skirtus produktus ir išmaišykite. Užminkykite tešlą, susukite į plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. 2. Citrinas nuplikykite karštu vandeniu, nuo vienos...
Kokteilis su kinkanais

Kokteilis su kinkanais 6 asm.

1. Žaliąsias citrinas ir kinkanus nuplaukite. Iš citrinų išspauskite sultis. 2. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nukoškite. 3. Mėtas nuplikykite ir nusausinkite. 4. Į plaktuvo indą supilkite citrinų sultis,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius