Dabar populiaru

Maltinukai - visi receptai

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Žuvies maltinukai

Žuvies maltinukai 4 asm.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite. Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite....
Avinžirnių maltinukai

Avinžirnių maltinukai 3 asm.

Labai gerai nuplautus ir per naktį mirkytus avinžirnius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir atvėsinkite. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje, kol dailiai pagels. Virtus avinžirnius suverskite į gilų...
Žuvų maltinukai

Žuvų maltinukai 10 asm.

1. Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale. 2. Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus. 3. Į žuvų masę sudėkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, įdėkite grietinės, supilkite kiaušinių baltymus, pasūdykite....
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu

Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu 4 asm.

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Iš...
Kotletukai su morkomis ir paprikomis

Kotletukai su morkomis ir paprikomis 5 asm.

1. Į maltą kiaulieną įmuškite kiaušinį, įdėkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno. 2. Morką nuskuskite, sutarkuokite, papriką supjaustykite. Likusią svogūno pusę ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite. Daržoves pakepinkite keptuvėje...
Škotiški kiaušiniai

Škotiški kiaušiniai 4 asm.

1. Paruoškite maltą mėsą: įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite. 2. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruošta mėsa ir apvoliokite džiūvėsėliuose.  3. Apvoliotus džiūvė...
Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru

Kiaulienos maltinis su daržovių įdaru 6 asm.

1. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai. 2. Burokine tarka susmulkinkite visas daržoves. Į jas įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį muskato bei baltųjų pipirų. Išmaišykite su majonezu. 3....
Maltiniai su persikais

Maltiniai su persikais 4 asm.

1. Į mėsos faršą įmaišykite smulkintus svogūnus ir prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį. 2. Suformuokite delno dydžio maltinukus ir dėkite į kepimo skardą. Kepkite, kol apskrus. 3. Prieš baigdama kepti ant maltinukų užberkite tarkuoto sūrio...
Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai 4 asm.

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais. 2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus. 3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius. 4....
Kalakutienos tefteliai

Kalakutienos tefteliai 4 asm.

1. Į maltą mėsą sudėkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, virtus ryžius, kiaušinį bei prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite. 2. Rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite juos į kepimo indą. 3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir...
Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais

Kalakutienos maltinukai su džiovintais persikais 5 asm.

1. Džiovintus persikus užmerkite vandenyje ir palaikykite gerą pusvalandį. 2. Tuomet visus produktus (išskyrus pomidorus ir svogūnus) sumaišykite, formuokite maltinukus, į kurių vidų įdėkite po nedidelį džiovintą persiką (jei didesnis -...
Maltinukai su paprika

Maltinukai su paprika 4 asm.

1. Džiūvėsėlius užpilkite pienu ir brinkinkite maždaug 10 minučių. 2. Į faršą įmaišykite druską, piene brinkintus džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, įberkite pipirų. Gerai išminkykite faršą, kad mėsa būtų ganėtinai sulipusi. 3. Nuplaukite paprikas,...
Pikantiški maltinukai

Pikantiški maltinukai 6 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste. 2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padaž...
Paukštienos kukuliai

Paukštienos kukuliai 3 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. 2. Aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnais, trintus česnakus ir svogūnų laiškus. Sumaišykite su malta mėsa. 3. Įmuškite kiaušinį, suberkite džiovintas žoleles, pagal skonį į...
Karališki žuvies maltinukai

Karališki žuvies maltinukai 4 asm.

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min. 2. Likusį svogūną smulkiai...
Lašišų maltinukai

Lašišų maltinukai 4 asm.

1. Išvirkite lašišą nedideliame pasūdyto vandens kiekyje, atvėsinkite, pašalinkite odą ir kaulus. 2. Išvirkite, sugrūskite ir atvėsinkite bulves. Pusę kiekio lašišos sumaišykite su bulvių koše, pomidorų ir garstyčių padažu, pasūdykite,...
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais

Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais 2 asm.

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek...
Sūrio ir riešutų maltinukai

Sūrio ir riešutų maltinukai 7 asm.

1. Sūrį padalykite į 7 lygias dalis, apie valandą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų, pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno dėkite po nuluptą česnako skiltelę ir rankomis mėginkite suteikti sūrio gabalėliui kuo apvalesnę...
Maltinukai su daržovėmis ir varške

Maltinukai su daržovėmis ir varške 4 asm.

1. Cukiniją ir bulves nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve, pasūdykite, palikite pusvalandžiui pastovėti. Tada nupilkite išsiskyrusias sultis, įmaišykite smulkintą porą. 2. Česnakus nulupkite, sukapokite, aitriąją papriką išvalykite, irgi...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką