Dabar populiaru

Grilius - visi receptai

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų

Avienos kebabai lyg iš Artimųjų Rytų 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nors Lietuvoje viskas, kas turi bent kruopelę rytietiško skonio, vadinama kebabais, toli gražu ne visi gatvėje parduodami patiekalai turėtų taip vadintis. Šiš Kebabas, arba Syk Kebabas – taip vadinasi maltos mėsos „dešrelė“, kepama griliuje ant kaitrios ugnies.

 

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Kepsninėje kepta lašiša su itališku kumpiu ir rozmarinais

Kepsninėje kepta lašiša su itališku kumpiu ir rozmarinais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šitą receptą parsivežiau iš Aliaskos. Sakyčiau, jis itin universalus. Lengvai pagaminamas ir tinka ilgiems nerūpestingiems vasaros vakarams prie kepsninių. Visus produktus be didesnio vargo nusipirkau artimiausioje parduotuvėje. Jokios egzotikos.

Sumuštiniai su ant grilio kepta jautiena

Sumuštiniai su ant grilio kepta jautiena 5 asm.

Neturintiems galimybių dažnai iškylauti gamtoje maisto tinklaraštininkė Jurgita Vaskel rekomenduoja receptą, kuris namų virtuves užpildys gardžiais kvapais ir leis pajusti kepimo ant grilio žavesį. Tiesa, mėsą reikia marinuoti pernakt, tad šiek tiek planavimo prireiks.

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu

Grilyje keptų nektarinų bei cukinijų salotos su mėtų padažu 2 asm.

Šis patiekalas palepins gomurį tiek karštas, tiek šaltas.

 

Avienos šašlykai

Avienos šašlykai 4 asm.

Sodyboje, prie ežero ar tiesiog savo namų kieme smagu leisti laiką su draugais ar šeima kepant maistą grilyje. Išbandykite šį puikų šašlykų receptą.   

Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su viskio ir klevų sirupo glazūra

Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su viskio ir klevų sirupo glazūra 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Padažas, arba glazūra, – tai šio recepto „vinis“. Neprašausite pro šalį, net jei pasigaminsite jo šiek tiek daugiau. Patikėkite, jei nesulaižysite su šiais keptais šonkauliais, tai tikrai suvalgysite su kitais mėsiškais (grilio ir nebūtinai grilio) patiekalais. Ir prašau, neklauskite, kuo pakeisti vieną ar kitą ingredientą. Darykite taip, kaip parašyta, arba ieškokite kito recepto.

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis

Ant grotelių kepti jautienos šonkauliai su rūkyta paprika ir obuolių sultimis 6 asm.

Didelių pastangų gaminant šį patiekalą neprireiks, o rezultatas nudžiugins visą būrį valgytojų.

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

Ant grotelių kepta jogurtiniame marinate marinuota vištiena

Ant grotelių kepta jogurtiniame marinate marinuota vištiena 6 asm.

Pagal šį receptą iškepsite aromatingos, sultingos vištienos, su švelniai juntamu dūmų skoniu. 

 

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės su medumi

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės su medumi 5 asm.

Kvapnios, salsvos, gardžios – tokios bus pagal šį receptą iškeptos saldžiosios bulvės (batatai).

Ant grilio keptos bulvės su česnaku

Ant grilio keptos bulvės su česnaku 4 asm.

Taip keptos bulvės taps puikiu, greitai paruošiamu garnyru prie mėsos ar žuvies. 

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis

Ant grilio keptos kukurūzų burbuolės su žolelėmis 5 asm.

1. Sudėkite burbuoles į pasūdytą vandenį, užvirkite ir kelias minutes apvirkite. Vėliau išimkite ir palikite, kad nuvarvėtų. Tada į kiekvieną iš abiejų galų susmeikite medinius iešmelius. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą su alyvuogių aliejumi. Pridė...
Ant grilio keptos saldžiosios bulvės

Ant grilio keptos saldžiosios bulvės 2 asm.

1. Įkaitinkite kepsninę iki aukštos temperatūros. 2. Bulvių gabalėlius sudėkite į platų dubenį, apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite visais prieskoniais. Išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų kuo tolygiau. 3. Saldžiąsias bulves dė...
Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu

Gardus kiaulienos didkepsnis su sojos padažu 6 asm.

Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą. 

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu

Grilyje kepti bananai su maskarponės kremu 4 asm.

Prie bananų duonos ir keksiukų su bananais įpratome, dažnas juos kepa, tad galima išbandyti naują receptą. Jis vasariškas ir visiškai paprastas, o grilyje keptų bananų skonį stebėtinai gerai papildo lengvas kremas.

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Noriu su jumis pasidalinti vienu triuku, kurį jūs galite naudoti kamado stiliaus at ir kituose griliuose. Tas triukas vadinasi „medinė lentelė“. Keletas taisyklių, kurias privalote žinoti, ir paprastos medinės lentelės, pažadu, atneš tą geidžiamą „wow efektą“, kai patieksite svečiams ant stalo būtent tokiu būdu pagamintą patiekalą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką