Karštą vasaros dieną tik ir norisi atsigaivinti, tačiau kuo? Vanduo – vienas iš populiariausių pasirinkimų, tačiau, ką gerti, kai norisi dar neragautų skonių? Gera išeitis, naminė arbata, kurią pasiruošite patys, be jokių nereikalingų priedų – taip skaniau ir sveikiau!
Paruošti plaktai kavai ypatingų ingredientų ir įrankių nereikia – užteks tirpios kavos, cukraus, vandens ir pieno. Namų sąlygomis galima paruošti kavos gėrimą, kuris kiek primena baristos kavinėje paruoštą kavos stebuklą!
Nenustebkite tarp šio deserto ingredientų pamatę sviestą, jo čia reikia tam, kad geriau atsiskleistų prieskoniai, o pats gėrimas būtų aksominis.
Kvapniu šio skanėsto akcentu tegul tampa cinamonas, o ant viršaus pabarstykite mažų zefyriukų – bus gražu ir smagu!
Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.
Išbandykite šį klasikinį skanėstą, kurį į naują lygį kilsteli užburiantis apelsinų aromatas.
Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!
3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.
Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Man labai patinka saldumo ir gaivumo balansas šiose sultyse, o salierai čia nevaidina dominuojančio vaidmens, kaip kad kartais nutinka kitąkart, kai jie naudojami.
Kisieliai paprastai verdami iš uogų ar vaisių, tad šis, su burokėliais, gali nustebinti. Išbandykite ir nutarsite, kaip jis jums patinka!
Jei nė sykio neragavote „chai masalos“, o gal gurkšnojote kavinėje, tačiau taip ir nepasidomėjote receptu, metas pabandyti pasiruošti jos patiems. Meilė iš pirmo gurkšnio garantuota!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Kuo tokia „šaltai virta“ kava pranašesnė už įprastą, kurią juk galima išvirti ir paprasčiausiai atvėsinti? Ji mažiau rūgšti, malonesnio aromato, ir (kofemanai, nesibaiminkite) turi tiek pat kofeino, nei įprasta, karštai plikyta kava.
Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.
Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.
Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.
Stipraus, egzotiško skonio gaiva – idealus gėrimas vasarai.