Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kepsnys - visi receptai 2 puslapis

Lašiša, kepta orkaitėje

Lašiša, kepta orkaitėje 4 asm.

Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta). Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais. Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų. Tuomet sudėkite ž...
Trigubas mėsos kepsnys

Trigubas mėsos kepsnys 6 asm.

Vištą nukaulinkite (prapjaukite nugaros dalyje, kad kuo daugiau mėsos liktų prie odos ir odą palikite vientisą, kad būtų galima ištiesti). Nukaulintą vištieną apibarstykite prieskoniais, druska, pipirais. Jautienos filė supjaustykite plonomis...
Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“

Kepsnys „Ar jau nešti kalakutą?“ 6 asm.

Noriu jums pasiūlyti vieną mėgstamiausių savo patiekalų – kalakuto kumpį su daržovėmis. Šis kepsnys tikrai papuoš šventinį stalą. Vienas šio patiekalo privalumų – nereikia stovėti prie viryklės, ruošti atskirai garnyro, kepti kepsnio, troškinti daržovių. Viskas gaminama vienu metu. Susirinkus svečiams, tereikia įjungti orkaitę, o mes tą laiką galime skirti bendravimui su draugais...

Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu

Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu 5 asm.

Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį. Taip paruoštus jautienos gabalėlius...
Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu

Kiaulienos kepsnys su grietinėlės padažu 2 asm.

Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako. Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve. Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į...
Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis

Lydeka su morkomis ir alyvuogėmis 4 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus nulupkite sukapokite. Žuvį išvalykite ir paruoškite kelias vidutinio dydžio filė. Jas nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite žuvų prieskoniais, čiobreliais. Į karščiui atsparią kepimo...
Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru

Greiti pietūs: vištiena su česnaku ir imbieru 4 asm.

Visai nebūtina pirkti pusgaminių, kad skanius, sočius ir sveikus pietus pasiruoštumėt greitai. Siūlome išbandyti puikų receptą. Šis vištienos patiekalas tiks visiems: ir mėgstančios pavalgyti sočiai, ir skaičiuojančioms kalorijas. Tokie ingredientai kaip imbieras ir žalioji citrina gerina virškinimą ir spartina medžiagų apykaitą. Tad jūsų skrandis po tokių pietų tikrai neapsunks. 

Kiaulienos nugarinės kepsnys

Kiaulienos nugarinės kepsnys 4 asm.

1. Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. 2. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite sultinį, uždenkite ir 10...
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu

Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu 1 asm.

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų. 1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti. 2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, č...
Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais

Vištienos kepsnys su džiovintais vaisiais 4 asm.

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu ir grietinėle. Česnaką susmulkinkite ir su vištienos prieskoniais, pipirais ir druska sudėkite į paruoštą faršą, gerai išmaišykite. Razinas ir džiovintus abrikosus išmirkykite šaltame vandenyje. Dž...
Korėjietiška kiauliena

Korėjietiška kiauliena 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite stambiais gabalais (panašiai kaip šašlykui). Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnakus susmulkinkite ir suberkite viską ant mėsos. 2. Ant mėsos užberkite cukraus, įpilkite aliejaus ir sojų padažo, įdėkite laurų lapelių, į...
Suktinukai su slyvų padažu

Suktinukai su slyvų padažu 4 asm.

1. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Imbierų gabalėlius nuvarvinkite. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. 2. Mėsą išklokite imbierais....
Šventinis paukštienos kepsnys

Šventinis paukštienos kepsnys 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai pakepinkite smulkintus svogūnus. 2. Maltus džiūvėsėlius užpilkite pienu ir palikite, kad išbrinktų. 3. Nuvarvinkite saulėje džiovintus pomidorus, supjaustykite stambiais kubeliais arba šiaudeliais. 4....
Lašiša su krevečių padažu

Lašiša su krevečių padažu 2 asm.

1. Lašišą, nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite prieskoniais. Palaikykite apie 30 min. 2. Keptuvėje su sviestu pakepkite susmulkintus svogūnus, sudėkite krevetes, įberkite prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberkite miltus....
Kepta višta

Kepta višta 6 asm.

1. Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Paruoškite marinatą: medų ištirpinkite ir sumaišykite su „Vegeta“, druska, majonezu, kmynais, išspausta česnako galvute, mairūnu. 2. Marinatu įtrinkite vištą ir 4 val. palaikykite. Vėliau vištos vidų prikimš...
Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys

Greitai pagaminamas kiaulienos kepsnys 3 asm.

1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių. 2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir...
Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu

Kalakutų krūtinėlė su „auksiniu“ padažu 4 asm.

1. Apipjaustyti mangą, kiek įmanoma arčiau kaulo. Vaisių supjaustykite kubeliais, sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vienalytės masės. Paskui sudėkite abrikosus su sirupu ir viską gerai sutrinkite. 2. Filė gabaliukus išmuškite ir kepkite...
Kiaulienos kepsniai su pomidorais ir svogūnais

Kiaulienos kepsniai su pomidorais ir svogūnais 4 asm.

1. Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač tinka „Provanso“ žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis. Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius. 2. Didesnėje keptuvėje į...
Kepta kiauliena su aštriu slyvų padažu

Kepta kiauliena su aštriu slyvų padažu 4 asm.

1. Apipilkite slyvas verdančiu vandeniu ir palaikykite porą minučių, tada iš karto perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles, išimkite kauliukus. Dėkite šiuos vaisius į smulkintuvą ir sutrinkite. Į susmulkintas slyvas suberkite supjaustytus č...
Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu

Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu 4 asm.

1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje. 2. Pomidorus nuplikykite...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius