Dabar populiaru

Kiaušiniai - visi receptai

Purus orkaitėje keptas blynas

Purus orkaitėje keptas blynas 4 asm.

Tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko „blyniško“ – orkaitėje keptas purus blynas, receptų knygose vadinamas „Dutch baby“. Jį galima ruošti su įvairiais priedais, o vasarą patiekti ne su klevų sirupu (žiemos klasika), bet šviežiomis uogomis.

Ledai su kiaušiniais

Ledai su kiaušiniais 4 asm.

Puikūs purūs ledai, kuriuos gaminant prireiks gana netikėto ingrediento – kiaušinių.

 

Kiaušinienės keksiukai

Kiaušinienės keksiukai 4 asm.

Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!

Fritata su daržovėmis

Fritata su daržovėmis 4 asm.

Strelkabelka.lt: Fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingisi gaminti, tinka, kai nesinori išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperki per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai norisi valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys. Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais 4 asm.

Traškios, kiek pikantiškos salotos, kurias skanu valgyti su žalumynais ir šviežia kiek paskrudinta duona. 

Tuno ir kiaušinių mišrainė

Tuno ir kiaušinių mišrainė 4 asm.

Keli kokybiški ingredientai, tarp kurių tebūna nemažai šviežių krapų ir mišrainė, kurią galima valgyti užsitepus ant duonos, paruošta. 

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos

Kiaušinių ir vištienos likučių salotos 4 asm.

Šios salotos padės lengvai ir skaniai sunaikinti likusius virtus kiaušinius ir keptos ar virtos vištienos likučius. 

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais

Kiaušinių mišrainė su trumpai marinuotais salierais 2 asm.

Mišrainė su virtais kiaušiniais taip pat gali būti lengva ir gaivi, tam puikiai pasitarnaus trumpai pamarinuoti salierai. 

Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru

Sveikuoliški kiaušiniai su avokadų įdaru 4 asm.

Žaismingai atrodantis sveikas užkandis su populiariaisiais avokadais. 

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais

Įdaryti kiaušiniai su ispaniškais akcentais 4 asm.

Pagrindinis pikantiškas akcentas šiame tradiciniame užkandyje – malta saldžioji paprika (labai tinks, jei ji bus dar ir rūkyta).

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais

Lukštuose kepti kiaušiniai su špinatais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Siūlau pasigaminti įdarytų kiaušinių pagal įdomią technologiją: užuot įdarui naudoję vien kiaušinių trynius ir šia mase pripildę virtų kiaušinių baltymus, įdarykite kiaušinių lukštų puseles! Tokį kiaušinių pateikimo būdą išmokau iš lenkių šeimininkių, o toks kiaušinių pateikimas įprastas lenkiškiems Velykų arba Atvelykio pusryčiams. 

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“

Itališkas Velykinis pyragas „torta pasqualina“ 6 asm.

Pagrindinės šio pyrago sudedamosios dalys – nesaldi sluoksniuota tešla, žalumynai ir kiaušiniai, o kiti priedai įvairuoja. Šįkart vadovaujamės žymaus šefo Yotamo Ottoleghi receptu.

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais

Pikantiškas varškės pyragas su dilgėlėmis ir kiaušiniais 4 asm.

Renata Ničajienė (Sezoninevirtuve.lt): Pamiškėse ir patvorėse jau galvas kelia ir jaunos dilgės. Tai pirmosios šviežios vietinės sezoninės valgomos žolės, kurios turtingos vitaminų, pavasarinės gaivos ir žalumos. Nepraleiskite progos jų paragauti!

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“ 6 asm.

Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę....
Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu

Šveicariškas pyragas su uogiene ir maskarponės kremu 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 250 °C, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kiaušinius, granuliuotą cukrų ir vanilinį cukrų su natūralia vanile išplakite iki purios masės. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius ir atsargiai suberkite į kiaušinių masę....
Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase

Šokoladinis kremas, glaistytas mėtine morengų mase 6 asm.

Susmulkinkite šokoladą. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę ir želės cukrų. Užvirkite ir dar pavirkite 30 sek. Šiltą kremą pilkite ant smulkinto šokolado, tada supilkite sirupą ir suberkite vanilinį cukrų su natūralia vanile. Išmaiš...
Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką