Dabar populiaru

Lietiniai - visi receptai 3 puslapis

Lietiniai su obuoliais

Lietiniai su obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite. Supilkite pieną, suberkite miltus, įberkite cukraus, vanilinio cukraus, druskos ir išmaišykite. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. 2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Apšlakstykite citrinų sultimis,...
Blyneliai su keptais obuoliais

Blyneliai su keptais obuoliais 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir išmaišykite. Suberkite miltus ir gerai išsukite, kad neliktų gumulų. 2. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ir per visą jos skersmenį iškepkite blynus. 3....
Lietinių apkepas

Lietinių apkepas 4 asm.

1.Kiaušinius išplakite su pienu, aliejumi, žiupsneliu druskos ir miltais. Iškepkite lietinius. Morkas nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis ir virkite sūdytame vandenyje apie 10 minučių. Slyvas užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite 30...
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre 2 asm.

1. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. 2. Kitas daržoves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumaišykite su sviestu ir suberkite...
Morkų sriuba su lietinių ritinėliais

Morkų sriuba su lietinių ritinėliais 8 asm.

1.Kiaušinius išplakite su pienu, smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu, miltais, druska, pipirais ir aliejumi. Iškepkite lietinius, suvyniokite ir supjaustykite vienodo dydžio ritinėliais. 2.Morkas ir kaliaropes supjaustykite plonais šiaudeliais....
Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis

Lietiniai su varškės sūreliu ir trintomis uogomis 4 asm.

1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus. Uogas sutrinkite šakute, įmaišykite cukrų. Laikykite šiltai, kol ištirps cukrus, tada pastatykite į šaldytuvą. 2. Dubenyje sumaišykite miltus ir pusę pieno, plakite, kol tešla pasidarys...
Užgavėnių blynai

Užgavėnių blynai 5 asm.

1. Kiaušinius išplakite dubenyje. 2. Supilkite pieną ir dribsnius, išmaišykite, tada suberkite miltus, išplakite mikseriu ir įpilkite vandens. 3. Kepkite blynus keptuvėje ir patiekite su saldintu tirštintu pienu. Skanaus :)
Varškės blyneliai

Varškės blyneliai 4 asm.

Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
Blyneliai su mėlynėmis

Blyneliai su mėlynėmis 4 asm.

1. Iš lietiniams skirtų produktų išmaišykite skystą tešlą ir kepkite lietinius. 2. Įdarui uogas sumaišykite su cukrumi ir palikite  truputį pastovėti. 3. Padažui svieste pakepinkite miltus, supilkite pieną, įberkite cukrų ir maišydama užvirinkite,...
Nėriniuoti sniego blynai

Nėriniuoti sniego blynai 4 asm.

1. Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska, suberkite miltus. 2. Ištirpinkite sviestą, kartu supilkite į tešlą ir išmaišykite. 3. Pieną sumaišykite su vandeniu ir po truputį  skieskite tešlą, kol ji taps skystos grietinės konsistencijos. 4. Tešlą...
Lietiniai blynai su kopūstais

Lietiniai blynai su kopūstais 4 asm.

1. Paimkite 1,5 litro tuščią plastikinį butelį nuo mineralinio vandens. Į jo kaklelį įstatykite piltuvėlį, per jį supilkite miltus, druską, kiaušinius, pieną, aliejų. Butelio kamštelį užsukite ir gerai suplakite. Tešla turėtų būti jogurto...
Blyneliai su mėlynėmis

Blyneliai su mėlynėmis 6 asm.

1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris). 2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos...
Senovinis lietinių receptas

Senovinis lietinių receptas 5 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų bei druską ir gerai išmaišykite. 2. Supilkite apie 200 ml pieno ir dar kartą gerai išmaišykite. Į jau paruoštą masę suberkite miltus ir maišykite tol, kol gausis vientisa masė. 3. Supilkite...
Sotūs Užgavėnių blynai

Sotūs Užgavėnių blynai 5 asm.

1. Iš blynams skirtų produktų sumaišykite tešlą (aš plaku su mikseriu, tuomet blynai būna purūs). Kepkite sausoje, įkaitintoje keptuvėje be aliejaus. Iš šio kiekio galima iškepti 10-11 blynų. 2. Paruoškite įdarą: išvirkite bulves, sutrinkite, į...
Blynai su keptų obuolių kremu

Blynai su keptų obuolių kremu 5 asm.

1. Užmaišykite blynų masę iš tam skirtų produktų. Jei turite mikserį – pradėkite nuo kiaušinių su cukrumi, tada pilkite truputį pieno, miltų, vandens, pieno, miltų ir vėl vandens. Pabaigoje suberkite aguonas (aš aguonas užpilu verdančiu vandeniu ir...
Lietinių ritinėliai

Lietinių ritinėliai 4 asm.

1. Sumaišykite tešlą ir iškepkite lietinius. 2. Pagaminkite lietinių įdarą: sutrinkite varškę, įpilkite pieno, sudėkite šaldytas braškes ar kitas uogas ir viską išplakitee su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės. 3. Ant karštų lietinių už...
Lietiniai su bananais ir šokoladu

Lietiniai su bananais ir šokoladu 4 asm.

1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje. 2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip...
Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai

Šokoladiniai ir bananiniai lietiniai 4 asm.

1. Bananą nulupkite, sutrinkite smulkintuvu ir sumaišykite su šokoladu. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sumaišykite su banano tyrele, supilkite pieną, vanilinį cukrų, cinamoną, kakavą, sėlenas ir sumaišykite. Kepkite keptuvėje. Skanaus!...
Nėriniuoti blynai

Nėriniuoti blynai 3 asm.

Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve. 1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
Patriotiškas blynų tortas

Patriotiškas blynų tortas 6 asm.

1. Iš visų išvardytų produktų pasiruoškite tešlas blynams atskiruose dubenyse. 2. Į įkaitiną su aliejumi keptuvę pilkite šiek tiek vienos spalvos tešlos, kiek palaukite, pilkite kitos, paskui trečios. Šiuos trispalvius blynus kepkite kaip įprastus....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką