Dabar populiaru
15MIN STUDIJOJE

Konservavimas - visi receptai

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu 6 asm.

Strelkabelka.ltRecepte naudojau aštrią rūkytą papriką. Jei jos neturit, tuomet įdėkit čili pagal savo skonį. Pernai šitas džemas visiškai pakeitė majonezą prie kiaušinių. Tinka prie bet kaip paruošto kiaušiniio – virto, kepto, omleto, poached ar srambled.

Saldus pomidorų džemas

Saldus pomidorų džemas 6 asm.

Jei jau prigaminote gausybę pomidorų patiekalų, gal metas išmėginti ir šį tą egzotiškesnio? Ypač, kad rezultatu džiaugsitės ir tada, kai pomidorų sezonas bus pasibaigęs.

Pomidorų džemas su garstyčiomis

Pomidorų džemas su garstyčiomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis džemas tiks prie sūrių, mėsainių, dešrainių ar ko nors kitko, kam trūks spalvų ar skonių.

 

Aronijų ir kriaušių pagardas

Aronijų ir kriaušių pagardas 4 asm.

Siūlome iš aronijų ir kriaušių išsivirti pikantiško pagardo, kurio skanausite ir su sūriu, ir su mėsa, ir su kuo tik sugalvosite.

Agurkų džemas

Agurkų džemas 6 asm.

Pasigaminkite agurkų džemo, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.

 

Arbūzų ir braškių uogienė

Arbūzų ir braškių uogienė 4 asm.

Netikėtas derinys, kurį būtina išbandyti pasipylus laukiamiausioms vasaros uogoms ir gaivumu apdovanojantiems arbūzams.

 

Apelsinų uogienė

Apelsinų uogienė 6 asm.

Gardi, kvepianti uogienė, kurios bus smagu atsidaryti žiemą, kai už lango pilka ir vėsu. Be to, stiklainėlis šio skanėsto gali tapti ir puikia dovana.

Angliškas apelsinų marmeladas

Angliškas apelsinų marmeladas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Jūs tik įsivaizduokite – keli karšti skrebučiai, šaukštas marmelado, kvapni rytinė Earl Grey arbata, didelis laikraštis, Kalėdų nuotaika prie stalo. Tai jaukus ritualas, be kurio sunku įsivaizduoti Angliją. Nors viskas keičiasi, vis dažniau marmeladą keičia koks nors šokoladinis ar riešutų sviestas, pagardintas E priedais.

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską. Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų arscrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Marinuoti agrastai

Marinuoti agrastai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei kur nors rasit parašyta, kad marinuoti agrastai yra lietuviškos alyvuogės, netikėkit, nes taip nėra ir nieko bendro su alyvuogėmis jie neturi. Tačiau išbandyti verta, nes tikrai skanu. Kur juos po to dėti? Tinka prie sūrio, tinka prie mėsos ar skumbrės. Skanūs ir vieni.

Žalioji daržovių mišrainė žiemai

Žalioji daržovių mišrainė žiemai 6 asm.

Daržoves nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Sudėkite į puodą, supilkite actą, suberkite cukrų, druską ir nuo užvirimo pradžios pavirkite dar 15 min. Sudėkite į stiklainius ir užsukite.  Skanaus! Receptą atsiuntė Inga Liegytė
Marinuoti imbierai

Marinuoti imbierai 5 asm.

Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį. Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų...
Česnakai aliejuje

Česnakai aliejuje 4 asm.

Česnakų skilteles nulupkite, suberkite į sietelį ir minutei panardinkite į verdantį vandenį. Atvėsinkite po tekančiu šaltu vandeniu. Skilteles sumeskite į mažus stiklainius, įmaišykite šiek tiek šviežių smulkintų bazilikų, čiobrelių ar rozmarinų....
Marinuoti svogūnai

Marinuoti svogūnai 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą....
Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas

Eksperimentuojame virtuvėje! Pikantiškas slyvų padažas 4 asm.

Nuplautas slyvas, papriką bei nuskustas morkas sumalkite. Tyrę supilkite į puodą, įberkite cukraus, druskos ir virkite apie valandą. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos, sumeskite sugrūstus česnakus. Paragaukite, jeigu trūksta, įberkite dar...
Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas

Saldžiarūgštis moliūgų ir ananasų padažas 4 asm.

Moliūgus (arba cukinijas) nulupkite, supjaustykite kubeliais. Paprikas išvalykite, nuplaukite ir taip pat supjaustykite kubeliais. Nuluptas morkas stambiai sutarkuokite. Į puodą supilkite aliejų, sudėkite daržoves, užliekite pomidorų padažu,...
Bruknių padažas su kadagių uogomis

Bruknių padažas su kadagių uogomis 6 asm.

Bruknes užpilkite verdančiu vandeniu, kelias minutes palaikykite ir vandenį nupilkite. Į puodą sumeskite bruknes, supilkite vyną, suberkite cukrų, įmeskite cinamono lazdelę, kadagių uogas, pagardinkite druska ir virkite iš pradžių ant didesnės...
Pomidorų padažas su obuoliais

Pomidorų padažas su obuoliais 6 asm.

Pomidorus, obuolius, svogūną, morką ir papriką nuplaukite, kuriuos reikia, nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sumalkite mėsmale. Sukrėskite į puodą ir dėkite ant ugnies. Įberkite druskos. Virkite 15 minučių. Supilkite aliejų, suberkite pipirus...
Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis

Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas...
Aštrus pomidorų ir krienų padažas

Aštrus pomidorų ir krienų padažas 6 asm.

Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką