Dabar populiaru

Kokosai - visi receptai

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais

Pasakiški bananiniai ledai su kokosų karamele ir lazdynų riešutais 10 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu: Kiekvieną kartą, kai tik turite prinokusių bananų su daug rudų taškelių, juos nulupkite, supjaustykite 1 cm griežinėliais ir dėkite į šaldymo kamerą. Taip turėsite nepamainomą ingredientą, kai sumanysite pasigaminti natūraliai saldžių ledų.

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais

Sausainiai su virtais kiaušiniais, šokoladu ir kokosais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ar esate bandę sausainiams tešlą užminkyti ne su vadinamais žaliais, bet virtais kiaušiniais? Šis sausainių receptas  – puikus būdas sunaudoti atvelykio margučius arba paprasčiausiai šaldytuve užsilikusius virtus kiaušinius.

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis

Kokosiniai sausainiai su džiovintomos vyšniomis 4 asm.

Šie šventiškų spalvų, saldūs ir kvapnūs kepinukai papuoš Kalėdų stalą, taip pat puikiai tiks dovanoti, beliks tik juos gražiai supakuoti. Ypatingos meistrystės ir kruopštumo kepant šiuos sausainius nereikės, tad susiraskite reikiamų produktų ir pirmyn!

Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu

Saulėgrąžų rutulėliai su kokosu 4 asm.

Miško žvėrysJau ne vienus metus gaminu įvairius rutulėlius iš riešutų ir džiovintų vaisių. O šįmet išbandžiau receptą, kur papildomai įberiu ir baltymų miltelių (nurodytam kiekiui – 1/3 stiklinės). Tiesa, jie nėra būtini – recepte juos galite pakeisti maltais riešutais ar sėklomis, tik tada gali reikti keisti skysčio kiekį. O jei miltelius visgi naudosite, galite išmėginti ir su skoniu – pvz., vanilės. Taip rutulėliai bus saldesni, labiau primins desertą ir kassyk galite pasigaminti vis kitokių užkandžių.

Grikių granola su spanguolėmis, lazdyno riešutais ir kokosais

Grikių granola su spanguolėmis, lazdyno riešutais ir kokosais 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradicinė granola (o ypač ta, kurią perkate (brangiai!) parduotuvėje) paprastai turi ir glitimo. Tačiau jūs galite turėti sveikesnę versiją visiškai be glitimo, jei gaminsite granolą būtent iš neskrudintų grikių! 

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai 4 asm.

Miško žvėrysŠie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritų blynelių. Jie sotūs bei gardūs net ir šalti.

 

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai 4 asm.

FeedMySister.com: Geriausias būdas patikrinti, ar tikrai pavyko patiekalas, yra laikas, per kurį jis suvalgomas. Su šiais saldainiais man reikėjo valdytis ir palikti bent po vieną kitiems paragauti. Man labai patinka, kad juose labiausiai jaučiasi chalva ir kad jie ne per saldūs. Tik 3 ingredientai ir saldainiai ant jūsų stalo!

Blyneliai iš Karibų

Blyneliai iš Karibų 4 asm.

Bananais, kokosų drožlėmis ir migdolų pienu pagardinti blyneliai dvelkia egzotika, išbandykite!

Citrinų ledai su kokosų drožlėmis

Citrinų ledai su kokosų drožlėmis 6 asm.

Šiame recepte citrinas galite drąsiai keisti žaliosiomis citrinomis. Taip pat citrinos sulčių kiekį galite mažinti ar didinti – priklausomai nuo to, kiek rūgštelės norite. Pati naudojau vidutinio dydžio citrinas, tad jei jūsų labai didelės, išspauskite vienos ar vienos su puse sultis.
Kokosiniai vafliai

Kokosiniai vafliai 6 asm.

Į dubenį sudėkite vienodos kambario temperatūros sutirštintą saldintą pieną ir sviestą. Išplakite elektriniu plaktuvu iki vientisos masės. Įmaišykite kokosų drožles. Kitame dubenyje iki standžių putų elektriniu plaktuvu suplakite riebią grietinėlę....
Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“

Šokoladinis mėtinis nekeptas „brownie“ 4 asm.

Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę-...
Prancūziški skrebučiai su kokosais

Prancūziški skrebučiai su kokosais 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jo paskleiskite kokoso drožles. Kepkite orkaitėje apie 6-10 minučių, kartais šiek tiek pamaišydami, kol kokosai ims ruduoti. Išimkite iš orkaitės ir atidė...
Trintas kokosų ir ananasų kokteilis

Trintas kokosų ir ananasų kokteilis 2 asm.

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą ir išplakite iki visiškai vientisos masės.  
Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle

Cukinijų ir žirnelių sriuba su kokosų grietinėle 5 asm.

Nuplautą cukiniją perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, nulupkite odelę, minkštimą supjaustykite kubeliais. Žirnelius nuplaukite, nusausinkite, papriką supjaustykite juostelėmis.  Puode įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite...
„Shuku Shuku“ desertas

„Shuku Shuku“ desertas 3 asm.

Abdulas aiškino, kad pats daug negamina, tačiau visada mėgsta valgyti skanų Nigerijos maistą. Vaikinas siūlo išbandyti „Shuku Shuku“ – gardų Nigerijos desertą.

Kokosų čatnis

Kokosų čatnis 3 asm.

Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką. Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis. Masę pavirkite 3 minutes ir atvė...
Kokosinės krevetės

Kokosinės krevetės 3 asm.

1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis. 2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką