Dabar populiaru

Kepinys - visi receptai

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas

Trapus rabarbarų ir braškių džemo pyragas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Taip, kaip kasmet rudenį visi namai kvepia obuolių pyragais, taip pavasaris neįsivaizduojamas be kepinių su rabarbarais! Kaip ir obuoliniai, pyragai su rabarbarais dažniausia yra paprasti, greitai iškepami, bet lygiai taip pat greitai ir suvalgomi.

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus

Varškės sausainiai be pridėtinio cukraus 4 asm.

Greitai pagaminamų ir skanių sausainių su varške receptu dalinasi mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas  – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.

Veganiška smidrų tarta

Veganiška smidrų tarta 4 asm.

Puikiu receptu dalinasi su projektu „auGalingas pirmadienis“, propaguojančiu veganišką mitybą, bendradarbiaujanti Eglė Bartkutė.

 

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais

Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais 6 asm.

Pyragų receptų rastume daugybę, vieni jų pernelyg nestebina, ragaudami kitų bandome atspėti, iš kokių gi ingredientų kepinys paruoštas. Gali būti, kad taip spėlios ir tie, kas ragaus šio originalaus pyrago su šokoladu ir avižiniais dribsniais. Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi žinomas šefas Liutauras Čeprackas. 

Bananų duona be pridėtinio cukraus

Bananų duona be pridėtinio cukraus 6 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Ši saldi, minkšta ir drėgna bananų duona yra be pridėtinio cukraus ir labai nesudėtingai paruošiama. Puikiai tinka pusryčiams ar kaip sveikas užkandis, o gal desertas su riešutų sviestu, džemu, „Nutella“. Gardi ji ir be jokių priedų, nes yra tikrai skalsi, sodraus skonio.

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure

Minkštas rabarbarų pyragas su trupinių kepure 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Pirmąjį rabarbarų derlių dažniausiai imu gegužės pradžioje, o šiemet rabarbarų pyragų sezoną atidalysiu per Motinos dieną. Šio kepinio, kuris yra be glitimo ir laktozės, receptą  įtraukiau ir į  savo knygą „Sezoninių skanumynų istorijos“, patikėkite, jis puikus!

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“

Įspūdingi žalieji keksiukai „Samanotas miškas“ 6 asm.

Nida Degutienė (): Špinatai – tarsi pavasario šaukliai, atšilus orams jie patys prašosi į mūsų lėkštes, pusrytinius kokteilius, salotas ir karštus garnyrus. Vitaminų gausa garsėjantys špinatai dar ir nuostabūs natūralūs dažikliai, kurie, įmaišyti į saldžius kepinius, virsta egzotiškai žaliais biskvitais, tortais, keksais ir keksiukais!

Gruziniški chačiapuriai, kuriems neįmanoma atsispirti

Gruziniški chačiapuriai, kuriems neįmanoma atsispirti 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai, kad lietuviai jaučia nepaprastai didelę meilę Sakartvelui (Gruzijai) ir gruziniškiems patiekalams, niekam ne paslaptis. Gruziją iš tiesų galima įsimylėti paragavus vieną iš tipinių šios šalies užkandžių – chačiapurį. Tai ypač į picą panašus paplotėlis, kuriame dominuoja trijų rūšių sūris, o pačiame centre it saulė šviečia geltonas kiaušinio trynys!

Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas

Dilgėlių, garšvų ir kiaulpienių pyragas 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Prasidėjo šviežių žolių sezonas, apsidairykite, kur jos žaliuoja (būtinai – atokesnėje, nuo eismo srautų kuo labiau nutolusioje vietoje), prisiskinkite ir įtraukite į savo valgiaraštį.

Kavos ir graikinių riešutų pyragas

Kavos ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Gardus ir purus pyragas, kuriame susipina graikinių riešutų ir kavos skoniai bei aromatai.

 

Puri žydiška pynutė „Challah“

Puri žydiška pynutė „Challah“ 4 asm.

Kartą iškepus šią purią, švelniai saldžią žydišką pynutę, sustoti neįmanoma – kepsite vėl, vėl ir vėl!

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais 8 asm.

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis 6 asm.

Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje. 

 

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas

Apverstas džiovintų abrikosų pyragas 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį skanuolį iškepiau vis labiau artėjančių Velykų proga. Sau pasižadėjau, jog iki Velykų kiekvieną savaitę iškepsiu po vieną dar neragautą skanumyną, tinkantį šventei. O labiausiai patikusį kartosiu ir per pačias Velykas. Velykiniai kepiniai dažniausiai asocijuojasi su varške, šokoladu arba geltona spalva. Šis pyragas – į geltonųjų kategoriją.

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“ 6 asm.

Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus 10 asm.

Tinklaraščio „Feed my sister“ autorės Rūta ir Asta: „Šventei visada norisi deserto, tad sukūrėme lengvai pagaminamą, tobulo skonio, su ryškiais pagrindiniais ingredientais – varške ir juodaisiais serbentais. Naudojome natūraliai saldų klevų sirupą, taip suteikdamos keksui savitą tekstūrą. O labiausiai mus džiugina kekso viršuje esantis gaivus jogurto, varškės ir vanilės kremas su visa karūna karamelizuotų migdolų“.

 

Citrininis keksas be pieno produktų

Citrininis keksas be pieno produktų 8 asm.

Julija Steponavičiūtė: Mano siūlomas klasikinis citrinos ir aguonų pyragas – be pieno produktų puikiai tiks ir tiems, kas netoleruoja laktozės. Pyrago pagrindui pasirinkau šviesius speltų miltus, kurie yra naudingesni, nei įprasti kvietiniai miltai. Šį pyragą paprasta iškepti, o dėl dekoratyvaus glajaus bei karamelizuotų migdolų, jis puikiai atrodys ant šventinio stalo.

 

Senovinė mielinė boba Velykom

Senovinė mielinė boba Velykom 8 asm.

Strelkabelka.lt: Kaip ir visi mieliniai kepiniai, ši boba skaniausia yra pirmą dieną, bet ir antrą dieną šita boba vis dar buvo minkšta (per naktį laikiau uždengtą). Ji man priminė itališką „colombą“ – vietoj razinų įdėjus ten cukatų, gal šiek tiek daugiau cukraus, tikrai labai panašų rezultatą gautume.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką