Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.
Lengvai paruošiamas, spalvingas ir sveikuoliškas garnyras tiks prie įvairiausių mėsos ir žuvies patiekalų.
Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!
Įprastai patisonus nuskina, kai jų skersmuo siekia apie 8–15 cm. Mažesni patisonai yra sultingesni ir skanesni, tačiau, jei gaminate įdarytus patisonus, verta rinktis tuos, kurių skersmuo platesnis – taip bus lengviau šią daržovę įdaryti.
Išsikepkite šį pyragą, o tada mėgaukitės ir šiltu, ir atvėsusiu, bus skanu!
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.
Dangira Šimašiutė (“Prancūzijos virtuvė”): Panzanella yra itališkos pasenusios duonos salotos iš Toskanos regiono. Iš esmės šioms salotoms reikia tik vakarykštės duonos, pomidorų, baziliko ir alyvuogių aliejaus. Dažnai šios salotos būna ruošiamos dar išvakarėse, tad duona jau būna permirkusi pomidorų sulčių ir aliejaus mišinyje, bet man labiau patinka, kada apskrudę duonos gabaliukai tik lengvai sugeria aromatingą padažą ir lieka dar traškūs.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai
Lengvas ir gaivus graikiško stiliaus padažas idealiai tiks keptoms daržovėms paskaninti.
Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių.
Spalvingos, gardžios salotos, kurios patiks ir veganams, ir visavalgiams. Ypatingi jų akcentai – pamarinuotas tofu ir kepinti žemės riešutai.
Receptą pristato tinklaraštis Soulfood.lt
Aromatingas keptas daržoves puikiai papildys švelniai pikantiškas užpilas, mėgaukitės šiuo veganišku patiekalu be sąžinės graužaties. Šis receptas– iš tinklaraščio Soulfood.lt
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Birijanis – tradicinis Indijos ryžių patiekalas, paplitęs visoje Pietų Azijoje. Toks birijanis, kokį ragaujame dabar, atsirado valdant paskutiniam mogolų dinastijos valdovui Bahaduršachui II-ajam (1775-1862). Birijanis turi vyresnių giminaičių. Pats gamybos principas iš esmės yra supaprastintas plovo gamybos būdas. O plovas žinomas nuo Aleksandro Makedoniečio laikų.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią sriubą sumaniau eksperimentuodama su savo fotoaparatu – man reikėjo patiekalo, kuris būtų neutralių spalvų, su vos keliais ryškiais ingredientais. Labai paprasta salierų-žiedinių kopūstų sriubą pavyko puikiai, o ją dar pagardina minkštai virti putpelių kiaušiniai. Vos 30 minučių ir galėsite ja gardžiuotis!
Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Aš su malonumu gaminu tiesiog daržovių kuskusą, o jei jums labai reikia mėsos, šį troškinį galima labai greitai paversti daržovių ir vištienos patiekalu. Tik tokiu atveju patarčiau rinktis vištieną su kaulu ir oda.
Vištienos gabaliukus labai gerai apkepkite puode įkaitintame aliejuje, išimkite, atidėkite į šalį, o tada jau kaitinkite pomidorų pastą, prieskonius ir sekite tolesnę recepto eigą. Tik truputį sumažinkite daržovių kiekį, nes šis patiekalas net ir ruošiamas be mėsos pamaitins pusę giminės. O štai prieskonių kiekį išlaikykite tokį pat!
Šių spalvingų salotų receptą pristato subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.
Netikėti nesaldūs keksiukai įtiks net daržovių nevalgantiems vaikams.