Dabar populiaru

Karamelė - visi receptai 2 puslapis

Apverstas spanguolių pyragas

Apverstas spanguolių pyragas 10 asm.

Gražiąsias, pikantiškąsias spanguoles prisiminkime dar neatėjus Kalėdoms – taip, tai puiki uoga pagardams, padažams prie mėsos, sūrio, tačiau ji nuostabiai tinka ir saldiems kepiniams. O šįkart kepsime apverstą pyragą ne su dažniausiai jam naudojamais obuoliais ar kriaušėmis, bet su uogomis. Jo receptą siūlo žavusis, linksmasis kulinaras Davidas Lebovitzas.

Karameliniai obuoliai Helovino stalui

Karameliniai obuoliai Helovino stalui 5 asm.

Klasikinis Helovino stalo skanėstas – karameliniai obuoliai. Tad jei švęsite šią šventę, būtinai išbandykite! Juolab, kad šis desertas paruošiamas greitai ir nesunkiai. 

Karamelinis obuolių pyragas

Karamelinis obuolių pyragas 8 asm.

Šis pyragas kiek sodresnis ir sunkesnis, nei kiti jo giminaičiai. Žinoma, dėl visko kalta karamelė, jis čia vaidina lemiamą vaidmenį ir pakylėja pyragą į aukšesnį lygmenį. 

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai

Karameliniai riešutiniai kvadratėliai 8 asm.

Miško žvėrys: Šie pyragėliai – vieni iš mėgstamiausių, kur puikiai dera mažai saldi trapi tešla, aromatingi riešutai bei saldi lipni karamelė.

Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele

Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele 6 asm.

FeedMySister.com: Avinžirniai čia puikiai „įsipaišo“ ir tai yra super skanūs batonėliai. Avinžirniai jiems suteikia švelnumo tekstūrai. Valgant aiškiai jaučiasi sezamas, avietės ir riešutiškas kremiškumas.

Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6...
Karameliniai vafliai

Karameliniai vafliai 6 asm.

Į dubenį sudėkite vienodos kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą karamelizuotą pieną. Elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės. Suberkite kepintus ir smulkintus žemės riešutus ir išmaišykite. Pertepkite vaflius paruoštu kremu....
Vafliai su ledais ir karameliniu padažu

Vafliai su ledais ir karameliniu padažu 5 asm.

Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus...
Sūdytos karamelės padažas

Sūdytos karamelės padažas 5 asm.

Cukrų tolygiu sluoksniu suberkite į didelį storadugnį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus kraštuose pradės tirpti. Pradėkite lėtai maišyti silikonine mentele ar mediniu šaukštu – maišyti pradėkite nuo kraštų, link...
Karamelinis riešutų pyragas

Karamelinis riešutų pyragas 8 asm.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami...
Pyragaičiai su karamele

Pyragaičiai su karamele 6 asm.

Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles, kiekvieną truputį pakočiokite, kad taptų lankstesnė. Riekeles klokite į kepimo formeles, prispauskite prie kraštų ir kelioms minutėms pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kiaušinius su rikota ir vaniliniu...
Pats lengviausias karamelinių ledų receptas

Pats lengviausias karamelinių ledų receptas 7 asm.

Šis karamelinių ledų receptas – vienas iš paprasčiausių, kokius tik galima sugalvoti. Juose nenaudojami kiaušinių tryniai, nereikia nieko kaitinti, ledų gaminimo procesas užtrunka vos keliolika minučių, be to, šiems ledams paruošti nereikia ledų gaminimo aparato.

Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais

Šokoladiniai keksiukai su karamele ir riešutais 6 asm.

1. Ant mažos ugnies ištirpinkite sviestą su šokoladu. Tirpindama nuolat maišykite. 2. Į gautą masę įberkite kakavos, cukraus, vanilinio cukraus ir viską gerai sumaišykite. 3. Gautą masę supilkite į dubenį ir įmuškite kiaušinius. Suberkite kepimo...
Kriaušės su karameliniais riešutais

Kriaušės su karameliniais riešutais 2 asm.

1. Kriaušes perpjaukite pusiau (jeigu norite, galite nulupti), išimkite sėklas ir išskobkite šiek tiek minkštimo. Puode įkaitinkite desertinį vyną, sudėkite gvazdikėlius, cinamono lazdelę, kriaušes ir kelias minutes pavirkite. Stebėkite, kad kriaušė...
Minkšta pieno karamelė

Minkšta pieno karamelė 6 asm.

1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C. 2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės. 3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos iš...
Angliški irisai

Angliški irisai 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Paskleiskite migdolų riešutus kepimo skardoje ir skrudinkite 10 min. 2. Sviestą, kukurūzų sirupą, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišykite puode, įpylusi šaukštą vandens. Sirupą užvirinkite. 3. Maišydama ir prižiūrė...
Karamelės kremas

Karamelės kremas 6 asm.

1. Pieną ir grietinėlę supilkite į vieną puodą ir pakaitinkite iki virimo. Vos tik pradės kilti maži burbuliukai, nukelkite nuo ugnies, sudėkite iš vanilės ankšties išgramdytas sėklas. 2. Kiaušinius ir trynius sudėkite į elektrinio maišiklio indą,...
Kepti bananai su karamele

Kepti bananai su karamele 3 asm.

1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite. 2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.     3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją...
Saldi gardi karamelė

Saldi gardi karamelė 5 asm.

Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.   1. Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą,...
Traškios obuolių skiltelės

Traškios obuolių skiltelės 4 asm.

1.  Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis arba mažesniais gabalėliais. 2.  Krakmolą išberkite į plokščią lėkštę ir jame apvoliokite obuolių skilteles. Aliejų įkaitinkite puode. Ar jis gerai įkaitęs, patikrinkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką