Dabar populiaru

Grilio patiekalas - visi receptai

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Avienos šašlykai

Avienos šašlykai 4 asm.

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.   

Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su viskio ir klevų sirupo glazūra

Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su viskio ir klevų sirupo glazūra 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Padažas, arba glazūra, – tai šio recepto „vinis“. Neprašausite pro šalį, net jei pasigaminsite jo šiek tiek daugiau. Patikėkite, jei nesulaižysite su šiais keptais šonkauliais, tai tikrai suvalgysite su kitais mėsiškais (grilio ir nebūtinai grilio) patiekalais. Ir prašau, neklauskite, kuo pakeisti vieną ar kitą ingredientą. Darykite taip, kaip parašyta, arba ieškokite kito recepto.

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis

Sausai marinuota jautienos nugarinė su sezoninėmis daržovėmis 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Jautienos nugarinės kepsnį su sezoninėmis daržovėmis (šiuo metų laiku – smidrias ir morkomis) iškepti visai paprasta, o pietūs ar vakarienė išeina visai ne paprasti. Mums šis receptas labai patinka, tikiuosi, pasiteisins ir jums.

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės

Ant grilio keptos marinuotos tigrinės krevetės 4 asm.

Šiltuoju metų laiku lietuviai įpratę lauke kepti šašlykus, kepsnius, įvairią marinuotą mėsą. Tačiau lauko kepsninėje galima čirškinti ir jūros gėrybes, kurioms dūmo aromatas suteikia visai naują skonį.

 

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate

Ant grilio kepti vištos krūtinėlės „Satay“ vėrinukai mandarinų marinate 4 asm.

Lietuvoje vis labiau populiarėja mini vėrinukai. Kaip pasakoja BBQ Mama tituluojama Halina Bovševič, vėrinukai, dar vadinami Satay, atkeliavo iš Azijos šalių, kur juos tiesiog gatvėje ruošia maisto prekeiviai. Tai skubantiems skirtas patiekalas, kuris yra ne tik greitai pagaminamas – jį patogu valgyti.

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis 6 asm.

Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką