Dabar populiaru

Kūčių patiekalas - visi receptai

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Lenkiškas švenčių stalas neapsieina be karpio. Karpį kaimynai ruošia drebučiuose, patiekia su daržovėmis ir labai dažnai gamina karštą patiekalą – garstyčių ir medaus padaže keptą karpio filė. Beje, jei jums nelabai patinka specifinis karpio skonis, pagal šį receptą pagamintą žuvį greičiausiai pamėgsite ir jūs.

 

Senoviniai blyneliai su silke

Senoviniai blyneliai su silke 4 asm.

Šis patiekalas pirmiausia įdomus savo dvilypumu: vieni jį mena dar nuo vaikystės, kai per Kūčias ragaudavo šių blynelių pas močiutę, kiti nėra apie tokį patiekalą nė girdėję. O ir tie, kas šių blynelių ragavo, vertina juos nevienodai – dalis jų laukia nesulaukia atsirandant ant stalo, kiti mielai pasitenkina vos kąsneliu. Belieka išsikepti ir patiems įvertinti!

Šventinė silkė su ananasais

Šventinė silkė su ananasais 2 asm.

Silkę jau įpratome derinti su morkomis, burokėliais, razinomis, krapais, tad gal pats metas išbandyti jos ir saldžiarūgščių ananasų duetą?

 

Pagerinti kūčiukai

Pagerinti kūčiukai 10 asm.

Šie kūčiukai tiks ir patiks tiems, kas nepaiso rekomendacijos nedėti ant kūčių stalo patiekalų, ruoštų su kiaušiniais. Arba galite jų kepti specialiai Kalėdoms. 

 

Per naktį brinkinta tradicinė kūčia

Per naktį brinkinta tradicinė kūčia 6 asm.

Tai vienas seniausių ir autentiškiausių Kūčių stalo patiekalų, kurį nesunku paruošti ir mūsų laikais.

 

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis

Kūčiukai su viso grūdo miltais ir kanapių sėklomis 6 asm.

Viso grūdo speltų kūčiukai pasižymės kiek neįprasta spalva, tačiau nustebins švelniu, išskirtiniu skoniu. Viso grūdo kvietiniai miltai – bene labiausiai savo sodrumu primins mūsų senolių keptuosius.

 

„Pagerinti“ kūčiukai

„Pagerinti“ kūčiukai 6 asm.

Šie „pagerinti“ kūčiukai pasninko reikalavimų neatitinka, yra kiek minkštesni, saldesni ir ne taip greitai sužiedėjantys, kaip jų giminaičiai be sviesto, pieno ir kiaušinių. Kepkite šiuos kūčiukus, jei norite jais mėgautis kaip mažais desertiniais kepinukais.  

 

Vokiški silkės suktinukai

Vokiški silkės suktinukai 8 asm.

Pagaliuku persmeigti marinuotos silkės suktinukai dažnai vadinami tiesiog rolmopsais. Į silkę galima sukti ne tik agurką ir svogūną, bet gabaliuką morkos ar alyvuogę.

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos

Lenkiškos silkių ir bulvių salotos 8 asm.

Silkės, bulvės ir rauginti agurkai – klasikinis receptas, žinomas ne tik Lenkijoje, bet ir kaimyninėse šalyse. Ruošiant šias salotas griežtų taisyklių nėra: galima įdėti kietai virtą kiaušinį ar rūgštų obuolį, o majonezą maišyti perpus su grietine.

Silkė su kalėdiniais prieskoniais

Silkė su kalėdiniais prieskoniais 8 asm.

Miško žvėrys: Niekas nesiginčys, kad Kalėdos – tai šildantys aromatingi prieskoniai ir citrusiniai vaisiai. Iš karto imu galvoti apie meduolius, karštą vyną, mandarinus ir... apie silkę! Taigi, šiame recepte silkė derinama būtent su Kalėdų laikotarpiu itin populiariais prieskoniais.

Klasikinis spanguolių kisielius

Klasikinis spanguolių kisielius 4 asm.

Vos vos pikantiškai karstelėjusio kisieliaus paslaptis – jam naudojamos raisto spanguolės, o ne sukultūrintos uogos. Būtent iš pirmųjų išvirę kisielių, galėsite didžiuotis, jog skanaujate Lietuvos kulinariniam paveldui priskiriamo gėrimo.

Skanus ir sveikas kūčių stalo patiekalas kūčia

Skanus ir sveikas kūčių stalo patiekalas kūčia 1 asm.

Įvairiausių grūdų, sėklų šiais laikais galima įsigyti nesunkiai, medus irgi tapęs kasdieniu produktu, tad kūčią pasiruošime nesunkiai. Puiku dar ir tai, jog šis patiekalas sveikas, maistingas, lengvai paruošiamas.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką