Dabar populiaru

Garstyčios - visi receptai 2 puslapis

BBQ (barbekiu) padažas

BBQ (barbekiu) padažas 12 asm.

Visus ingredientus sumaišykite gilioje keptuvėje arba puode, česnako nesmulkinkite. Padažą kaitinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami, kol pradės burbuliuoti. Česnaką išimkite ir padažą nuimkite nuo ugnies. Atvėsusį padažą sudėkite į sandarų...
Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu 6 asm.

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros)....
Šviežiai raugti agurkai

Šviežiai raugti agurkai 10 asm.

Agurkus pamerkite keturioms valandoms į šaltą vandenį. Nupjaukite jų galiukus ir sudėkite į rauginimui skirtą indą, prieš tai dugną padengusios puse visų prieskonių (krapų, serbentų lapų, česnakų ir pan.). Likusius prieskonius sudėkite ant agurkų...
Baltas padažas

Baltas padažas 6 asm.

Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų...
Marinuota vištiena

Marinuota vištiena 4 asm.

Šis marintas ypatingas, vištiena būna sultinga, minkšta ir tikrai skani! Galima marinuoti vištienos krūtinėles, sparnelius. Šį kartą gaminsime sparnelius ir blauzdeles.

Vištienos iešmeliai

Vištienos iešmeliai 2 asm.

Supjaustytą krūtinėlę arba šlaunelių mėsą įtrinkite prieskoniais. Palikite marinuotis. Medinius iešmelius pamerkite į vandenį 15–20 min. Pasimarinavusią mėsytę sumaukite ant iešmelių ir galite kepti. Puikiai tinka kepti ne tik lauke ant grotelių,...
Aštrūs vištienos sparneliai

Aštrūs vištienos sparneliai 4 asm.

Prieskonines žoleles ir čili pipiriuką (recepto autorė deda tik šiek tiek, ne visą, čia priklauso, kokio aštrumo norite) supjaustykite smulkiai. Dėkite visus marinato ingridientus ant sparnelių, gerai įtrinkite ir palikite valandai ar kelioms....
Vištienos filė vėrinukai

Vištienos filė vėrinukai 4 asm.

Vištieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite majonezą, garstyčias ir likusius prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite per naktį. Imame medinį iešmelį, ant kurio veriame gabaliuką paprikos, mėsytės, ananaso ir vėl kartokite kol...
Balta žuvis, apvyniota šonine

Balta žuvis, apvyniota šonine 1 asm.

Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų smidrų ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20min. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite č...
Nerealiai skanus vištienos marinatas

Nerealiai skanus vištienos marinatas 4 asm.

Galit juoktis, galit netikėti, bet šiame marinate pabuvusios vištienos skonis - tiesiog fantastiškas. Vienas kąsnelis šio patiekalo, ir pamiršite visus kitus vištos paruošimo būdus.

Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu

Vištienos krūtinėlė su garstyčių ir medaus marinatu 4 asm.

Česnakus sutarkuokite arba išspauskite. Stikliniame dubenyje išmaišykite produktus. Keturias vištienos krūtinėles supjaustykite nedideliais gabaliukais, aptepkite bei apvoliokite marinatu bei palikite šaltai marinuotis per naktį. Kepkite ant...
Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis

Keptos vištų šlaunelės su bulvėmis 2 asm.

Vištų šlauneles perpjaukite į dvi dalis, sudėkite jas į dubenį. Ant vištienos dėkite laurų lapų, garstyčių, prieskonių, išspauskite citrinos sulčių, kelias česnako skilteles. Viską užpilkite majonezu ir gerai sumaišykite. Marinuokite apie 4...
Lęšių košė

Lęšių košė 2 asm.

Lęšius perplaukite vandeniu ir suberkite į puodą. Įpilkite vandens 3 kartus daugiau, nei puode yra kruopų. Paskui sutarkuokite nuskustas bulves. Praėjus 15 minučių, į verdamus lęšius sukrėskite sutarkuotas bulves. Jei reikia, įpilkite dar šiek...
Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu

Nesaldus pusryčių sumuštinis su prancūzišku batonu 2 asm.

Prancūzišką batoną perpjaukite išilgai per pusę į dvi dalis. Majonezą sumaišykite su garstyčiomis. Aptepkite abi batono puses. Ant apatinės batono dalies išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Ant mocarelos išdėliokite kumpio riekeles....
Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais

Sumuštinis su kalakutiena, šonine ir svogūnais 2 asm.

Baltos duonos riekeles, kurios bus išorinės sumuštinio pusės, plonai aptepkite sviestu. Duonos riekelių vidines puses aptepkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis ir rozmarinu. Dvi duonos riekeles atidėkite į šalį, o ant kitų dviejų...
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais

Pikantiška užkandėlė su čiobreliais 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais...
Grietinės padažas su garstyčiomis

Grietinės padažas su garstyčiomis 5 asm.

Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Pikantiškos salotos

Pikantiškos salotos 2 asm.

Gražgarstes nuplaukite, labai gerai nusausinkite, kotelius nuskabykite, lapelius sudėkite į sandariai uždaromą dėžutę ir valandą palaikykite šaldytuve – bus traškesni. Jeigu gražgarstės jums per aštrios, maišykite su švelnesnio skonio salotomis....
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Lašišų totoriškas bifšteksas

Lašišų totoriškas bifšteksas 4 asm.

Lašišų filė supjaustykite smulkiais kubeliais,truputį pakapokite.  Mažais kubeliais supjaustykite svogūnėlius ir agurkus, kaparėlius supjaustykite griežinėliais. Krapus sukapokite. Dubenyje suminkykite lašišų masę ir visus kitus produktus, pasū...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką