Dabar populiaru

Feta - visi receptai 3 puslapis

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius. 2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais,...
„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta

„Filo“ tešlos bandelės su špinatais ir feta 4 asm.

1. „Filo“ tešlą atšildykite ne iki galo. Imkite vieną tešlos lakštą, dėkite ant kiek didesnio kepimo popieriaus lakšto, aptepkite lydytu sviestu. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą, taip pat aptepkite lydytu sviestu. Taip suporuokite likusius...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Salotos su vyšniomis

Salotos su vyšniomis 4 asm.

1. Gražgarstes nuplaukite ir nuvarvinkite. Nupjaukite raudonlapių salotų galus ir jas 10 minučių pamerkite į šaltą vandenį (bus mažiau karčios). 2. Vyšnias nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Alyvuogių aliejų, portveiną, actą ir klevų sirupą išmaiš...
Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė

Šiek tiek įmantresnė kiaušinienė 2 asm.

1.Svogūną, česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite aliejuje. Sudėkite konservuotus pomidorus, cukrų, supilkite balzaminį actą. 2.Keptuvę uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite 8 minutes. Pagardinkite druska, Kajeno pipirais ir...
Cukinijų ir fetos apkepas

Cukinijų ir fetos apkepas 4 asm.

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis. 2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonė...
Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Paprikos su feta

Paprikos su feta 4 asm.

1. Paprikas perpjaukite per pusę, sėklas išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite karštoje orkaitėje, kol suminkštės. 2. Iškeptas paprikas išimkite, atvėsinkite ir sudėkite į sandariai uždaromą plokščią indą. 3....
Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru

Pyragėliai su špinatų ir įvairių rūšių sūrio įdaru 3 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite aliejuje. Sudėkite smulkintus špinatus ir kepkite, kol jie suminkštės. Atvėsinkite, suberkite smulkintus riešutus, sudėkite visą sūrį, pagardinkite prieskoniais. Viską išmaišykite šakute. 2. Kepimo...
Bulvių užkandis

Bulvių užkandis 2 asm.

1. Bulves gerai nuplaukite, supjaustykite ir nusausinkite. Aliejų sumaišykite su prieskoniais, druska, pipirais, sezamų sėklomis. Jame apvoliokite bulves, dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje įjungę keptuvo funkciją 20–25 minutes arba...
Kalakutienos „duona“ su sūriu

Kalakutienos „duona“ su sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite. 2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite...
Braškių salotos su feta

Braškių salotos su feta 2 asm.

1. Salotas suplėšykite, braškes supjaustykite į keturias dalis, fetą - kubeliais. 2. Viską sudėkite į lėkštę. Apšlakstykite iš vyno acto, aliejaus, šlakelio vandens ir Provanso žolelių sumaišytu padažu. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Baklažanai su feta

Baklažanai su feta 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, apibarstykite prieskoniais ir iškepkite įkaitintame aliejuje. 2. Saujelę moliūgų ir saulėgrąžų sėklų mišinio pakepinkite sausoje keptuvėje. 3. Į lėkštę dėkite baklažanus, užberkite  sutrinto...
Įmantriai įdarytos bulvės

Įmantriai įdarytos bulvės 2 asm.

1. Bulves nušveiskite, nuplaukite ir su lupenomis išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Atvėsinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite dalį minkštimo. 3. Išskobtą bulvių masę sutrinkite šakute kartu su fetos sūriu ir grietine. 4. Į kiekvieną bulvę dė...
Feta ir melionais įdarytos paprikos

Feta ir melionais įdarytos paprikos 2 asm.

1. Paprikų viršų nupjaukite, išvalykite sėklas. Svogūną susmulkinkite, melioną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite įkaitintame aliejuje, pabarstykite druska, pipirais. 2. Vėliau, nukėlus nuo viryklės, į masę suberkite saulėgrąžas ir fetos...
Pyragėliai su feta ir kriaušėmis

Pyragėliai su feta ir kriaušėmis 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir suvyniokite į foliją. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą, vėliau iškočiokite. 2. Tešlą dėkite į pyragaičių...
Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena

Sumuštinis su fetos sūriu ir vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite viščiukų krūtinėles, apibarstykite druska, pipirais, raudonėliais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol mėsa gražiai apskrus. Padėkite krūtinėles ant popierinio rankšluosčio,...
Arbūzo ir fetos salotos

Arbūzo ir fetos salotos 2 asm.

1. Arbūzą supjaustykite kubeliais ir išimkite visas sėklytes. Fetą smulkiai sutrupinkite šakute. 2. Arbūzo gabalėlius dėkite į lėkštę, ant viršaus berkite fetos, smulkintų mėtos lapelių. 3. Paruoškite užpilą: visus padažo komponentus sumaišykite...
Figos su feta

Figos su feta 5 asm.

1. Fetą iki vientisos masės sutrinkite su grietine, tada pagal skonį įberkite druskos ir džiovintų bazilikų. 2. Vytintą kumpį supjaustykite mažais kubeliais. 3. Figas nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, figų viršūnėles įpjaukite kryž...
Žymės: feta, užkandis, figos
Tortilija su daigintais grūdais

Tortilija su daigintais grūdais 4 asm.

1. Daigintus grūdus kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nuspauskite. Apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Avokadą nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulą ir supjaustykite juostomis (išilgai)...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką