Dabar populiaru

Garnyras - visi receptai

Keptos bulvės su balzaminiu actu

Keptos bulvės su balzaminiu actu 4 asm.

Taip iškeptos bulvės tiks prie pačių įvairiausių mėsos patiekalų ir net ryškesnio skonio žubies. 

 

Keptos bulvės su garstyčiomis

Keptos bulvės su garstyčiomis 4 asm.

Taip paruoštos bulvės taps ir puikiu garnyru, ir įdomiu savarankišku užkandžiu. Išbandykite!

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Pikantiški skrudinti avinžirniai, tinkantys užkandžiui ir garnyrui

Pikantiški skrudinti avinžirniai, tinkantys užkandžiui ir garnyrui 6 asm.

Jei naudosite ne sausus avinžirnius, kuriuos reikia ir išmirkyti, ir išvirti, bet skardinėse konservuotus, ruošdami šį garnyrą (ar užkandį) nesugaišite itin ilgai. O rezultatas tikrai nustebins!

 

Bulvės su sūriu ir rozmarinu garnyrui

Bulvės su sūriu ir rozmarinu garnyrui 4 asm.

Bulvės – bene populiariusias garnyras, tačiau pabandykite jas iškepti šiek tiek įdomiau. Pikantiškas sūris ir rozmarinas suteiks joms įdomių skonio ir aromato natų.

 

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis 4 asm.

Lengvai paruošiamas, spalvingas ir sveikuoliškas garnyras tiks prie įvairiausių mėsos ir žuvies patiekalų.

 

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais 4 asm.

Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais 4 asm.

Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis 5 asm.

1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridė...
Ant grilio keptos saldžiosios bulvės

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės 2 asm.

1. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros. 2. Bulvių gabalėlius sudėkite į platų dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite visais prieskoniais. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų kuo tolygiau. 3. Saldžiąsias bulves dė...
Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis

Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis 4 asm.

Troškintos morkos yra itin universalus patiekalas – tai gali būti ir garnyras, šiltos salotos, užkandis arba savarankiškas patiekalas. Jei morkas troškinsite kartu su kitomis daržovėmis, pagaminsite klasikinį garnyrą prie mėsos patiekalų, tačiau jei įdėsite alyvuogių – mėgausitės gurmanišku užkandžiu.

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais 4 asm.

Strelkabelka.ltOrkaitėje kepti pastarnokai yra vienas universalesnių dalykų, kuris tinka prie daug ko – ir prie keptos menkės paprastuoju būdu, ir prie lašišos žemoj temperatūroj, ir ypač tinka prie keptos vištos.

Bulvių košė su žalumynais

Bulvių košė su žalumynais 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Bulvių košė su faršu

Bulvių košė su faršu 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje ir sutrinkite. Kol bulvės virs, paruoškite maltą mėsą. Į keptuvėje įkaitintą aliejų sukrėskite maltą mėsą, truputį apkepkite. Tuomet suberkite smulkintus svogūnus ir kmynus, pasūdykite, įpilkite 100–...
Bulvių košė su morkomis

Bulvių košė su morkomis 2 asm.

Bulves ir morkas nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje. Išvirusias sutrinkite. Pieną užkaitinkite ir supilkite į bulvių košę. Gerai sumaišykite. Svogūną supjaustykite, apkepkite svieste ir sukrėskite į bulvių košę. Taip pat suberkite aitriųjų...
Skrudintos spanguolės

Skrudintos spanguolės 2 asm.

Spanguoles supilkite į formą. Jas užpilkite grietinėle, cukrumi, įmeskite kelias rozmarinų šakeles  ir skrudinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tokį garnyrą gardu tiekti su paukštiena ar žvėriena.
Bulvių skiltelės

Bulvių skiltelės 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Dideliame dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, česnakinę druską, džiovintą rozmariną, druską, pipirus ir rūkytą papriką. Išplakite šakute...
Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis

Kiauliena su orkaitėje keptomis morkomis 4 asm.

1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu...
Itališkos kukurūzų juostelės

Itališkos kukurūzų juostelės 4 asm.

1. Į puodą supilkite vandenį, pagal skonį įberkite druskos ir užvirinkite. Į verdantį vandenį maišydama, kad nesušoktų į gumulėlius, suberkite kukurūzų kruopas. 2. Kai viskas užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30–45 minučių. Nuolatos maišykite,...
Traškūs piršteliai

Traškūs piršteliai 10 asm.

1. Bulves nuskuskite, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. 2. Išvirtas bulves gerai nuvarvinkite, kelis kartus permalkite mėsmale ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 3. Į dar karštą košę įmaišykite sviesto, įmuškite trynius....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką