Dabar populiaru
15min be reklamos

Imbieras - visi receptai

Imbierinis obuolių tirštasis kokteilis

Imbierinis obuolių tirštasis kokteilis 2 asm.

Šis tirštasis kokteilis ne tik labai skanus, bet ir švelniai pikantiškas, šildantis, šių savybių jam suteikia imbieras ir žiupsnis cinamono. 

 

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru

Moliūgų sriuba su kokosų pienu ir imbieru 4 asm.

Trinta sriuba gali būti skani verdama tiek iš šaldytuve turimų šviežių daržovių, tiek paįvairinta neįprastais ingredientais ar prieskoniais. Ši moliūgų sriba – kaip tik pastarasis variantas. 

 

Morkų marmeladas su imbieru

Morkų marmeladas su imbieru 4 asm.

Marmeladas verdamas toli gražu ne tik iš uogų ar vaisių! Šįkart išbandykite ruoštą iš morkų, paskanintą imbieru. 

 

Imbiero ir obuolių kokteilis su jogurtu

Imbiero ir obuolių kokteilis su jogurtu 1 asm.

Sudėkite visus ingredientus į elektrinį plaktuvą (blenderį) ir suplakite.
Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Imbierinis karštas šokoladas

Imbierinis karštas šokoladas 2 asm.

Nustebsite, kaip gerai dera imbieras ir šokoladas. Beje, šiam skanėstui galite naudoti ne tik įprastą, bet ir augalinį pieną.

 

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru 8 asm.

Siūlome išsikepti minkštą ir kvapnų pyragą, kuriame dera obuoliai, džiovintos gėrybės ir pikantiškasis imbieras. Tegul namai pakvimpa!

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Imbierinis alus

Imbierinis alus 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors tiksliau būtų sakyti „imbierinis elis“. O gal vis dėlto alus? Iš esmės tai tas pats gėrimas ir jį nesudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Tikrai gausite daug imbiero skonio. Tik turite atsiminti, kad fermentuojamas šis gėrimas gamina burbulus ir yra linkęs išsiveržti iš indo. Todėl kiekvieną dieną, kol alus fermentuojasi, reikėtų primažinti slėgį – atidaryti indą ir vėl jį uždaryti. Kitaip galite sulaukti nedidelio sprogimo ir nepageidautinos namų valymo prievolės.

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba 4 asm.

Spalvinga ir švelniai pikantiška sriuba – ne tik skani, bet ir pakelianti nuotaika, sušildanti. 

Su imbieru keptos morkytės

Su imbieru keptos morkytės 4 asm.

Dar vienas tradicinis iškylų užkandį – morkų lazdelės, tačiau jas verta pasigaminti kitaip – suteikiant egzotinio skonio.

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Airis niekada nėra ramus, išskyrus kai mušasi, – sako sena airių patarlė. Juokus airiai pateikia kaip rimtus dalykus, o rimtus dalykus – kaip juokus. Kažkuo mes, lietuviai, panašūs. Ir rabarbarai mums ne svetimi.

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata 2 asm.

Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.

Džiovintomis slyvomis įdarytas veršienos kepsnys

Džiovintomis slyvomis įdarytas veršienos kepsnys 6 asm.

Įsigykite kokybiškos šviežios mėsos, pasirinkite mėgstamą garnyrą ir pradžiuginkite namiškius bei svečius.

Trinta morkų ir imbierų sriuba

Trinta morkų ir imbierų sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šioje sriuboje skaniai dera Azijos ir Europos sveikatingumo šaltinių – morkų ir imbierų – skoniai.

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais

Kiniškos krevetės su imbieru ir žirniais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Skonio įvairovės ir šviežumo iš kinų virtuvės neatimsi. Maistas patiekiamas ką tik pagamintas ir dažniausiai termiškai apdorojamas itin trumpai, tačiau aukštoje temperatūroje. Šviežumą apibūdinti gali ir šis pavyzdys – Šanchajaus patiekalas „girtos krevetės“. Prieš valgytoją statomas uždengtas dubuo su alkoholiu kvepiančiu skysčiu. Jį atidengus, skystyje esančios krevetės staiga atgyja ir pradeda duotis po visą akvatoriją – belieka ją pasigauti su lazdelėmis, išsilukštenti ir suvalgyti. Ko gero, šviežiausios krevetės, kokių teko valgyti. Tačiau šis receptas žymiai paprastesnis. 

Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba

Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba 6 asm.

Jaučiamas ir saldumas, ir aštrumas – taip galima apibūdinti šios sriubos skonį. Beje, nors šiame patiekale ir jaučiamas imbieras, jo skonis švelnus, tad sriuba turėtų patikti daugumai.

Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis

Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (tinklaraštis kitchenJulie): Šie sausainiai su charakteriu, mat į tešlą įmaišyta aitraus imbiero cukatų, graikinių riešutų bei įvairių sėklų. Išsikepkit, kas žino, gal susidraugausite?!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką