Dabar populiaru

Jautiena - visi receptai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Jautienos įdaras cepelinams

Jautienos įdaras cepelinams 6 asm.

Įprastai cepelinai ruošiami su kiauliena, tačiau kodėl neišbandžius įdaro iš jautienos? Šiek tiek liesesnio, kitokio skonio, o gal patiks?

Bulgariški kebabai

Bulgariški kebabai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu 4 asm.

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir ant jūsų stalo atsiras efektingai atrodantis, labai skanus užkandis. 

Jautienos carpaccio

Jautienos carpaccio 4 asm.

Skanus, gražiai atrodantis ir greitai paruošiamas užkandis. 

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše 4 asm.

Strelkabelka.ltŠis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis

Jautienos „skudurėliai“ su gražgarstėmis ir sūrio drožlėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Tiems, kurie nemėgsta šviežios, termiškai niekaip neapdorotos mėsos siūlome „karštąjį“ šalto „carpaccio“ variantą. Jis taip pat pakankamai dietiškas: mėsa neplūduriuoja riebiame padaže, jautiena išlaiko savo prigimtinį skonį. Gražgarstės jį paryškina maloniu kartumu, o granapadano tekstūra savo ruožtu „prigesina“ gražgarsčių aitrumą.

Sultingi mėsainiai

Sultingi mėsainiai 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gyva ugnis – bene seniausias maisto ruošimo būdas, žinomas žmonijai. Atėjus vasarai iš dažno kiemo vakarais sklinda gardus dūmo aromatas, o sulaukę šiltojo metų sezono, visi tik ir skuba iki soties prisimėgauti grilio džiaugsmais.

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne 4 asm.

Strelkabelka.lt: Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.

Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.

Tuno tartaras

Tuno tartaras 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Vienąsyk pamatai, kaip oriai miršta tunas, ir kažkaip nebesinori jo kišti į konvekcinę krosnį arba į orkaitę. Norisi pagerbti šią stiprią ir protingą žuvį. Ji to verta.

Greita sriuba su grybais ir jautiena

Greita sriuba su grybais ir jautiena 6 asm.

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.

Vietnamietiška fo sriuba

Vietnamietiška fo sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius: Įvairiuose pasaulio virtuvių sąrašuose fo sriuba patenka į pirmus dešimtukus. Jos gerą skonį labiausiai lemia du dalykai – ypatingas stiprus nuoviras ir žuvies padažas (fish sauce). Dabar šio padažo nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje Lietuvos parduotuvėje. Skonis jo – keistas ir iš pirmo žvilgsnio net nelabai patiks. Nors teisingiau būtų sakyti – iš pirmo kvapo. Jis gaminamas ilgai fermentuojant žuvį ir Vietname jo rasi ant bet kurio valgomojo stalo.

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

Yra tikinčių, jog aštrus maistas dovanoja ne tik kiek ekstremalių pojūčių burnoje, bet ir šildo, suteikia energijos. Jei ir patys esate tą pastebėję arba norite išbandyti, gaminkite šį paprastą, tačiau neprastą patiekalą.

Jautienos muštiniai à la Nelson

Jautienos muštiniai à la Nelson 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Šį receptą radau istorinėje W.A.L. Zavadskos knygoje „Lietuvos virėja“. Kuo dėtas Nelsonas? Ar čia tas anglų admirolas, kurio paminklas stovi Londono centre? Puolu naršyti įvairius šaltinius ir atrandu istorinę įdomybę. Pasakymas À La Nelson recepte reiškia patiekalo gamybą sluoksniais. Jungtinės Karalystės admirolas Horacijus Nelsonas britų laivyno flagmaną „Victory“ buvo įsakęs nudažyti juostomis geltona ir juoda spalva. Trimis pabūklų linijom teko geltona, tarpams tarp jų – juoda spalva. Taip ir atsirado sluoksnių žanro pavadinimas à la Nelson.

Jautienos vyniotinis „Matambre“

Jautienos vyniotinis „Matambre“ 6 asm.

V. Radzevičius: Šis vyniotinis turi daugybę gaminimo būdų. Jis gali būti įdarytas morkomis, virtais kiaušiniais, pipirais ir t. t. Patiekiamas supjaustytas, padažui naudojant majonezą arba chimichurri, be kurio argentiniečiai savo raciono net negalėtų įsivaizduoti.

Brasato jautiena raudono vyno padaže

Brasato jautiena raudono vyno padaže 4 asm.

Gian Luca Demarco: „Jautiena, troškinta gerame raudoname vyne, yra labai šventiškas patiekalas. Tuo trapu Barolo vynas yra mūsų krašto pasididžiavimas. Geriausias vynas ilgai saugomas šeimos rūsiuose per Šv. Kalėdas keliauja ne tik į taures, bet ir į patiekalus. Mano šeimai Šv. Kalėdos yra didžiausia šventė, taigi brasato jautiena ant mūsų stalo atrandama visuomet.“

Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu

Brandintos jautienos burgeriai su barbekiu padažu 6 asm.

Sumalkite jautieną ir susiformuokite nedidelius blyno formos maltinukus. Maltinukus kepkite ant grotelių ar grilyje iš abiejų pusių po keletą minučių. Kepimo laikas priklauso nuo to, kaip iškepusios mėsos norite.  Porą minučių paskrudinkite ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką