Dabar populiaru

Japoniškas - visi receptai

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“

Japoniškos arbatos „matcha“ desertas „panna cotta“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Japonai dėl „matcha“ arbatos tiesiog pametę galvas! Ja gardinami padažai žuvies patiekalams, o desertų lentynos tiesiog lūžta nuo žalsvos spalvos gardėsių. „Matcha“ patiks subtilumą mėgstantiems žmonėms, o jei dar nesate jos ragavę – siūlau išbandyti šį paprastai paruošiamą, itin gaivų klasikinį pienišką desertą!

Japoniška moliuskų sriuba

Japoniška moliuskų sriuba 6 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Šią sriubą įkvėpė Kobo Abe romanas „Moteris smėlynuose“.

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką