Dabar populiaru

Konjakas - visi receptai

Šokolade mirkyti morengai

Šokolade mirkyti morengai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 125 °C. Nerūdijančiojo plieno prikaistuvyje sumaišykite kiaušinių baltymus ir cukrų. Prikaistuvį įstatykite į verdančio vandens vonelę. Maišykite, kol cukrus ištirps (nenaudokite elektrinio plaktuvo). Išimkite prikaistuvį iš...
Vaisinis pyragas

Vaisinis pyragas 4 asm.

Supjaustykite vaisius gabalėliais ir dubenyje sumaišykite su konjaku ar sultimis. Palikite 1 val. Stačiakampę 2 litrų talpos duonos kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite duonos trupiniais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C. Išsukite sviestą ir...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Bemielis Velykų pyragas

Bemielis Velykų pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Tepamąjį sūrelį išplakite su 100 ml grietinėlės. Likusią grietinėlę pakaitinkite ir joje ištirpinkite šokoladą. Supilkite į sūrelio masę, įlašinkite vanilės,...
Ledai su slyvomis ir konjaku

Ledai su slyvomis ir konjaku 4 asm.

Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę. Sumaiš...
Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos

Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos 4 asm.

Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite. Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir...
Traškūs riešutiniai sausainėliai

Traškūs riešutiniai sausainėliai 4 asm.

1. Lazdynų riešutus paskleiskite kepimo skardoje ir apie 10 minučių skrudinkite 200 C karščio orkaitėje. Kai atvės, pirštais nutrinkite luobeles. 2. Apie 200 g branduolių sumalkite kavamale, likusius susmulkinkite. Kiaušinių baltymus plakite...
Lašišų ir šviežių agurkų užkanda

Lašišų ir šviežių agurkų užkanda 4 asm.

1. Lašišą supjaustykite juostelėmis, sudėkite į dubenį. Suberkite iš marinato išgriebtus, gerai nuvarvintus kaparėlius, smulkintus svogūnus, pamaišykite. Apšlakstykite citrinų sultimis, konjaku, aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką