Dabar populiaru

Kalakutiena - visi receptai

Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas

Sviestinių ragelių su kalakutiena ir bruknių uogiene apkepas 4 asm.

1. Sviestinius ragelius įpjaukite išilgai, užtepkite bruknių uogienės ir įdėkite pjaustytą kalakutienos kumpį. 2. Ragelius dėkite į skardą. Ant viršaus paplėšykite mocarelos, aplinkui padėliokite vyšninių pomidoriukų. Kepkite iki 180°C įkaitintoje...
Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis 16 asm.

Kalakutą rekomenduojama rinktis pagal tai, kiek valgytojų sės prie stalo. Visada geriau rinktis didesnį, nes iš kepto kalakuto likučių vėliau galima pagaminti puikių užkandžių.

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais

Kalakutienos troškinys su džiovintomis slyvomis ir moliūgais 4 asm.

Šiame nuostabiame patiekale susitinka 4 geri dalykai: liesa mėsa, aromatingas moliūgas, saldžios džiovintos slyvos ir šildantys prieskoniai. Šis ketvertukas sukuria tokią skonio ir aromato harmoniją, kad jai neįmanoma atsispirti. Kartą pagaminę ir paragavę, gaminsite vėl, vėl ir vėl...

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais

Satsivi – šalta vištiena arba kalakutiena, paruošta graikiškų riešutų padaže ir pagardinta įvairiais prieskoniais 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Satsivi – tai pagrindinis gruzinų šventinis patiekalas. Gruzinai jį tradiciškai gamina per Kalėdas ir Naujus metus. Iki šiol atsimenu, kaip vaikystėje ruošdavomės šventėms ir man tekdavo padėti gaminti padažą šiam patiekalui. Mano pagrindinė užduotis būdavo supjaustyti svogūną ir česnaką, susmulkinti prieskonines žoleles. Ant stalo pamatęs Satsivi iš karto gali suprasti, kad jau atėjo šventės!“

Pyragas su kalakutiena

Pyragas su kalakutiena 4 asm.

Maltą mėsą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintas daržoves, tarkuotą kopūstą, porą, svogūnus, grybus, morką, viską apkepus pagardinkite sojų padažu. Į atvėsusią masę įmaišykite kiaušinių...
Kalakutienos kebabai

Kalakutienos kebabai 4 asm.

Sumalkite mėsą. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. Česnako skilteles sutraiškykite ir kartu su čiobreliais, žalumynais, svogūnais bei kuminais sudėkite į mėsą. Įmuškite kiaušinį, pagardinkite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Labai...
Kalakutienos vyniotinis su grybais

Kalakutienos vyniotinis su grybais 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Kalakuto krūtinėlę supjaustykite kuo didesniais plokščiais gabalais (maždaug 3–4 cm storio). Pabarstykite druska ir pipirais. Grybus ir svogūną susmulkinkite. Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų,...
Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu

Kalakutienos vyniotinis su džiovintais vaisiais ir vyšniniu mango padažu 6 asm.

Sezamų druska „Gomasio“ – tai japoniški prieskoniai, susidedantys vos iš 2 ingredientų – sezamų ir druskos. Maišoma santykiu 20:3 (recepto autorė maišė 100 g sezamų su 15 g druskos). Sezamai pakepinami ir sugrūdami su druska (geriausia – jūros)....
Mėsos sultinys

Mėsos sultinys 6 asm.

Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus. Kuo...
Kalėdinė eglutė iš mėsos

Kalėdinė eglutė iš mėsos 6 asm.

Mėsos tortas Kalakutienos faršą sudėkite į indą. Supjaustykite česnakus ir svogūnus, morkas sutarkuokite. Į keptuvę sudėkite morkas, įpilkite truputėlį aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus ir viską pakepinkite keletą minučių. Į indą su mėsa...
Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“

Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“ 6 asm.

Noriu jums pasiūlyti vieną mėgstamiausių savo patiekalų – kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys tikrai papuoš šventinį stalą. Vienas šio patiekalo privalumų – nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas gaminama vienu metu. Susirinkus svečiams, tereikia įjungti orkaitę, o mes tą laiką galime skirti bendravimui su draugais...

Kalakutienos paplotėliai

Kalakutienos paplotėliai 3 asm.

Konservuotus kukurūzus išgriebkite iš marinato, gerai nuvarvinkite.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite su smulkintais svogūnais.  Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų...
Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys

Kalakutienos ir baltųjų pupelių troškinys 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją...
Kalakutienos suktinukas su rozmarinais

Kalakutienos suktinukas su rozmarinais 2 asm.

1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. 2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir...
Kalakutienos apkepas

Kalakutienos apkepas 4 asm.

1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite. 2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C...
Kalakutienos paplotėliai

Kalakutienos paplotėliai 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite. Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, sumaišykite su mėsa. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, suberkite grikių miltus, gerai išsukite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar...
Baklažanų ir faršo bokšteliai

Baklažanų ir faršo bokšteliai 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Baklažanus kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite...
Kalakutienos kepsneliai su salotomis

Kalakutienos kepsneliai su salotomis 4 asm.

1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite. 2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką