Dabar populiaru

Kalėdinis - visi receptai 3 puslapis

Trapusis šlapias aguonų pyragas

Trapusis šlapias aguonų pyragas 10 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi (nepamirškite ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilkite grietinę, suberkite citrinos žievelę, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą. Gerai išminkiusios, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min....
Meduolinis namelis

Meduolinis namelis 6 asm.

Įmuškite kiaušinius į dubenį, supilkite cukrų, medų, tirpintą margariną ir viską sumaišykite. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišykite. Kai ištirps cukrus, nukelkite dubenį nuo garų, supilkite į jį sodą ir gerai viską išsukite....
Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai 10 asm.

Medų, sviestą ir miltelinį cukrų ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, suberkite sodą ir persijotus sausus produktus. Užminkykite tešlą, iškočiokite 0,5 cm storio lakštą, spauskite formele meduolius ir...
Balto cukraus glajus

Balto cukraus glajus 5 asm.

Atskirkite kiaušinio baltymą, suberkite miltelinį cukrų, citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Jei glajus bus per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus. Kad patikimai sutvirtintų namelio sienas, glajus turi būti pakankamai tirštas....
Kalėdinis imbierinis namelis

Kalėdinis imbierinis namelis 8 asm.

Kambario temperatūros sviestą sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinusi nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti. Atvėsusią masę sukrėskite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plakikliu....
Šventinis paukštienos kepsnys

Šventinis paukštienos kepsnys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus. 2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. 3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais. 4....
Karštas kiaušinių gėrimas

Karštas kiaušinių gėrimas 6 asm.

1. Dideliame dubenyje gerai suplakite kiaušinių trynius, cheresą ir brendį, suberkite cinamoną ir tarkuotą muskatą. 2. Mišinį supilkite į puodą storu dugnu ir kaitinkite ant silpnos ugnies maišydama šluotele. Neleiskite užvirti. 3. Kitame puode už...
Karštas vynas

Karštas vynas 6 asm.

1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų. 2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir iš...
Karamelinis ir šokoladinis „Napoleonas“

Karamelinis ir šokoladinis „Napoleonas“ 6 asm.

1. Torto lakštai: į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite šaltą sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. Sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį ir minkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir maž...
Tortas su morengais

Tortas su morengais 6 asm.

1. Aguoniniai biskvitai. Suplakite minkštą, kambario temperatūros sviestą su puse kiekio miltelinio cukraus. Įmaišykite citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Po vieną įmaišykite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su aguonomis ir atsargiai įmaiš...
Kalėdiniai keksiukai

Kalėdiniai keksiukai 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite mediniu šaukštu su cukrumi. 2. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą. 3. Kitame inde išmaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite į bendrą masę ir palengva maišykite. Kai tešla taps...
Kalėdinis keksas

Kalėdinis keksas 6 asm.

1. Miltus, druską ir kepimo miltelius išsijokite ir sumaišykite su cukrumi. 2. Įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, kad nebeliktų sausos masės. Supilkite pieną ir aliejų. Tešla neturi būti skysta, todėl jei reikia, galima pridėti dar šiek tiek...
Riešutų ir razinų saldainiai

Riešutų ir razinų saldainiai 5 asm.

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir apie 30 min. palaikykite. 2. Riešutus be odelių truputį pakepinkite. Paskui juos su razinomis ir džiūvėsėliais susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.  3. Į dubenį suberkite smulkintus riešutus, razinas ir dž...
Kepta antis su apelsinais

Kepta antis su apelsinais 5 asm.

1. Paruoštą antį įtrinkite prieskoniais bei česnako skiltelėmis ir palaikykite per naktį. 2. Apelsinus supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į anties vidų. Vieno apelsino sultis išspauskite ant anties viršaus. 3. Dėkite antį į kepimo maišą ir...
Imbierais kvepianti „eglutė“

Imbierais kvepianti „eglutė“ 5 asm.

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų. 2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki...
Kalėdinė žąsis

Kalėdinė žąsis 6 asm.

1. Žąsį ištrinkite druska, pipirais, česnaku bei garstyčiomis ir palaikykite per naktį. 2. Į žąsies vidų dėkite obuolius, kmynus, česnaką ir džiovintus abrikosus. Kepkite orkaitėje. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas 10 asm.

1. Susmulkinkite džiovintus vaisius ir užpilkite brendžiu. Palikite kelioms valandoms. 2. Minkštą sviestą išplakite su cukrumi. Plakdamos po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite išspaustas apelsino ir citrinos sultis, suberkite žieveles, cinamoną...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką