Dabar populiaru

Daržovės - visi receptai

Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai 4 asm.

Gardūs ir neapsunkinantys blyneliai, kurių išsikepsite labai greitai. 

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Porų ir lapinių kopūstų sriuba

Porų ir lapinių kopūstų sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Porai – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi, pasklinda neapsakomai gardus aromatas ir spalva tampa skaisčiai žalia. Tik, deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos nelieka nė kvapo... Štai todėl verta į maistingą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje įmesti lapinių kopūstų (kale), kurių apstu šaltuoju metų sezonu.

 

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“ 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): „Ribollita“ skamba lyg koks iš Verdi operos „išlipęs“ personažas, bet iš tiesų yra daržovių sriuba, tirštinta šviesia duona. Savo linksmą vardą ji gavo todėl, kad paprasta daržovių sriuba tradiciškai būdavo patiekiama pašildyta – „re-bouilli“ – drauge su duonos likučiais. Sriuba yra labai tiršta, o pastovėjusi ji man labiau primena košę nei sriubą, bet aš visgi lenkiuosi jos skoniui.

Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais

Be lukšto virtas kiaušinis su daržovėmis paskanintais grikiais 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Labai mėgstu grikius su trupučiu sojų padažo ir trumpai pakepintomis daržovėmis. Ir taip, nepamirškime be lukšto virto kiaušinio ant viršaus!

Kopūstų sriuba su žirneliais

Kopūstų sriuba su žirneliais 4 asm.

Išvirti skanią sriubą nėra taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, nes bet kokia smulkmena gali ją sugadinti. Pavyzdžiui, sriubos skonis priklauso ir nuo to, kokiame puode ją verdate ir kokiu šaukštu maišote. 

Avinžirnių ir daržovių kepsneliai

Avinžirnių ir daržovių kepsneliai 4 asm.

Avinžirniai ne tik gerina medžiagų apykaitą, bet ir suteikia energijos. Jie gali būti naudojami įvairių patiekalų gamybai: sriuboms, troškiniams, užkandžiams, salotoms ir netgi desertams gaminti. Tik jų gamyba pareikalaus daugiau laiko, nes, prieš gaminant avinžirnius, juos būtina išmirkyti vandenyje.

Itališka sriuba minestrone

Itališka sriuba minestrone 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: „minestrone“ tinka viskas. Faktiškai išeina karštas daržovių kokteilis, kuris tinka tiems, kurie nenori riebalų, bet numalšinti alkį – taip. Tinka ir veganams – jeigu ką...

Jūros lydeka su daržovėmis

Jūros lydeka su daržovėmis 4 asm.

Jei gaminate iš šaldytos žuvies, labai svarbu tinkamai ją atšildyti. Geriausia, jei žuvis bus atšildoma šaldytuve, maždaug 2–6 laipsnių temperatūroje. Priklausomai nuo jos dydžio, atšildymo procesas gali užtrukti iki paros, todėl darbus teks planuoti iš anksto.

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.

Rudeninis kuskusas su moliūgu

Rudeninis kuskusas su moliūgu 4 asm.

Strelkabelka.lt: Tegul jūsų negąsdina ilgas šio patiekalo ingredientų sąrašas. Buvo dar ilgesnis, bet jį kiek sutrumpinau. Ir taip, tai yra dar vienas žinomo šefo Yotamo Ottolenghi šedevras iš knygos „Plenty“ (mano kiek adaptuotas), kuris bus gaminamas kiekvieną kartą, kai namie bus moliūgų. Arba žiemą be moliūgo.

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.

Troškintas karpis su daržovėmis

Troškintas karpis su daržovėmis 2 asm.

Šis receptas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta žuvies. Tai lengvas, tiesiog burnoje tirpstantis patiekalas, kurį paruošti itin paprasta ir greita. Jums neprireiks jokių įmantrių ingredientų, užteks įprastai virtuvėje randamų produktų.

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais

Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais 6 asm.

Kol cukinijų ir pomidorų gausu, reikia šias gėrybes išnaudoti visu pajėgumu. Jų duetas tikrai puikus, o papildytas ryžiais tampa visai savarankišku, labai gardžiu patiekalu. Tiesą sakant, ne tik gardžiu, bet ir sočiu, tačiau lengvu, puikiai tinkančiu ir pietums, ir vakarienei. Žinoma, jei neištveriate be mėsos, šis apkepas gali tapti originaliu garnyru.

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu

Cukinijų lakštiniai su anakardžių padažu 1 asm.

„Miško žvėrys“: Mano akis vis užkliūdavo už cukinijų makaronams žarstomų liaupsių, tad magėjo ir pačiai išmėginti. Ar jos pelnytos? Na, nors į lentynėlę greta tikrųjų fetučinių dėti neskubėčiau, bet galiu jus patikinti – tai puikus vasariškas užkandis ar lengvutė vakarienė, kai maudantis karščio bangoje nesinori aplink garuojančius puodus šokti.

Prancūziškas troškinys „ratatouille“

Prancūziškas troškinys „ratatouille“ 4 asm.

„Ratatouille“ patogiausia kepti orkaitėje, labai plonais griežinėliais supjausčius ir suguldžius visas jam reikalingas daržoves į neaukštą kepimo indą. Tos daržovės – tai vėlyvos vasaros ir ankstyvo rudens žvaigždės – cukinijos, pomidorai, paprikos, baklažanai. Dar reikia skardinės konservuotų pomidorų, svogūno, česnako ir prieskonių. 

Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos

Įvairių pomidorų ir mocarelos salotos 2 asm.

Pomidoras ir mocarela – klasiškas duetas, idealiai atskleidžiantis geriausias vienas kito skonio savybes. Toks derinys itin tiks lengvai vasaros vakarienei. Tačiau viskas ne taip nuspėjama, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – šia salotas verta ruošti su keliomis skirtingomis pomidorų rūšimis. 

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais

Žaliosios pomidorų ir agurkų salotos su kedro riešutais 2 asm.

Kai vasarą norisi užkąsti lengvų salotų, šis receptas bene pats tinkamiausias. Agurkuose esančiame vandenyje gausu vitaminų ir mineralų, salotos – tikras vitamino C užtaisas, o pomidoruose esantis likopenas – unikalus vaistas nuo daugelio ligų. Tad suvalgę šių salotų gausite visą puokštę vitaminų ir energijos. Šis užkandis puikiai tiks pasiimti į darbą.

Vegetariškos Cezario salotos

Vegetariškos Cezario salotos 2 asm.

Cezario salotos gali būti ir vegetariškos, išbandykite ir įsitikinkite. 

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai 6 asm.

Tai šviežių kopūstų troškinys su mėsos kukuliais, dar puikiai žinomas kaip „tinginių balandėliai“. Šis patiekalas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi pažįstamo skonio, tačiau įgūdžių, laiko (ar pakankamai didelės kopūsto galvos) pritrūksta.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką