Dabar populiaru

Džemas - visi receptai 2 puslapis

Kriaušių tyrė

Kriaušių tyrė 12 asm.

Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę. Pašalinusi sėklytes, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Imbierą nulupkite, sutarkuokite. Visas daržoves ir vaisius krėskite į gilesnį troškinimo puodą,...
Naminis apelsinų džemas

Naminis apelsinų džemas 5 asm.

Apelsinus nulupkite. Supjaustykite ketvirčiais ir pasistenkite pašalinti visas sėklytes. Apelsinus sudėkite į maisto smulkintuvą ar plaktuvą ir susmulkinkite iki beveik vientisos masės (gali likti šiek tiek nedidelių gabalėlių). Masę supilkite į...
Mėtų uogienė

Mėtų uogienė 10 asm.

Mėtų lapelius ir kotelius nuplaukite, šiek tiek apdžiovinkite ir susmulkinkite. Suberkite į puodą su vandeniu ir su smulkiai supjaustytomis citrinomis (su žievele) virkite apie 10 minučių. Mišinį palikite parai. Paskui masę nuspauskite, į perkoš...
Morkų džemas

Morkų džemas 6 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą....
Slyvų džemas su šokoladu

Slyvų džemas su šokoladu 4 asm.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min.,...
Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas

Pipirinis rausvųjų svogūnų džemas 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite plonais žiedais. Viską, išskyrus uogienių cukrų, sudėkite į puodą. Užvirinkite, ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Jei reikia, įpilkite dar vandens. Supilkite cukrų ir virkite dar keletą minučių....
Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais

Pikantiškas vyšnių džemas su čiobreliais 6 asm.

Vyšnias nuplaukite ir išimkite kauliukus. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Išspauskite citrinos sultis. Uogas su svogūnais suverskite į puodą arba keptuvę storu dugnu, suberkite cukrų, čiobrelius, supilkite actą ir citrinos sultis. Viską gerai iš...
Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu

Skrebučiai su ožkų sūriu ir spanguolių džemu 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių keptuvo su ventiliatoriumi režimu. Sudėkite duoną ant grotelių ir skrudinkite 4–5 minutes. Apverskite ir ant paskrudusios pusės tepkite spanguolių džemą, dėkite po griežinėlį sūrio, pašlakstykite aliejumi,...
Žemuogių uogienė

Žemuogių uogienė 10 asm.

Užpilkite cukrumi nuplautas, nuvalytas ir nusausintas uogas. Palikite pridengtas 8-10 valandų. Praėjus nurodytam laikui perdėkite uogas, suberkite citrinų žieveles į puodą ir leiskite užvirti. Užvirus sumžinkite ugnį ir virkite 25-30 minučių...
Sausainiai su šviežiu apelsinų džemu

Sausainiai su šviežiu apelsinų džemu 4 asm.

1. Iš anksto išvirkite džemą: apelsinus kruopščiai nuplaukite karštu ir nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite. Daržovių skustuku plonai nuo vaisių nulupkite odeles (be baltosios dalies), susmulkinkite. Nuo apelsinų minkštimo pašalinkite didž...
Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje. 2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė. 3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite...
Varškės pyragas su obuoliais

Varškės pyragas su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir plakite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol pasidarys balta masė. 2. Į atskirą indą supilkite stiklinę manų kruopų, užpilkite grietinėle, gerai išmaišykite ir palikite 10–20 minučių brinkinkite. 3. Varškę...
Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu 8 asm.

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...
Sausainiai su džemo lašeliu

Sausainiai su džemo lašeliu 4 asm.

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite. 2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką...
Obuolių, moliūgų ir persikų džemas

Obuolių, moliūgų ir persikų džemas 4 asm.

1. Vaisius ir moliūgą smulkiai sutarkuokite, įpilkite stiklinę vandens. Virkite maišydamos 15 minučių. 2. Suberkite cukrų, įtarkuokite pagal skonį cinamono ir dar virkite apie 15 minučių. 3. Jei valgysite žiemą, supilkite į iškaitintus...
Gervuogių džemas

Gervuogių džemas 6 asm.

1. Gervuoges ir avietes suberkite į atskirus dubenis, kelis sykius nuplaukite tekančiu vandeniu, nuvarvinkite ir mediniu šaukštu pertrinkite per sietelį. 2. Abiejų rūšių uogų tyrę sukrėskite į puodą, supilkite nurodytą kiekį vandens, išmaišykite,...
Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas

Raudonųjų serbentų ir žemuogių džemas 10 asm.

1. Švarius ir nuo šakelių nuskabytus serbentus sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir ant nedidelės ugnies virti, kol uogos suminkštės. 2. Ant kito puodo uždėti sietelį, išklotą dvigubu marlės sluoksniu, supilti serbentų kompotą ir palikti per naktį...
Mėlynių marmeladas

Mėlynių marmeladas 10 asm.

1. Citrusinius vaisius kruopščiai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais. Juos sudėti į puodą, supilti vandenį, užvirinti ir ant labai mažos ugnies virti 25 min. 2. Mėlynes nuplauti, nuvarvinti ir sutrinti elektriniu smulkintuvu...
Slyvų džemas be cukraus

Slyvų džemas be cukraus 10 asm.

1. Iš slyvų išimti kauliukus, minkštimą su visomis odelėmis sutrinti elektriniu maišikliu. 2. Košę kaitinti ant mažos ugnies, kol patamsės. Išjungti ugnį, uždengti puodą ir palikti 24 val. 3. Po paros masę dar pusvalandį pavirinti, uždengti ir...
Žymės: džemas, slyvos
Vasaros asorti

Vasaros asorti 10 asm.

1. Šį skanėstą galima gaminti visą vasarą, į dailius stiklainius vis įdedant šviežiai sunokusių vaisių ir uogų. Vaisių odeles nulupti, išpjauti sėklalizdžius ir supjaustyti gabaliukais. Iš vyšvių, slyvų, abrikosų, persikų reikia išimti kauliukus,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką