Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos

Desertas - visi receptai

Migdolų saldainiai su kakava

Migdolų saldainiai su kakava 6 asm.

Šių naminių saldainių receptas –  iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!

 

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Šventinis keksas su lazdynų riešutais

Šventinis keksas su lazdynų riešutais 6 asm.

Nida Degutienė: Šis keksas tiks bet kuriai jūsų šventei. Kaip ir dera geram naminiam kepiniui, js ne tik minkštas ir purus, bet dar ir aromatingas: praturtintas lazdynų riešutų pagardais. Tirštas šokolado glajus neleis keksui išdžiūti, tad mėgautis galėsite nors ir visą savaitę. Jei ieškote greito, nesudėtingo ir visuomet pasiseksiančio deserto – drąsiai rinkitės šį šventinį keksą!

 

Itališkas braunis „Torta Caprese“

Itališkas braunis „Torta Caprese“ 6 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Iškepti šį pyragą paprasta, tik šiukštu neperkepkit! 45 minutės ir traukite iš orkaitės. „Torta Caprese“, kaip ir šokoladainis (angl. brownie), gali atrodyti neiškepęs, bet iš tikrųjų būna iškepęs, tereikia duoti truputį laiko jam atvėsti.

 

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis

Saldus lavašo desertas su varške ir uogomis 4 asm.

Ypatingų ingredientų neprireiks, o desertas nustebins. Uogas galite rinktis tokias, kokių turite ir labiausiai patinka. 

 

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi

Vanilinis pyragas su citrininiu glajumi 6 asm.

Išbandykite pyragą, kurio receptu dalinasi Facebook tinklaraščio autorė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova.

 

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Nostalgiškos varškės spurgos

Nostalgiškos varškės spurgos 6 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Apvalios kaip kamuoliukai, traškios iš išorės ir purios viduje varškės spurgos – tai pats mėgstamiausias nostalgiškas vaikystės skanumynas. Gamindami šias nedideles spurgas, į kiekvieną jų paįvairinimui įspauskite po šviežią ar šaldytą spanguolę, kepant uogos išsileis ir suteiks netikėtos rūgštelės.

 

Aromatingi morkų pyragaičiai

Aromatingi morkų pyragaičiai 4 asm.

Nepaprastai drėgni, purūs ir kvepiantys cinamonu morkų pyragaičiai tiks ne tik šventiniam stalui, bet ir kasdienai. Skanūs ir vieni, tačiau su kreminio sūrio pertepimu jie virsta dar gardesniais skanėstais.

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai

Karameliniai sluoksniuoti pyragaičiai 6 asm.

Tai nepaprastai skanūs, elegantiškai atrodantys pyragaičiai, kurių receptu TV laidoje pasidalino konditeris Ali Gadžijevas, išbandykite!

 

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų

Lazdyno riešutų sausainiai vos iš 4 ingredientų 4 asm.

FeedMySister.comKai pirmą kartą paragavau šių sausainių, nusikėliau į vasarą su tikrais, kreminiais itališkais lazdyno riešutų ledais. Turbūt dėl to labai aiškiai išreikšto lazdyno riešutų skonio, kurio aš visada noriu. Receptas tikrai lengvas – 4 ingredientai ir sausainiai bus padaryti. Ar gali būti geriau? 

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Kvapnus persimonų pyragas su riešutais ir džiovintais vaisiais 6 asm.

Jei prisivalgėte šviežių saldžiųjų persimonų, pats metas kepti su jais pyragą. Neabejojame, patiks!

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis

Keksas su šviežiomis arba šaldytomis vyšniomis 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kad ir kaip keistai atrodytų recepte reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.

 

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu

Trijų šokoladų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!

 

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai

Greitai pagaminami skanutėliai sviestiniai sausainiai 4 asm.

Sviestinių sausainių iš vos 4 ingredientų receptą siūlo maisto gaminimo entuziastė Mažvyda Šapalaitė, savo kulinariniais atradimais besidalinanti savo Instagram profilyje „Food For Soul“

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką