1. Kiaulienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, garstyčiomis, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite.
2. Faršą padalykite į 4 lygias dalis ir išklokite ant folijos. Ant viršaus uždėkite po du kumpio ar šoninės griežinėlius, agurkėlį ir...
1. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, majonezu, pagardinkite pipirais, mėsos prieskoniais ir druska. Labai gerai išmaigykite mėsą rankomis.
2. Masę padalykite į keturias lygias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite...
1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus į...
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite pailgais gabalėliais.
2. Česnako skilteles sukapokite, svogūną supjaustykite griežinėliais, sudėkite į dubenį, pamaigykite ranka ir sumaišykite su aliejumi bei visais prieskoniais. Į dubenį su...
1. Portveine užvirinkite 250 g aviečių, uogas šaukštu patraiškykite, kad atsirastų sulčių. Sukrėskite į sietelį ir nuvarvinkite. Skystį atvėsinkite ir išmaišykite su stambiai grūstais rausvaisiais pipirais.
2. Mėsą nuplaukite ir įdėkite į šaldymo...
1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.
2. Į pusę dž...
1. Pirmiausia išmuškite pjausnius (labai plonai nereikia) ir pabarstykite druska bei maltais juodaisiais pipirais. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dėkite po riekelę mocarelos ir šakelę peletrūno arba šalavijo lapelį. Apsukite vytintu kumpiu ir kruopšč...
1.Kiaulieną ar veršieną supjaustykite didesniais gabalėliais ir apkepkite su sviestu storadugniame puode.
2.Į puodą sudėkite rūkytą mėsą, luptą svogūną ir stambiai pjaustytą kopūstą. Užpilkite vandeniu ir ant mažos ugnies troškinkite 25–30 minučių....
1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką.
2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną...
1. Kiaulieną supjaustykite 1–1,5 cm dydžio gabaliukais ir juos truputį pamuškite. Tada mėsą apibarstykite druska ir juodaisiais pipirais. Keptuvėje mėsos gabaliukus apkepkite iš abiejų pusių.
2. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir...
1. Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač tinka „Provanso“ žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis. Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius.
2. Didesnėje keptuvėje į...
1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną...