Dabar populiaru

Jūros gėrybės - visi receptai 2 puslapis

Gurmaniška krevečių užkandėlė

Gurmaniška krevečių užkandėlė 4 asm.

„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų...
Įdaryti kalmarai

Įdaryti kalmarai 2 asm.

1. Kalmarus apšlakstykite citrinų sultimis, prieskoniais, druska, pipirais ir marinuokite 20–30 minučių. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (2–3 šaukštus), sudėkite vieną smulkintą svogūną ir apkepkite. 2. Pomidorus kelioms sekundėms...
Jūros gėrybių sriuba

Jūros gėrybių sriuba 4 asm.

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus įberkite po žiupsnelį prieskonių. Dėkite jūros gėrybes ir pakepinkite kelias minutes. 2. Suberkite pjaustytus saliero stiebus, dar šiek...
Rageliai su sūriu

Rageliai su sūriu 5 asm.

1. Tešlą atšildykite ir supjautykite trikampiais (iš jų vėliau ir bus formuojami „rageliai“). 2. Įdarui naudojamą sūrį sutarkuokite, sumaišykite su smulkintais česnakais ir džiovintais kalmarais. 3. Tuomet įdarą dėkite į tą trikampio dalį, kuri...
Krevetės su makaronais

Krevetės su makaronais 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai...
Balandėliai su jūrų gėrybėmis

Balandėliai su jūrų gėrybėmis 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų...
Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis

Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite. 3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį. 4. Aitriąją papriką ir č...
Keptos krevetės su česnakais

Keptos krevetės su česnakais 4 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. 2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. 3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite. 4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve. 5. Visus paruoštus prieskonius už...
Rizotas su krevetėmis

Rizotas su krevetėmis 4 asm.

1. Česnakus, svogūną ir salierą sumulkinkite ir pakepinkite karštame svieste. 2. Kai jie suminkštės, įpilkite ir apskrudinkite stiklinę ryžių, jiems sugėrus skystį – stiklinę martinio. Tada po truputį vis pilkite daržovių sultinį, kol ryžiai visiš...
Makaronai su midijomis

Makaronai su midijomis 2 asm.

1. Labai svarbu, kad midijos būtų šviežios. Jas atpažinsite iš sandariai uždarytų geldelių. Geldelė gali būti ir šiek tiek prasivėrusi: ar moliuskas gyvas, sužinosite į ją pabeldusi – šviežia geldelė užsidaro akimirksniu. 2. Į puodą su vynu sudė...
Paelija su jūros gėrybėmis

Paelija su jūros gėrybėmis 3 asm.

1. Jūrų gėrybes atšildykite ir apie 2 min. pavirkite vištienos sultinyje, tada sultinį perkoškite į atskirą indą, o jūrų gėrybes nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje didelėje gilioje plokščiadugnėje...
Midijos su vynu

Midijos su vynu 2 asm.

1. Šviežias midijas su geldelėmis šepetėliu švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų, nuplėškite plaušelius, kabančius ties geldelių sandūra. Jeigu naudosite šaldytas midijas, jas atšildykite kambario temperatūroje ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką