Dabar populiaru

Kepenėlės - visi receptai

Viščiukų kepenėlių paštetas

Viščiukų kepenėlių paštetas 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šis paštetas – itin paprastai pagaminamas ir nedraudžiamas, nors jo receptūroje ir yra šlakelis brendžio.

 

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ 8 asm.

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas

Paprastas ir skanus vištos kepenėlių paštetas 6 asm.

Šiam užkandžiui tereikia vos kelių sudedamųjų dalių ir dar šiek tiek atidumo. Pradėkime nuo paprasto, bet labai gardaus vištų kepenėlių pašteto.

Naminis kepenų paštetas

Naminis kepenų paštetas 4 asm.

Darbo prie tokio pašteto gamybos yra visai nedaug, kiekis gana nemažas, o ir sudedamosios dalys paprastos ir žinomos, tai kodėl neparuošus jo namuose? Nesakome, kad toks paruošimo būdas yra tobulas, tačiau taip paštetą gamina recepto autorė. Kepenis naudokite tokias, kokias norite ar randate nusipirkti.

Vištų kepenėlės su daržovėmis

Vištų kepenėlės su daržovėmis 6 asm.

Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Perdėkite į puodą. Kol kepa kepenėlės, susmulkinkite saldžiąsias paprikas ir svogūnus. Į keptuvėje įkaitintą aliejų suberkite paprikas,...
Kepenėlių apkepėlė

Kepenėlių apkepėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4...
Pusryčių paštetas

Pusryčių paštetas 4 asm.

1. Vištienos kepenėles sumalkite ar supjaustykite ir apkepkite su smulkintu svogūnu ir tarkuota morka. 2. Kepdami paskaninkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, pabarstykite pipirais, druska ir uždengę troškinkite 15–20 minučių. Jei reikia,...
Kepenėlės su obuoliais

Kepenėlės su obuoliais 4 asm.

1. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir sugrūskite. Pabarstykite druska, muskato riešutu, įdėkite šaukštą sviesto, supilkite pašildytą pieną ir gerai išsukite. Laikykite šiltai. 2. Obuolius nuplaukite...
Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu

Kepenėlių paštetas su raudonųjų svogūnų džemu 8 asm.

1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...
Viščiukų kepenėlės su obuoliais

Viščiukų kepenėlės su obuoliais 4 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nuvarvinkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite stambiais griežinėliais. Obuolius supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaustykite sėklalizdžius. 3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą...
Gardžiosios kepenėlės

Gardžiosios kepenėlės 4 asm.

1. Nuplaukite vištienos kepenėles. 2. Į atskirą plokščią indą įberkite miltų, žiupsnelio druskos ir sumaišykite. Kiekvieną kepenėlę apvoliokite miltuose. 3. Įkaitusioje keptuvėje kepkite kepenėles alyvuogių aliejuje. Kai miltų sluoksnis įgaus rudą...
Kepenėlių tortas

Kepenėlių tortas 10 asm.

1. Kepenėles sumalkite, įberkite manų kruopų, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir keptuvėje kepkite tokio dydžio blynus, kokio norite torto (kuo plonesnius kepsite, tuo daugiau bus sluoksnių). 2. Iškepusi blynus, pasigaminkite įdarą:...
Salotos su vištų kepenėlėmis

Salotos su vištų kepenėlėmis 1 asm.

1. Pakepkite vištų kepenėles. Į lėkštę dėkite pjaustytas salotas. Ant jų – gabalėliais pjaustytas keptas kepenėles ir pjaustytus pomidorus. 2. Tuomet pabarstykite šiaudeliais keptais šoninės gabaliukais (kepkite gruzdintuvėje). Užpilkite sojos...
Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas

Vištienos kepenėlių ir džiovintų baravykų paštetas 8 asm.

1. Džiovintus grybus išmirkykite šiltame vandenyje, kol suminkštės. 2. 100 g sviesto ištirpinkite įkaitintoje keptuvėje, suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. 3. Kepinkite ant nedidelės ugnies, kol svogūnai suminkštės ir taps...
Ryžių blynai su kepenėlėm ir česnakiniu padažu

Ryžių blynai su kepenėlėm ir česnakiniu padažu 4 asm.

1. Kepenėlės susmulkinkite, morkas sutarkuokite ir viską drauge su česnakais ir prieskoniais patroškinkite keptuvėje apie 20 min. 2. Ryžių dribsnius sumalkite kavamalėje ir išmaišykite su kvietiniais miltais. Įmuškite kiaušinius, žiupsnelį druskos...
Viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu ir pipirais

Viščiukų kepenėlių paštetas su sūriu ir pipirais 3 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, gyslas ir sumalkite. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir kartu su smulkintu česnaku pakepinkite svieste. 2. Atvėsinusi masę dar kartą permalkite, sumaišykite su kepenėlėmis, sūriu, įmuš...
Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais

Kalakutų kepenėlių užkandis su apelsinais ir svogūnais 4 asm.

1. Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. 2. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. 3. Likusią dalį sviesto...
Paštetas su alumi

Paštetas su alumi 5 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą. 2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis. 3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...
Makaronai su kepenėlėmis

Makaronai su kepenėlėmis 3 asm.

1. Kepenėles supjaustykite 1 cm pločio ir 5 cm ilgio juostelėmis.  2. Nuo vieno apelsino nutarkuokite žievelę, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Kitą apelsiną nulupkite ir išskirstykite skiltelėmis. 3. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką