Dabar populiaru

Kmynai - visi receptai 2 puslapis

Duonelės su  kmynais

Duonelės su kmynais 6 asm.

1. Vandenį pašildykite ir jame išleiskite mieles. 2. Į dubenį supilkite kvietinius, ruginius miltus, vandenį su mielėmis, raugą (kaip jo pasigaminti rasite čia: Naminės duonos raugas ), įberkite 2–3 šaukštelius kmynų, 3 šaukštelius druskos ir...
Ruginės duonelės

Ruginės duonelės 4 asm.

1. Dubenyje į šiltą (25 laipsnių) vandenį sukrėskite medų, mieles ir gerai išmaišykite, kad ištirptų. 2. Suberkite miltus, kmynus, druską, išmaišykite ir užminkykite tešlą. Indą su minkle uždenkite skepeta ir laikykite šiltai 1 valandą. 3....
Rugių ar kitų javų  dribsnių  greitduonė

Rugių ar kitų javų dribsnių greitduonė 4 asm.

1. Sumaišykite mieles, vandenį, sirupą, aliejų, actą, druską, kmynus ir dribsnius. 2. Suberkite ruginius miltus ir beveik visus kvietinius. 3. Tešlą minkykite tol, kol ji taps elastinga ir nelipni; jei reikės, įberkite dar miltų. 3. Uždenkite...
Ruginė  duona  su bulvėmis

Ruginė duona su bulvėmis 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  plikyta  duona

Naminė plikyta duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 va landas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais

Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį. 2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais,...
Kmynų gira

Kmynų gira 10 asm.

Plonomis riekelėmis supjaustytą duoną išdžiovinkite nelabai karštoje orkaitėje. Gerokai apskrudusius džiūvėsėlius ir kmynus suberkite į verdantį vandenį, iš karto nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti. Po 3–4 val. skystį nukoškite, supilkite su...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką