Dabar populiaru

Krapai - visi receptai 3 puslapis

Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis

Vištienos maltinis su aitriosiomis paprikomis 2 asm.

Duonos riekelę užpilkite šlakeliu pieno ir palikite, kad išbrinktų. Į gilesnį dubenį sukrėskite faršą, sudėkite mirkytą bandelę, suberkite visus prieskonius, smulkintus svogūnus ir česnakus, supilkite aliejų ir viską iki vientisumo išplakite...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 3 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Užkandis „Povo uodega“

Užkandis „Povo uodega“ 6 asm.

Baklažanus supjaustykite griežinėliais ir palaikykite sūriame vandenyje apie 20 min. Tada nusausinkite ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių. Česnakus, riešutus susmulktinkite, pridėkite majonezo, alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų. Tepkite šią masę...
Bulvių košė su žalumynais

Bulvių košė su žalumynais 2 asm.

Bulves nuskuskite, išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite ir sutrinkite. Suberkite sūrį ir gerai išmaišykite. Supilkite jogurtą, įberkite muskato riešuto, smulkintų krapų, svogūnų laiškų ir dar kartą išmaišykite.
Cukinijų pyragas su kumpiu

Cukinijų pyragas su kumpiu 6 asm.

Cukiniją nulupkite, perpjaukite per pusę, iškrapštykite sėklas ir sutarkuokite stambia trintuve. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į trynius įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir išplakite iki vientisumo. Atskirai iki standumo iš...
Faršu įdarytos bulvės

Faršu įdarytos bulvės 2 asm.

Į faršą sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, sutrinkite česnako skilteles, įmuškite kiaušinį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Gerai viską sumaišykite. Bulvių vidų išskobkite, padarykite lyg laivelius ir įdarykite faršu. Sutarkuotą...
Lašišų totoriškas bifšteksas

Lašišų totoriškas bifšteksas 4 asm.

Lašišų filė supjaustykite smulkiais kubeliais,truputį pakapokite.  Mažais kubeliais supjaustykite svogūnėlius ir agurkus, kaparėlius supjaustykite griežinėliais. Krapus sukapokite. Dubenyje suminkykite lašišų masę ir visus kitus produktus, pasū...
Avokadų ir agurkų salotos su linais

Avokadų ir agurkų salotos su linais 3 asm.

Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus....
Salotos su agurkais ir šonine

Salotos su agurkais ir šonine 3 asm.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite,...
Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais

Daržovės, kvepiančios gvazdikėliais 6 asm.

Daržoves nuplaukite. Kopūstą padalykite žiedynais, svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, išvalykite paprikos sėklas ir supjaustykite ją į keturias dalis, morką nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Į sterilų stiklainį sudėkite krapus,...
Žiediniai kopūstai su morkomis

Žiediniai kopūstai su morkomis 5 asm.

Kopūstus išskirstykite žiedynais. Morkas nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite griežinėliais. Daržoves tris minutes palaikykite verdančiame vandenyje, išgriebkite ir perliekite šaltu vandeniu. Į stiklainius sudėkite kopūstus, morkas, suplėšytus...
Pomidorai su cinamonu

Pomidorai su cinamonu 4 asm.

Išsivirkite marinatą: į puodą įpilkite vandens, suberkite prieskonius, druską ir cukrų. Užvirkite ir ant mažos ugnies kaitinkite 15 minučių. Palikite atvėsti. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite, česnaką nulupkite, žalumynus nuplaukite. Į atvėsusį...
Saldžiarūgščiai agurkai su krapais

Saldžiarūgščiai agurkai su krapais 6 asm.

Į puodą supilkite vandenį, actą, cukrų, pipirus, sumeskite nuluptus ir žiedais supjaustytus svogūnus. Užkaiskite ir maišydami, kad ištirptų cukrus, užvirkite. Palikite atvėsti. Krapus nuplaukite ir susmulkinkite. Agurkus nuplaukite, supjaustykite...
Sūdyti miško grybai

Sūdyti miško grybai 6 asm.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite. Į emaliuotą puodą suberkite druską, grybus ir užpilkite vandeniu, kad grybai būtų vos apsemti. Dėkite ant ugnies ir virkite 20–25 minutes (grybai turi nusėsti ant dugno). Nukoškite ir atvė...
Marinuoti pievagrybiai

Marinuoti pievagrybiai 6 asm.

Grybus nuplaukite, nusausinkite ir sumeskite į švarius stiklainius. Vandenį marinatui užvirkite, suberkite prieskonius, druską, cukrų, įpilkite acto. Nuluptus svogūną, česnako skilteles, nuplautą paprikos ankštį susmulkinkite ir sudėkite į marinatą...
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis

Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis 6 asm.

Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite. Paklokite ant stalo lavaš...
Lašiša, kepta filo tešloje

Lašiša, kepta filo tešloje 2 asm.

1. Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite po 3 luoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos. 2. Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų,...
Traškūs lašišos kotletai

Traškūs lašišos kotletai 2 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į dubenį sudėkite gerai nusunktą lašišą, pusę puoduko kukurūzinių dribsnių, majonezą, garstyčias, įmuškite kiaušinį, suberkite krapus ir garstyčias. Viską iš...
Daržovių salotos su ikrais ir krapais

Daržovių salotos su ikrais ir krapais 4 asm.

1. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą. Salotų lapelius nuplaukite, nusausinkite ir suplėšykite. Visas daržoves  ir avokadą supjaustykite mažyčiais kubeliais. 2. Daržoves, avokadus ir salotų lapelius išdėliokite į keturias salotines, įdėkite po šaukš...
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu

Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu 1 asm.

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų. 1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti. 2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, č...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką