Dabar populiaru

Grietinė - visi receptai 3 puslapis

Pieninio šokolado sūrio tortas

Pieninio šokolado sūrio tortas 16 asm.

 Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Kepimo folija išklokite 22 cm skersmens kepimo indą atsegamais kraštais.Šokoladinius sausainius susmulkinkite iki trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu. Paruošta mase išklokite kepimo indo dugną ir...
Krevetės baltojo vyno padaže

Krevetės baltojo vyno padaže 2 asm.

Išlydykite sviestą keptuvėje. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus! Receptą atsiuntė Lina M.  
Mėsa „Staravieriškai“

Mėsa „Staravieriškai“ 2 asm.

Plonomis riekelėmis supjaustykite bulves, morkas, džiovintus obuolius. Susmulkinkite svogūnus, supjaustykite smulkiai mėsą. Viską dėkite į čenakines sluoksniais: bulvės, morkos, obuoliai, mėsa, svogūnai, bulvės. Užpilkite pienu. Ant viršaus uždė...
Rūkytų žuvų putėsiai

Rūkytų žuvų putėsiai 6 asm.

Pirmiausia nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Iš žuvų filė išrinkite kaulus, žuvį susmulkinkite, sumeskite į dubenį ir užpilkite liesa grietinėle. Pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir atvėsinkite. Avokadą...
Keksiukai su aguonomis ir avietėmis

Keksiukai su aguonomis ir avietėmis 6 asm.

Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite. Į paruoštą masę...
Pikantiška užkandėlė su čiobreliais

Pikantiška užkandėlė su čiobreliais 4 asm.

Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Grietinę iki vientisumo išplakite su traiškyta česnako skiltele, garstyčiomis, druska ir tryniais. Tešlą supjaustykite kvadratėliais...
Padažas su marinuotais agurkėliais

Padažas su marinuotais agurkėliais 4 asm.

Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Grietinės padažas su garstyčiomis

Grietinės padažas su garstyčiomis 5 asm.

Sumaišykite liesos grietinės indelį su keliais šaukšteliais garstyčių. Rinkitės įprastas arba grūdėtąsias, supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis. Pagal skonį pagardinkite druska ir šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.  
Degintas pyragas su svogūnais ir šonine

Degintas pyragas su svogūnais ir šonine 2 asm.

Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje su cukrumi ir dviem šaukštais miltų. Uždenkite ir palaikykite šiltai 10–15 minučių, kol paviršiuje susidarys putos. Suberkite likusius miltus, supilkite aliejų ir druską. Tešlą išminkykite: ji turi būti minkš...
Vegetariška pica su porais ir špinatais

Vegetariška pica su porais ir špinatais 4 asm.

Tokią sveika valgyti ne tik vegetarams, bet ir vaikams ar kūno linijomis besirūpinančiomis dailiosios lyties atstovėms. Paruošta iš sveiko grūdo miltų, be jokių riebalų ir rūkytos mėsos gaminių, ji yra energijos užtaisas visai dienai.

Kalėdinis tortas

Kalėdinis tortas 6 asm.

Plakikliu apie 2–3 min. plakite grietinę, supilkite į cukrų ir toliau plakite masę dar apie 5–6 min., kad cukrus visiškai ištirptų. Sausoje keptuvėje lengvai apkepkite susmulkintus graikinius riešutus. Kiekvieną biskvitinį sausainį panardinkite į...
Žagarėliai

Žagarėliai 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Berkite miltus. Viską sumaišykite, minkykite tešlą, kuri neturi lipti prie rankų, turi lengvai kočiotis. Labai gerai jei tešla kuri laiką palaikysite šaldytuve, bet nėra būtina. Tešlą iškočiokite, pjaukite...
Šokoladinė Kalėdų eglutė

Šokoladinė Kalėdų eglutė 6 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Varškės pyragas

Varškės pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi. Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys...
Saldi svajonė

Saldi svajonė 6 asm.

Gaminame biskvitą: Kiaušinius suplakite su cukrumi labai gerai (apie 5min), plakdami toliau plona srovele supilkite aliejų, įpilkite esenciją. Atskirame inde Išmaišykite miltus su kepimo milteliais ir į kiaušinių masę, maišydami mediniu šaukštu...
Nuostabusis tortas „Napoleonas“

Nuostabusis tortas „Napoleonas“ 6 asm.

​​ Visuomet TIKRASIS „Napoleonas“ gaminamas tešlą kapojant peiliu, bet aš, kad būtų greičiau, tiesiog greitai suminkau – ir manau, kad skonis ir papločių tekstūra mažai kuo pasikeičia. Į dubenį suberkite miltus ir į juos burokine trintuve vis...
Klasikinis medaus tortas

Klasikinis medaus tortas 6 asm.

Tortas 24-26 cm. skersmens Matavimui naudojama 200 ml stiklinė Papločiai. Į puodą berkite cukrų, dėkite sviestą ir medų. Statykite ant vandens garų vonelės, ir nuolat maišydami kaitinkite, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvė...
RUDUDU tortas

RUDUDU tortas 6 asm.

Kiaušinius ir cukrų gerai išplakite mikseriu. Į juos dėkite grietinę su nugesinta soda ir RUDUDU kremą. Vėl plakite ir po truputį suberkite miltus. Kepkite apvalioje formoje ištiestoje kepimo popieriumi ir išteptoje riebalais 180 laipsnių...
Šakočio pusbrolis

Šakočio pusbrolis 6 asm.

Minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki baltumo. Dėkite po vieną trynį ir plakite, kol susidės visi. Miltus išsijokite kartu su krakmolu ir suberti į tešlą.  Baltymus išplakite iki standžių putų ir sudėkite į tešlą, išmaiš...
Skruzdėlynas

Skruzdėlynas 4 asm.

Kiaušinius išplakite, įdėkite druskos, įpilkite šaukštą degtinės, aliejaus ir viską išmaišykite. Po to po truputi berkite išsijotus miltus ir minkykite tešlą. Ji turi gautis tokia puskietė. Tada kai tešla suminkyta, plėškite nuo jos gabalą tešlos...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką